Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Te var izlasit kapec alhokols un cigaretes rada sirds asinsvadu problemas.
Ja Latvija vismaz nesmeketu un nelietotu alhokolu, slimnicas butu daudz mazak aiznemtas.
29.12.2015 20:19 |

Reitings 122
Reģ: 08.04.2014

Un tava atbilde ir vegaanisks uzturs ar oglhidraatiem 3000 kkl dienaa? Ja jau buutu tik vienkaarshi, tad visas sievietes buutu slaidas. Viseedaaji meedz tieveet tieshi vairaak uzturaa lietojot galju, zivis, olas, piena produktus un tievee ljoti veiksmiigi liidz briidim kad noraujas uz oglihdraatiem. Par kadam zinasanam tu vari runaat, ja nezini ka tievee "seezhot" tieshi uz galjas un ziviim? Ar taadu dieetu tauki iet nost ruukdabi.

Jā, uz augiem bāzēts uzturs un ēšana tik, cik gribas, ne pastulba kaloriju skaitīšana un nepārtrauktas noraušanās no tā, ka tievētgribētāji jūtas badā. Ēdot zivis un gaļu nav grūti zaudēt svaru, jo radīts kcal deficīts uz piegriezto OH rēķina. Mana alternatīva ir stipri labāka, paldies.

Par otro Tavu komentāru nemaz neizteikšos. Nesāksim runāt par zinātni. Es arī Tev varu 50 pētījumus iemest un parādīt, kas ietekmē visu šo slimību veidošanos.
29.12.2015 20:29 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Es arī Tev varu 50 pētījumus iemest un parādīt, kas ietekmē visu šo slimību veidošanos.

Man neko neiemeti..
30.12.2015 10:39 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Mani vienmēr fascinē, cik ļoti cilvēki, kuri ir izvēlējušies kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem, mēģina uzspiest savu dzīvesveidu apkārtējiem. Sāciet taču cienīt citu cilvēki izvēli. Ja konkrētas personas dzīve paliek labāka no tā, ka viņa neēd gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus, man ir liels prieks par to un es nemēģināšu iet un stāstīt viņai, ka gaļa ir super un kā tā obligāti jāēd, savādāk sāksies veselības problēmas. Man, godīgi sakot, ir pilnīgi vienalga, ko katrs lieto uzturā, kamēr tas mani neskar. Es ēdu gaļu un zivis, visi mani apavi un somas ir no ādas un es pat (ak, šausmas!) nēsāju kažoku. Un manu draugu lokā veģetāriešu un vegānu nav.
30.12.2015 11:18 |

Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
Mani vienmēr fascinē, cik ļoti cilvēki, kuri ir izvēlējušies kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem, mēģina uzspiest savu dzīvesveidu apkārtējiem. Sāciet taču cienīt citu cilvēki izvēli.

Palasi ludzu so diskusiju un ari parejas veganu/vegitariesu diskusijas un tevi parsteigs tas, ka neviens vegans vai vegitarietis neviena vieta nav rakstijis to, ka tie kas ed galu ir slikti cilveki vai ari centusies uzpiest savu dzivesveidu. Ka jau tu rakstiji, tad jaciena citu cilveku izvele.
30.12.2015 12:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Cilvēkiem vienkārši patīk izpausties... kad sēdēju aktīvi uz diētas, šķiet, dabuju dzirdēt to, ko 10 vegāni-svaigēdāji kopā :D
30.12.2015 12:24 |

Reitings 53
Reģ: 22.12.2010
Tik daudz negatīvisma pret vegāniem šeit. Dažādas replikas ciniskas un kas tik ne vēl... Neesmu vegāne, bet esmu vairākkārt mēģinājusi pāriet uz šo dzīvesveidu (veselības dēļ), jo gaļa NAV laba mūsu veselībai. Tāpat arī piens. Tie, kas bļaustās par proteīniem, dzelzi utt. - vienkārši nezina absolūti neko par cilvēka gremošanas sistēmu un veselību. Tas, ka cilvēki ēd gaļu vairums, nebūt nenozīmē, ka tas ir veselīgi. Pašai gan neizdodas atteikties no piena produktiem, jo, diemžēl, ir radies tāāāds pieradums, kopš mazotnes - biezpiens, kefīrs utt, ka nu gribasspēks mani vienmēr pieviļ. Tas ir pieradums un nekas cits. Ja teiksiet - neesat paēduši bez gaļas, organisms "prasa" pienu. Tas ir pieradums, kas prasa. Nekas cits. Tāpat kā saldumi. Jā, organismam vajag cukuru, dzelzi, proteīnu utml., bet augos tā visa ir tikpat daudz un vēl vairāk. Vēl esmu dzirdējusi pilnīgi aplamu viedokli, ka ziemeļniekiem (mums) vajagot gaļu. Mums nevajag gaļu! Mums vajag gaļā esošās vielas, tas ir jāfiltrē. Un šīs vielas ir arī augos. Bet ēdot gaļu jūs dabūjāt šīs vielas, jā - bet komplektā arī kaudzi nepiesātinātajiem taukiem. Savukārt no augiem jūs dabūjat vērtīgās vielas + šķiedrvielas. Ir taču atšķirība, vai ne? Protams, arī augus ēdot, ir jāskatās, cik daudz apēdam saldos augļus utml. Bet nu gaļa - tas absolūti nav nekas labs. Neiet runa par mirušām enerģijām, žēl dzīvnieciņu utml. filosofijām, bet gluži vienkārši gaļa nav laba veselības aspektu dēļ!!! + varētu padomāt, ka visi pērkat BIO gaļu. Komplektā ar visiem taukiem jūs vēl aprijat antibiotiķus. Pretīgi!

Kopumā atbalstu vegānisku dzīvesveidu, bet pati, diemžēl, esmu tā trulā, kura tik ļoti pieradusi pie piena produktiem - BIO, protams.
30.12.2015 13:09 |

Reitings 53
Reģ: 22.12.2010
Viena te rakstīja - viņas draudzene svaigēdāja, tātad vegāne tik ļoti iztērējot naudu visādiem vitamīniem, riekstiem, ogām..... :-D:-D:-D

Ak, šausmas, tik bezjēdzīgs un slikts ieguldījums :-D:-D:-D
30.12.2015 13:12 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Lietoju uzturā dzīvnieku produktus, jo tā ir ērtāk, vieglāk - saplānot savu uzturu, lai tas ir veselīgs, atrast produktus, paēst kafejnīcās (jo īpaši, ja nedzīvo Rīgā, kur ir vegānu veikali un kafejnīcas ar vegānu piedāvājumiem), ciemos, neviens cits manā ģimenē nepavilktos uz vegānismu, tāpēc tāpat nāktos pirkt gaļu, ja vēl iedomājas par gatavošanu atsevišķi sev un citiem ģimenē.. Man arī garšo dzīvnieku produkti, bet šis faktors nav svarīgs, zinu, ka ir daudz citu garšīgu augu valsts produktu.

Par spīti tam, ka pati neesmu vegāne, es atbalstu un cienu viņus. Man ir bariņš zināmu veģetāriešu, vegānu un zinu arī vienu, kas iet uz svaigēšanu. Viņi ir patīkami cilvēki, kas neuzspiež savas domas un es pamanīju, ka tieši gaļēdāji to dara agresīvā veidā, arī šajā diskusijā, šķiet, ka dažai labai smadzeņu vietā gaļas gabals stāv.

Ādas izstrādājumus, kažokus utt. nenēsāju, cirku neatbalstu, atbalstu iniciatīvas par dzīvnieku tiesībām.
30.12.2015 13:20 |

Reitings 3925
Pirms lielveikalu eeras ne tik vien vegani, bet ari vegetariesi vienkarsi atdotu galus un pirkt visaadus vitamiininus un citus uztura bagatinatajus interneta no ASV bija praktiski neiespejami. Jaa ir pasaulee regioni ar lielu augu valsts dazadibu un razhu vaac 8 meneshus gadaa un tur taa vareeja dziivot un vel joprojaam var bez lielveikaliem, bet pat tur lieto uzturaa galju, olas, pienu, zivis, pie tam diezgan daudz. Laikam jau miljoniem cilveeku ir totaali idioti un visi muusu senchi arii.
Es noraidu absoluuti jebkuru uztura teoriju, kas ir problemaatiski iistenojama bez lielveikaliem un bez produktu importeeshanas no visiem pasaules kontinentiem. Labaak un droshaak ir pietureeties pie taadiem uztura principiem kaadus praktiizeeja muusu senchi nevis skriet pakalj katram jaunaakajam peetijumam un pasaules lielpilseetu hipermarketu friiku idejaam.

gluži vienkārši gaļa nav laba veselības aspektu dēļ!!! + varētu padomāt, ka visi pērkat BIO gaļu. Komplektā ar visiem taukiem jūs vēl aprijat antibiotiķus. Pretīgi!

Daarzeniishiem jau nu nemaz, nemaz neizmanto sinteetisko meeslojumu, nezaalju un paraziitu indes, visi ne-galja un ne-piena produkti ir tiiraaki par tiiru no jebkaada piesaarnojuma, kaa tad. :D

----------------------------------------------
----------------------------------------------

Lasot par paartiku internetaa der pieveerst no kurienes taa informaacija naak. Lielais, trakais bubulis par to cik taa vai cita paartika ir kaitiiga naak no ASV, kur ir pilniigi citi paartikas (daudz sliktaaki) standarti kaa ES un citas prasiibas pret paartikas informatiivo saturu uz iepakojuma, un tas viss paliek tikai sliktaaks un sliktaaks. Taa informaacija kas attiecas uz paartiku ASV tiek paarpubliceeta un pasniegta taa it kaa tas pats attiektos uz ES. Taapeec jebkurai informaacijai ir jaatrod pirmavots un finanseetaajs, kas atklaas to vai uz mums tas vispaar attiecas vai nee un kursh konkreeto informaaciju lobee. Un nepiemeerojiet savas valsts paartikas standartus citaam valstiim, tie var buut pilniigi citaadi.
30.12.2015 15:14 |

Reitings 149
Reģ: 07.10.2015
Mani vienmēr fascinē, cik ļoti cilvēki, kuri ir izvēlējušies kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem, mēģina uzspiest savu dzīvesveidu apkārtējiem. Sāciet taču cienīt citu cilvēki izvēli. Ja konkrētas personas dzīve paliek labāka no tā, ka viņa neēd gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus, man ir liels prieks par to un es nemēģināšu iet un stāstīt viņai, ka gaļa ir super un kā tā obligāti jāēd, savādāk sāksies veselības problēmas. Man, godīgi sakot, ir pilnīgi vienalga, ko katrs lieto uzturā, kamēr tas mani neskar. Es ēdu gaļu un zivis, visi mani apavi un somas ir no ādas un es pat (ak, šausmas!) nēsāju kažoku. Un manu draugu lokā veģetāriešu un vegānu nav.

+++ fluffy
30.12.2015 15:29 |

10 gadi
Reitings 264
Reģ: 29.06.2014
Mani vienmēr fascinē, cik ļoti cilvēki, kuri ir izvēlējušies kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem, mēģina uzspiest savu dzīvesveidu apkārtējiem.

Tikai katrā diskusijā kur skaidri un gaiši diskusijas nosaukumā norādīts, ka tiks runāts par vegānismu vai veģetārismu lielākā daļa diskutētāju ienāk šeit pateikt cik dzīvnieku produktu neēdāji ir slikti un gaļa ir garšīga.
30.12.2015 16:44 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Šī nav tikai veģetāriešu, vegānu diskusija, jo tēmas autore prasa viedokli kopumā. Vismaz tā saprotu šo:
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi?
30.12.2015 17:15 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es apbrinoju sos cilvekus, kuri var taa est un pie reizes justies labi. Pari bespetu atteikties no piena, biezpiena, siera, zivs. No galas jaa, to izvairos est, jo negarso.
30.12.2015 17:18 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Kakaduu ++++
Temas uztadijums nav vegetarieshiem un veganiem tikai, taa ir diskusija visiem, kam ir ko pastastit par shiem jautajumiem:

* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi?
30.12.2015 17:47 |

Reitings 210
Reģ: 29.10.2014
Pati neesmu ne veģetāriete, ne vegāne, bet nav nekādu iebildumu vai nepatikas pret tādiem, kas ir. Katrs taču var izvēlēties ko ēst un gar to nav daļas citiem. Vienīgais mīnuss, ko esmu novērojusi no draugiem, kuri tādi ir, ka viņi ir nedaudz lēnāki, dažādas veselības problēmas, ko izraisījuši vitamīnu un citu vielu trūkums, bet tas varbūt tāpēc, ka nepietiekami ēd nepieciešamo. Zinu gan tādus veģetāriešus/vegānus, kuri ir superveseli un arī tādus visēdājus, kuri atkal ēd tik daudz visa kā neveslīga, ka arī viņiem ir veselības problēmas. Tā ka tas jau atkarīgs no konkrēta cilvēka, nevis tā vai ēd vai neēd dzīvnieku valsts produktus. Galvenais, lai cilvēks ir apmierināts ar savu izvēli :)
30.12.2015 20:24 |

Reitings 232
Reģ: 21.10.2015
Es neuzskatu, ka veģetārisms vai vegānisms ir panaceja veselīgam ķermenim un garam.
Tas, kam es piekrītu gan, ir - šajos laikos viss tas, ko gāž klāt gaļai u.c. pārtikas produktiem ir ārprāts, tāpēc arī tur par veselīgumu runāt jau laikam nevar. Un es piekrītu, ka tas kā dzīvniekus audzē ir šausmīgi. Lūk, tā ir tā daļa industrijas, kurai ir jāmainās, jo tas kā tur izturas pret dzīvniekiem nav normāli.

Neiebraucot detaļās - man izraisa smīnu populārais viedoklis, ka ēdot gaļu, cilvēks uzņem slikto agresiju un kkādu tur nāves enerģiju. Ne jau visiem agresija ir slikta. Tas ir tik dziļi iesēdies stereotips, ka cilvēki nevar tikt vaļā. Agresija (pareizi pielietota) ir ļoti noderīga enerģija, kurai es savā dzīvē varu tikai un vienīgi pateikt paldies.
30.12.2015 20:42 |

Reitings 3925
Liekas, ka es atradu vegaanu un dabiigu vitamiina B12 avotu. Labu apetiiti!

https://youtu.be/tz19w2NqczA?t=134
31.12.2015 02:18 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
God dam it! FUJ! Man badā būtu jābūt, lai sātu ēst to sūdzaļo augu :D
01.01.2016 12:26 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Tas augs ir diezgan garšīgs, normali pagatavojot... :-D:-D:-D(t) Man vismaz garšoja.
01.01.2016 13:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits