Tik daudz negatīvisma pret vegāniem šeit. Dažādas replikas ciniskas un kas tik ne vēl... Neesmu vegāne, bet esmu vairākkārt mēģinājusi pāriet uz šo dzīvesveidu (veselības dēļ), jo gaļa NAV laba mūsu veselībai. Tāpat arī piens. Tie, kas bļaustās par proteīniem, dzelzi utt. - vienkārši nezina absolūti neko par cilvēka gremošanas sistēmu un veselību. Tas, ka cilvēki ēd gaļu vairums, nebūt nenozīmē, ka tas ir veselīgi. Pašai gan neizdodas atteikties no piena produktiem, jo, diemžēl, ir radies tāāāds pieradums, kopš mazotnes - biezpiens, kefīrs utt, ka nu gribasspēks mani vienmēr pieviļ. Tas ir pieradums un nekas cits. Ja teiksiet - neesat paēduši bez gaļas, organisms "prasa" pienu. Tas ir pieradums, kas prasa. Nekas cits. Tāpat kā saldumi. Jā, organismam vajag cukuru, dzelzi, proteīnu utml., bet augos tā visa ir tikpat daudz un vēl vairāk. Vēl esmu dzirdējusi pilnīgi aplamu viedokli, ka ziemeļniekiem (mums) vajagot gaļu. Mums nevajag gaļu! Mums vajag gaļā esošās vielas, tas ir jāfiltrē. Un šīs vielas ir arī augos. Bet ēdot gaļu jūs dabūjāt šīs vielas, jā - bet komplektā arī kaudzi nepiesātinātajiem taukiem. Savukārt no augiem jūs dabūjat vērtīgās vielas + šķiedrvielas. Ir taču atšķirība, vai ne? Protams, arī augus ēdot, ir jāskatās, cik daudz apēdam saldos augļus utml. Bet nu gaļa - tas absolūti nav nekas labs. Neiet runa par mirušām enerģijām, žēl dzīvnieciņu utml. filosofijām, bet gluži vienkārši gaļa nav laba veselības aspektu dēļ!!! + varētu padomāt, ka visi pērkat BIO gaļu. Komplektā ar visiem taukiem jūs vēl aprijat antibiotiķus. Pretīgi!
Kopumā atbalstu vegānisku dzīvesveidu, bet pati, diemžēl, esmu tā trulā, kura tik ļoti pieradusi pie piena produktiem - BIO, protams.