Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Varbūtība

Reitings 2
Reģ: 10.01.2016
Kāda māk atrisināt šos uzdevumus?

1. Katrā no trijām kastēm ievietotas 10 detaļas. Pirmajā kastē ir 8 standarta detaļas, otrajā- 7, bet trešajā- 9. No katras kastes uz labu laimi paņem vienu detaļu. Aprēķini varbūtību notikumam, ka visas trīs detaļas izrādīsies standarta.

2. Nometnes organizēšanas sapulcē piedalās 10 dalībnieki, un visiem viņiem ir vienādas krāsas krekli, bet dažādu krāsu lietussargi. Ejot mājās no sapulces, lietussargi bija jāpaņem tumšā koridorā, tāpēc katrs uz labu laimi paņēma kādu lietussargu. Cik liela varbūtība, ka ikviens sapulces dalībnieks paņēma savu lietussargu pirmo reizi?
10.01.2016 16:48 |

Reitings 2
Reģ: 10.01.2016
Help!!!
10.01.2016 17:16 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Diemžēl man tie uzdevumi nekad nav bijuši skaidri. Pārsvarā tie neatbilst latviešu valodas gramatikai. Kā vispār iespējams atkārtoti PIRMO REIZI paņemt SAVU lietussargu, kuru tu pats pirki un pirms šī notikuma vismaz vairākas reizes noteikti esi lietojis?
Īpaši man riebās tie, kur prasa, piemēram, aprēķināt punktoto laukumu, lai gan tur ir tikai un vienīgi strīpains. Ja uzdevumā ir šāda kļūda, tad nebūtu nekāds brīnums, ja arī risinājums ir matemātiski neiespējams, galvu taču var salauzt tādu rēķinot :-D
Varētu piezvanīt mammai - viņa ir matemātikas skolotāja, bet laikā, kad es varu piezvanīt, viņa guļ un tas būs iespējams tikai pēc nedēļas.
11.01.2016 02:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits