Norvēģija - bērnu lietas..

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Šobrīd ir aktuāla doma pārvākties pie dzīvesbiedra uz Norvēģiju kopā ar meitu. Vienīgi, neliek mierā tā doma, par bērnu noņemšanu ģimenēm, kas bieži ir dzirdams un lasāms internetā. Tad nu gribēju, lai jūs, kam ir saistība ar Norvēģiju, tās likumiem, kam kāda pieredze vai viedokļi, padalieties. Gribu saprast, kas ir pie vienas, tiešām muļķīgie likumi vai tomēr pašu vecāku vaina un nevērība. Un vispār pastāstiet par dzīvi Norvēģijā kopā ar bērniem. Gan jau kādai ir kas stāstāms.
04.01.2016 20:50 |

Reitings 50
Reģ: 06.12.2015
http://www.rebaltica.lv/lv/petijumi/tikumibas_sardze_latvija/a/1287/putina_berni.html

Tak tikko bija presē raksts-pētījums par šo tēmu.

Lasiet, izglītojaties!

Smieklīgi ievietot rakstu, kurš ir vērsts pret Krievijas vērtībām, t.i. tradicionālu ģimeni, zinot ES pamatvērtības, pederastismu un multikultūru, kuru glorificē arī šeit esoši vientieši.
04.01.2016 22:33 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Dāmas, kuras dzīvo Norvēģijā, manuprāt pilnīgi lieki šajā diskusijā izrāda savu agresivitāti. Tas tiešām liekas... muļķīgi. Uzskatu, ka ne velti ir šāda "slava" norvēģiem pielipusi, un katrs normāls vecāks vēlēsies uzzināt, cik taisnības tajā ir. To arī autore grib izdarīt, bet te tik daudz nievas un trulas smīnēšanas... Un mājieni - a la mums te viss ir foršāk, jūs tur, barbari, vienkārši nesaprotiet. Ieteiktu autorei meklēt informāciju citur - te tikai stereotipiski uzbraucieni norvēģiem un agresīva, pilnīgi lieka pašaizsardzība no Norvēģijas latviešiem... Skumji, man būtu ļoti interesanti šo diskusiju palasīt.
04.01.2016 22:36 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
NordicBelle

Man tads jautajums, kas ir pats "vajakais noziegums" pret bernu, kad var iznjemt bernu no gimenes?

Ar vajakais noziegums domaaju - kliegshana, pa pirkstiem uzshaushana utt...
04.01.2016 22:37 |

Reitings 50
Dāmas, kuras dzīvo Norvēģijā, manuprāt pilnīgi lieki šajā diskusijā izrāda savu agresivitāti. Tas tiešām liekas... muļķīgi. Uzskatu, ka ne velti ir šāda "slava" norvēģiem pielipusi, un katrs normāls vecāks vēlēsies uzzināt, cik taisnības tajā ir. To arī autore grib izdarīt, bet te tik daudz nievas un trulas smīnēšanas... Un mājieni - a la mums te viss ir foršāk, jūs tur, barbari, vienkārši nesaprotiet. Ieteiktu autorei meklēt informāciju citur - te tikai stereotipiski uzbraucieni norvēģiem un agresīva, pilnīgi lieka pašaizsardzība no Norvēģijas latviešiem... Skumji, man būtu ļoti interesanti šo diskusiju palasīt.

NordicBelle jau arī stāsta, ka Norvēģijā ar Āfrikas imigrantiem viss ir visideālākajā kārtībā, bet viņa aizmirst pieminēt to, ka Oslo regulāri no šo imigrantu rokas tiek izvarotas Norvēģijas sievietes, to, ka viņiem ir speciāli kursi lai izskaidrotu to, ka sieviete arī ir cilvēks un, ka viņai arī ir tiesības (ko viņi kā musulmaņi nepieņems) un to, ka telpas, kur tiek mācītie šie imigranti tiek aprīkotas ar speciālām telpām kurās pasniedzējam ir iespējams nokļūt drošībā, lai viņi netiktu ievainoti.
04.01.2016 22:41 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
Par asinsgrēka tradīcijām saistībā ar Norvēģiju ne vien reiz vien dzirdēts.Un viena latviete vai tik vēl grāmatu nebija sarakstījusi par savu dzīvi ar norvēģi un tām šausmām,kas notikušas viņas pašas ģimenē.
04.01.2016 22:45 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Story, kurš būtu "vājākais noziegums", lai tu justos fiziski un morāli apdrautēta no sava vīra un gribētu iet no viņa prom? Tas ir apmēram tāds pats jautājums.

Nu, neglūn neviens aiz stūra ar maisu, lai izspiegotu, ka jums varētu atņemt bērnu. Turklāt, ne jau dēļ atņemšanas draudiem būtu savus bērnus jāaudzina ar mīlestību, laipnību un pedagoģiskiem līdzekļiem, bet gan tāpēc, ka tā viņiem būs laimīgāka bērnība un pilnvērtīgāka pieaugušo dzīve. Tas tā, pārdomām. ;-)
04.01.2016 22:47 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
Troļļu zemes princis tā grāmata saucās.
https://infoagentura.wordpress.com/2014/11/27/par-norvegijas-pedofilijas-tradicijam-cietusas-latvietes-stasts/
04.01.2016 22:50 |

Reitings 50
Story, kurš būtu "vājākais noziegums", lai tu justos fiziski un morāli apdrautēta no sava vīra un gribētu iet no viņa prom? Tas ir apmēram tāds pats jautājums.

Nu, neglūn neviens aiz stūra ar maisu, lai izspiegotu, ka jums varētu atņemt bērnu. Turklāt, ne jau dēļ atņemšanas draudiem būtu savus bērnus jāaudzina ar mīlestību, laipnību un pedagoģiskiem līdzekļiem, bet gan tāpēc, ka tā viņiem būs laimīgāka bērnība un pilnvērtīgāka pieaugušo dzīve. Tas tā, pārdomām.

Un kā vēl lūr aiz stūra, Norvēģi mīl nodot savus kaimiņus un citus cilvēkus, tas ir gan saistībā ar ceļa satiksmes noteikumu neievērošanu, gan alkohola brūvēšanu un tieši tāpat saistībā ar bērniem.
04.01.2016 22:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
purveniece, es tieši ceru kaut ko vairāk uzzināt par to, ko raksta tajā grāmatā. Jo senāk lasīju un šausmās mati cēlās stāvus.. ja no rakstītā kaut 10% ir taisnība..
04.01.2016 22:59 |

Reitings 965
Turklāt, ne jau dēļ atņemšanas draudiem būtu savus bērnus jāaudzina ar mīlestību, laipnību un pedagoģiskiem līdzekļiem, bet gan tāpēc, ka tā viņiem būs laimīgāka bērnība un pilnvērtīgāka pieaugušo dzīve.

Es domāju, ka neviens neaudzina bērnus ar mīlestību, lai tos viņam neatņemtu, tas vienkārši ir absurds apgalvojums. Ja mīl, tad mīl. Te cilvēkus vairāk interesē likumdošana un sabiedrībā pieņemtās normas, ne jau cik stipri dauzīt bērnu būtu droši.

Es to, piemēram, varētu izskaidrot šādi - mana meita, kamēr maza, karstajās dienās pa manas mājas pagalmu skraida gandrži plikiņa - biksītēs. Te viss ar to ir ok, ārā karsts, bāriņtiesa neskrien virsū, pie mums ģimenē tā pieņemts. Līdz ar to, piemēram, man (ja es būtu autore) interesētu, piemēram, šādas nianses. liekas arī, ka viņa diezgan zolīdus jautājumus uzdeva, un citas, kam ir interese, arī tādus konkrētus jautājumus uzdos, atšķirībā no citām diskusijām.
04.01.2016 23:01 |

Reitings 965
mana meita, kamēr maza, karstajās dienās pa manas mājas pagalmu skraida gandrži plikiņa - biksītēs.

Piebildīšu, ka dzīvojam privātmājā.
04.01.2016 23:03 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009

Krievijā arī ir baisi daudz pedofilu. Un eksperimentā, kur sveši cilvēki prasīja bērniem nākt kopā ar viņiem, vairums bērnu tā arī darīja, kas liecina par problēmu bērnu audzināšanā. Tādas lietas notiek visur.
04.01.2016 23:07 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012

Nu taa nav isti atbilde, varbut mes viens uz otru kliedzam un man tas liekas normaali? Bet nu paldies par to pashu...
04.01.2016 23:09 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kāds man stāstīja par gadījumu, kad vecāki bērnu ārstēja ar burciņām (nu ziniet, tās ko lipina ar vakuumu uz muguras, kādreiz PSRS laikos bija dikti populārs ārstēšanas veids). Bērns nakošajā dienā aizgāja uz skolu. Bija sporta nodarbība un pārģērbjoties kāds ieraudzīja zilumus uz bērna muguras. Momentā soc. dienesti bija klāt un bērnu izrāva no ģimenes. Nācās papūlēties atrast advokātu, kurš zināja šīs tradīcijas un mācēja kārtīgi izskaidrot, ka tam nav nekāda sakara ar vardarbību pret bērnu. Visu to laiku bērns atradās prom no mājām. Bērns tika izrauts no pilnībā normālas mīlošas ģimenes visai rupjā veidā.

Es saprotu to pozitīvo pusi, ka tiek ātri noreaģēts un ātri rīkojas, taču tam bieži vien ir arī negatīvā puse, kad rīkojas parāk agresīvi "glābjot" bērnu nepārbaudot un neiedziļinoties, patiesībā nodarot lielāku ļaunumu ar savu "glābšanas operāciju". :-/

Un piekrītu Pārsliņas paustajam viedoklim - ne nu velti Norvēģija ir izpelnījusies šādas runas. Visās valstīs notiek noziegumi, bet, ja kaut kur tiek daudz par to runāts tautā, man jau liekas, ka tas nozīmē šo noziegumu iespaidīgu pārsvaru valstī.
04.01.2016 23:26 |

Reitings 490
Pārsliņa, paldies, redzu, ka Tu izprati ko es biju vēlējusies saņemt no šīs diskusijas. Tieši tā, tādi sīkumi man vairāk interesē. Jā, atzīstu, neesmu es perfekta mamma, arī man ir dienas kad neko negribās un kad sanāk arī salamāt un sabļaut, kad pacietības mērs ir pilns, un vai tiešām yz mani uzreiz visi skatīsies kā uz briesmoni? Laikam tiešām būs jāparunā par šo tematu kur citur.
04.01.2016 23:26 |

Reitings 490
Oo neon, jā par zilumiem, par šo arī esmu domājusi. Labi, tagad vairs nav tik traki, bet kad mazā vēl bija 1,5 gadu veca staigāja vienos zilumos, ko tad man arī plītos virsū?
04.01.2016 23:30 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Lianne, labāk paliec Latvijā! ;-)
04.01.2016 23:54 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Lianne, nu tur ir nianses - cilvēki, kuri darbojas vardarbības apkarošanas lauciņā labi zina, kuri ir parastie zilumi, kurus bērns var iegūt krītot spēlējoties, bet kuri ir tādās zonās, kur pats sevi nevari traumēt - līdz ar to notikusi vardarbība.
05.01.2016 00:00 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ak, jēziņ! Tur jau tā problēma, ka te visi jautājumi ir no sērijas "cik stipri drīkst sist"! :-D Es varētu izstāstīt par to, kam jāgatavojas uzsākot dārziņa gaitas, vecāku sapulcēm, ēšanas paradumiem, ģimenes ārstiem un ikgadējām veselības pārbaudēm, vispārpieņemtajiem uzskatiem kas katrā vecumā bērnam jau būtu jāprot un jāvar, uzskatiem par laika pavadīšanu dabā, vēlamajiem dienas režīmiem un kur meklēt informāciju. Bet nē, te ir "vai infoaģentūra raksta patiesību?" un "vai es reizi pa reizei drīkstu sabļaut uz bērnu?" Atbilde uz abiem, starp citu, ir vienāda: "a kā tev pašai liekas?!" :-P

Pārsliņa, es nesaprotu, kapēc tu domā, ka bērns vasarā nevar pa dārzu dzīvot puspliks. Kas tad viņai būtu pončo jāvalkā? :-O Uz pubertātes sākumu gan jau uzvilks krūšturi un viss būs labi. :-D
05.01.2016 00:07 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Dāmas, kuras dzīvo Norvēģijā, manuprāt pilnīgi lieki šajā diskusijā izrāda savu agresivitāti.

Pārsliņa, BINGO!!!!+++ Plus uz Story jautājumu atbilde apmēram skan šādi - "ha, es zinu, bet neteikšu!" liekat mani mierā, esmu skandināvu skolotāja, jūs jau neko nejēdzat...NordicBelle, ja nevēlies iesaistīties diskusijā, tad neraksti neko. man ar;i interesanti būtu šāda diskusija, bet žēl, ka viņa jau ir sabojāta.....
05.01.2016 00:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits