Par ziedojumu, kad kāds lūdz..

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Sveikas..
Laikam vispirms - Priecīgus Ziemassvētkus! (l)

Gribēju padalīties ar nelielo rūgtumu, kas tagad ir..

Draugiem.lv kāda sieviete lūdz, lai ziedo savam vīram naudu, jo atrodas slimnīcā un ir nepieciešamas dārgas zāles.

Viss it kā ok, bet es uzrakstīju komentārā, lai pievieno, kurā slimnīcā atrodas, ar piezīmi - lai cilvēki zinātu un izvairītos no liekiem viltvāržiem.

Par atbildi saņēmu veselu jūru ar uzbraucieniem! :-/
Kas es par cilvēku, kā varu kaut ko sliktu domāt, kā vispār var ar tādiem vārdiem jokoties, utt..

Bļāviens! Es tikai gribēju noskaidrot, kurā slimnīcā viņš ir, lai pati noskaidrotu vai tiešām eksistē šāds cilvēks!
Man tagad tik rūgta sajūta.. Jā, es nosūtīju nelielu naudiņu, bet tā pēcgarša ir ziniet, pretīga..

Jautājums - vai tiešām es izturējos kaut kā necienīgi? Rupji? (t)
25.12.2015 20:13 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Es ļoti, ļoti reti ziedoju cilvēkiem. Pēdējais, kam ziedoju, bija Jāņa Vaišļas sirds transplantācijai. Pirms tam pat neatceros kad kādam būtu ko ziedojusi. Regulāri ziedoju dzīvnieku patversmēm. Un, ja ziedotu, tad uzticētos tikai ziedojumu lapās redzamajiem palīdzības lūdzējiem, jo dēļ krāpniekiem cilvēkiem, man tai skaitā, zūd ticība ziedojumu lūdzējiem un tādēļ palīdzību nesaņem kāds, kuram patiešām tā ir nepieciešama. Skumji, ka ir cilvēki, kuri ar tādām lietām jokojas.
25.12.2015 22:33 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es atkal nesaprotu tādu lieku tincināšu. Ja es izlemju noziedot naudiņu, tad es neprasu vairs neko.
25.12.2015 22:36 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es vispaar vairs neziedoju, ne dreebes, ne naudu, neko... Ir tik daudz stasti lasiti, dzirdeti, ipashi pedejaa laikaa, kur daudzbernu maate luudz un kad sanjem, kaut kas nepatik, par to Labdaris.lv utt.

Apskatamies apkart, mums noteikti rados katram ir kads kam tos 5 vai 10euro iedot, uzdavinat, nosutit kartinju, pacinju.

Skumji, ka daudzi izmanto citus labos cilvekus.
25.12.2015 22:56 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Annie - pirms ziedoju, lūdzu sievietei tikai nosaukt iestādi, kurā vīrs ārstējas. Tas bija viss.
Neko neprasīju!
Arī par to - vai tad vīram neapmaksā slimības lapu, ģimenes iztika kāda utt. neko, neko..
Un saņemt par to veselu gūzmu pār sevi? Nu nezinu..
25.12.2015 23:23 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Nedodu, ja prasa shadaa stilaa. Ziedoju tikai oficiali, dazreiz ielu muzikantiem, ja ir talantigi :)
25.12.2015 23:33 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Piekrītu Annie.

Man arī ir bijis nepatīkams gadījums, kad centrā pensionāre palūdza naudu, kad iedevu, teica, ka tas viņu neglābs.

Neuztver personīgi, cilvēkam ir milzīga nelaime, viņa metas virsū, jo ir nogurusi, nomocījusies, jūtās pamesta novārtā. Piedod viņai un aizmirsti.

Viss labais vienmēr nāk atpakaļ - tev jābūt patīkamai sajūtai, ka tavā sirdī ir atradusies vieta žēlsirdībai.
25.12.2015 23:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pieredze rāda, ka tie, kas visvairāk uzdod jautājumus, beigās neko neizdara.. (Tas neattiecas tikai uz ziedojumu tēmu) Periodiski kādam cenšos palīdzēt, tomēr neatceros, kad nezināms cilvēks personīgi būtu vērsies pie manis ar lūgumu ziedot :)
26.12.2015 00:11 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Es nelūgtu, pat ja mirtu nost, tādēļ man grūti "iebraukt" lūdzēja ādā. Ziedoju tikai, ja man pašam ir vēlme palīdzēt.
26.12.2015 06:12 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Nē, neziedoju privātajiem kontiem, izņemot vienam vīrietim, kurš vāca naudu advancētai kāju protēzei, viņam bija vēl blogs, un toreiz viņa avārija bija presē plaši atspoguļota, tur jautājumi nebija. Citādi, es neesmu tik turīga lai mētātos ar naudu, un zinot cik dažādi ir cilvēki, daudzi šķiet uzskata, ka ir pašsaprotami ka dod naudu, bet lai to naudiņu nopelnītu nu nav tik vienkārši...
26.12.2015 09:31 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Neesmu no ziedotājām, retu reizi tikai esmu zvanījusi uz ziedojumu nr. kādas akcijas laikā.
Uzskatu, ka, ja vāc ziedojumus, tad apakšā ir jābūt kaut īsam stāstam par to kāpēc nelaime notika un ticamības momentam, ka cilvēks īsts. Jo kur garantija, ka ziedojums veselībai nav vajadzīgs pēc paša dzērumā izraisītas avārijas vai paša vainas dēļ nosvilinātas mājas atjaunošanai.
Tāpat šad tad redzams, ka ziedojumos lūdz savākt nelielas summas, ap 1000 vai pat vēl mazāk, bet saliktas bildes, kur cilvēks redzams ar ne tiem lētākajiem datoriem, telefoniem. Protams, arī tādos gadījumos nav aizliegts lūgt ziedot, bet tas visu to ticību ziedojumu jēgai mazina.
26.12.2015 09:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pieredze rāda, ka tie, kas visvairāk uzdod jautājumus, beigās neko neizdara.. (Tas neattiecas tikai uz ziedojumu tēmu) Periodiski kādam cenšos palīdzēt, tomēr neatceros, kad nezināms cilvēks personīgi būtu vērsies pie manis ar lūgumu ziedot :)

+++

Un piekrītu arī Annie. Ja kaut ko ziedoju, tad lieku reizi neuzdodu vairākus jautājumus un nečekoju cilvēku identitāti. Jā, krāpnieku ir daudz, bet nezinu - man pašai arī sava intuīcija ir. Protams, ka cilvēks var būr krāpnieks, bet tas tad jau paliek lai uz viņa sirdsapziņas.

Ja kaut ko ziedoju, tas nozīmē, ka esmu gatava ar to šķirties - un nav svarīgi, vai tās ir drēbes, vai nauda. Kaut gan protams visādi brīnumi tiek cosmo lasīti, ka pat vecās un neajadzīgas drēbes žmiedzas atdot un grib izpētīt cilvēku no A līdz Z - es uzskatu, ja manta nav vajadzīga, tad ir pazemojoši vēl sastādīt kaut kādu dosjē par cilvēku. Tas mazina ziedošanas vērtību un sirsnību, bet imho, protams
26.12.2015 13:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits