Vīriešu algas

Reitings 201
Reģ: 19.06.2012
Es tā skatos, ka daudzas te min diskusijās, ka viņu vīrieši nopelna 3-5 reizes vairāk, kā viņas pašas. Ja pašas kaut vai nopelniet 500-1000eur, tad sanāk, ka jūsu otrās pusītes pelna 2-5 tūktstošus?
Kur tas ir iespējams?
30.12.2015 09:01 |

Reitings 467
Reģ: 24.08.2015
Skatoties ko nozīmē dzīvot. Cits labi dzīvos arī ar 400 euro. Nevisiem ir kaut kāda māja un LABA mašīna nepieciešama. Galvenais ka braukt var, tāpat ar visu pārējo. Cilvēki ir dažādi.
31.12.2015 01:19 |

Reitings 467
joselyn- Tas gan. Nu gan tu tagad pārspīlē, tad gribi teikt ka viss tas nenormāli lielais skaits kas syrāda pa minimalo vienkarsi necenšas? Domā ko runā. Nevisiem ir iespēja. Protams nevisiem ari bus vajadzigs pelnit vismaz tukstoti. Bet tie kas ari grib nevisien sanak, tad jau LV gandriz visi ta pelnitu, ja varetu ta kas grib. Loti daudz ko nosaka citi apstakli. Ar pliku gribesanu vien nepietiek un sakot ar kadiem 900 un uz augsu tikai retajsm izdodas patiesiba.
31.12.2015 01:25 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Nu bet loģiski. Vēlmes atšķiras. Un cilvēki arī pielāgojas ienākumu līmenim.
Bet nu kopumā, nav gluži ta, ka Latvijā nevar normāli pelnīk (ok, nerunāju par 4-5k uz rokas, jo to tomēr parasti pelna ļoti labi speciālisti). Bet, ja grib, tad pelnīt tā, ka vari dzīvot normāli, var.. tikai jā, ir jāstrādā un jāgrib darīt. Par sēdēšanu cosmo.lv vai tvnet.lv komentāros neviens nemaksā..
31.12.2015 01:28 |

Reitings 329
Reģ: 29.12.2012
Vienmēr ir jātēmē augstāk, lai dzīvei visu laiku būtu kāds stimuls, tāpēc arī gribu skaistas un labas materiālās vērtības sev apkārt, lai neliktos, ka dzīvoju velti. Jāpilnveido sevi un jātiecas pēc lielākiem sasniegumiem, pamazām, bet mērķtiecīgi. To es arī cenšos darīt un zinu, ka pēc pāris gadiem tā alga, kas pagaidām man ne tuvu neliekas pietiekama, ar laiku augs atbilstoši manai kompetencei. :-)
31.12.2015 01:37 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Loti daudz ko nosaka citi apstakli. Ar pliku gribesanu vien nepietiek un sakot ar kadiem 900 un uz augsu tikai retajsm izdodas patiesiba.

kaadi apstaklji???? nav tads - nevaru, negribu, jebkursh var celties, iet, meklet un meginaat!
31.12.2015 01:39 |

Reitings 467
joselyn-Katram tas dzīvot normāli loti arškiras. Liela dala ar to sapratīs pavisam ko citu nevis labas dārgas lietas. Turklat galvenais ir darit to kas patik un nedarit to naudas del!

Tiger- Neuzskatu ka vienmēr jacensas pelnit vairak. Tas nu gan ir mulkibas un ta nevajag darit. Galvenais ir atrast savu sirdsdarbu un darit to no sirds. Katram ir savi merki cik velas pelnit un daudziem ar 800 jau ir paradize. Materialajam vertibam Ir loti maza nozime. Nevisi tam pieskirs tik lielu nozimi ka tu. Man piemeram daudz svarigakas ir tas lietas, kas nav materialas-draudziba, veseliba utt.
31.12.2015 01:52 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, vispār daudziem tā gribēšana ir tāda... Pelnīt gribu, bet studēt, pašizglītoties, veltīt kādu lieku stundu, izdarīt kaut ko vairāk par minimumu, iegūt pieredzi, praktizēties - to gan nē! Tad nekas nesanāk, diezgan loģiski.
Pelnīt vairāk var vienmēr, jautājums tikai, ko tu esi gatavs lietas labā darīt. Ar vēlmju kolāžas uztaisīšanu vien būs par maz :D
31.12.2015 01:55 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Brunīt, iespēju var atrast. Lielākā daļa ir vai nu par slinku vai nu par bailīgu, lai to izmantotu. Tai pašai Maximas pārdevējai ir iespēja mācīties paralēli darbam. Tas ir grūti pēc suņa, jo jau tā nogurušam vēl jāmēģina kaut ko iemācīties un miegam laika praktiski neatliek, nemaz nerunājot par tusiņiem, bet tā ir reāla iespēja. Grūta, bet tomēr iespēja. Esmu jau agrāk šeit minējusi, ka jaunam un veselam cilvēkam, kas grib pelnīt vairāk, iespēju neesamība nav attaisnojums. Iespējas var atrast, tikai, ja tās nav uzreiz ieraugāmas, tās vienmēr ir sasodīti grūtas un te jau virsroku ņem slinkums. Rezultāts - sēž Maximā un gaudo, ka labi apmaksāta darba nav, kamēr joprojām Latvijā ir pietiekami daudz nozares, kur trūkst zinoša, kvalificēta darbaspēka (Ar to es domāju tādus, kas tiešām tēmu zina, nevis ir aiz ausīm izvilkušies cauri universitātei vai nopirkuši augstskolas diplomu un googlē palasījuši, kas tā par profesiju, kas diplomā rakstīta). Tam labs piemērs ir jau iepriekš minētie farmaceiti. Arī labu inženieru trūkst. Algas būtu labas, bet tās maksā pieaicinātiem ārzemju speciālistiem, jo pašmāju jaunieši viens pēc otra tēmē uz studijām humanitārajās jomās, jo eksaktās ir par grūtu. Viņi jau no vidusskolas iznāk ar teju nekādām matemātikas, fizikas un citu eksakto priekšmetu zināšanām, jo jau tad nav gana pacentušies domāt par savu nākotni, lai gan vidusskolnieks jau ir gana saprātīgā vecumā, lai zinātu, ka par to jādomā. Absolvē augstskolu, diplomā rakstīts "Kultūras darba vadītājs" un iet strādāt par operatoru uzziņu dienestā, jo reāli pēc tādas profesijas mūsu valstī nav tik liela pieprasījuma, cik augstskolas dod ārā "speciālistus". Tur jāpārkvalificējas, ja gribi pelnīt. Bet tas nozīmē strādāt un paralēli mācīties. Un daudz mācīties, arī to, ko jau vidusskolā negribējās mācīties. Tas ir grūti. Vieglāk ir sēdēt kasē un kaukt, ka normāli apmaksāta darba jau nav.
31.12.2015 02:06 |

10 gadi
Reitings 3706
Ar pliku gribesanu vien nepietiek un sakot ar kadiem 900 un uz augsu tikai retajsm izdodas patiesiba.

BS! Nopietni! NU nav tas nekas anormāls! Vae to pelnīt!

Katram tas dzīvot normāli loti arškiras. Liela dala ar to sapratīs pavisam ko citu nevis labas dārgas lietas. Turklat galvenais ir darit to kas patik un nedarit to naudas del!

Nu bet kas aizliedz darīt? Ja patīk, tad kāpēc sūdzas?

joselyn- Tas gan. Nu gan tu tagad pārspīlē, tad gribi teikt ka viss tas nenormāli lielais skaits kas syrāda pa minimalo vienkarsi necenšas? Domā ko runā. Nevisiem ir iespēja.

Nu pag, tu zini, cik liela ir ēnu ekonomika Latvijā? Nabadziņi, redz strāda pa minimālo algu. BS! Liela daļa saņem papildus naudu uz ķepas.. Ir pietiekoši daudz lielu uzņēmumu, kas maksā no melnās kases..
31.12.2015 03:01 |

10 gadi
Reitings 3706
Un jā, būšu bitch, bet uzskatu, ja vēlas, tad var.
Pati esmu norukājusi vairākus gadus melnās miesās, bet tagad varu atļauties, to, ko vēlos.. Bet tas nenāk tā viegli.
31.12.2015 03:02 |

Reitings 92
Reģ: 18.04.2009
Neticu tam kuras sak,kad ir 1200 eiro alga! Tad jus savus vīrus neredzat vispār! :D PAskatoties
uz Latviju, kāda situācija ir tur nu nekādi nevar nopelnīt 1200 eiro. Ja vidēja alga Lv ir 350 mīnus nodokli 250 laikam eiro :D Mani radinieki Lv kuri strāda labas firmas un atpazīstamas Latvijas firmas strāda 10 stundu darbu un par vairāk ir tikai max 800 Eiro! Man ārzemes ir daudz reiz vairāk pa 1000 eiro mēnesi un manam puisim ta patas, bet mēs strādāja virsstundas un 12 h darbu ,bet pa to saņemam Naudu!
31.12.2015 06:11 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Njā, sievietes ar krāniem mēras vairāk nekā vīrieši, un pat ne savējiem :D
31.12.2015 09:24 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Nu 1200 eur nemaz nav nekas neiespējams. Vidējā projektu vadītāja alga manās pēdējās divās darba vietās. Ar pilnīgi normālu darba laiku.
31.12.2015 10:08 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Aa un protams muziki un aktieri. Tie ari nopelna kapeikas gandrīz visi. Cik ir visadu uznemeju,biznesmenu, advokatu utt? Loti,loti mazs procents salidzinot.

Man vienīgajai liekas, ka uzņēmēju, biznesmeņu un advokātu ir daudz vairāk, nekā mūziķu un aktieru? :D
31.12.2015 10:16 |

Reitings 4298
Te spiežas ārā tāda aprobežotība un skaudīgums. Daudzi domā "ja es pelnu dažus simtus, tad tā ir norma, neviens nevar vairāk šajā valstī nopelnīt, visi melo utt.", "ja es braucu ar sagrabējušu opeli, kurš normāli ripo uz priekšu, tad visiem ar tādu jābrauc, nav normāli gribēt braukt ar bentliju".

Te jau vairākkārt parādījās gan dažāda statistika par algas apjomiem Latvijā, gan izskanēja maza daļiņa no tām jomām, kurās cilvēki pelna normāli. Bet to visi lielie brēcēji laiž gar ausīm, jo par visām varītēm taču jāpierāda, ka pelnīt 500 eur/mēnesī ir norma, un gribēt vairāk ir grēks! Kāpēc gribēt savu māju, ja var taču dzīvot puspelējušā padomju laika stilā iekārtotā īres dzīvoklīti?

Cilvēki (jo īpaši Tu, pozitīvais), attopieties - mēs katrs esam unikāla personība un katrs dzīvojam tā, kā vēlamies. Nav visi mērāmi pēc savas mērauklas.
31.12.2015 10:23 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Neticu tam kuras sak,kad ir 1200 eiro alga! Tad jus savus vīrus neredzat vispār!

Man šogad arī bija mēnesis, kura uz rokas bija tikai 1200. Tas bija mēnesis, kurā strādāju tikai 2 nedēļas (80 darba h), pārējo laiku kopā ar ģimeni bijām atvaļinājumā ārpus LV.
31.12.2015 10:31 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Man šogad arī bija mēnesis, kura uz rokas bija tikai 1200. Tas bija mēnesis, kurā strādāju tikai 2 nedēļas (80 darba h), pārējo laiku kopā ar ģimeni bijām atvaļinājumā ārpus LV.

Ar ko nodarbojies?
31.12.2015 10:33 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Risinu problēmas.
31.12.2015 10:36 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Neticu tam kuras sak,kad ir 1200 eiro alga! Tad jus savus vīrus neredzat vispār! PAskatoties
uz Latviju, kāda situācija ir tur nu nekādi nevar nopelnīt 1200 eiro. Ja vidēja alga Lv ir 350 mīnus nodokli 250 laikam eiro Mani radinieki Lv kuri strāda labas firmas un atpazīstamas Latvijas firmas strāda 10 stundu darbu un par vairāk ir tikai max 800 Eiro!

Ir reāli cilvēki ,kas nopelna un pat vairāk 1200 EUR algu -celtniecībā, IT, pasākumu vadītāji ,dziedātāji, pavāri,zobārsti un vēl daļa medicīnas personāla.
31.12.2015 10:39 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Sāksim ar to, ka cosmo vairāk ir jauniešu portāls, un iespējams, ka komentārus raksta 20gadnieki. Sakiet, ko gribat, bet tā ir milzu atšķirība - vai komentāru par algu sev un draugiem raksta 20gadnieks, vai cilvēks, kam jau ir 25+.

Par to, ka 90% Rīgas saņem 500 EUR. Nu nezinu. Manā uzņēmumā asistenti (cilvēki bez pieredzes - pārsvarā 3. un 4. kursa studenti) saņem 600 EUR uz rokas. Finanšu joma.
31.12.2015 10:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits