Es pat apbrīnoju vecmammas vai vecvecmammas, kuras spēj atbīdīt ikdienas negācijas un problēmas malā, un no sirds priecāties par to vien, ka bērni vai mazbērni atbraukuši ciemos, veltīt savu laiku tikai viņiem! (l) Es lielākoties neiejaucos apkārtējo radu un draugu komunikācijā ar manu bērnu. Protams, kādu reizi jau esmu aizrādījusi, piemēram, kad bija mazāks, lai visu laiku nenēsā pa rokām, jo, omei aizbraucot prom, tas būs jādara man- bērns jau būs pieradis. Taču neuztveru tik saasināti kādu padomu došanu vai bērna mācīšanu!
Pēc tāda konkrētā apraksta jau nevar novērtēt patieso situāciju- varbūt tā ome tiešām ir ļoti kaitinoša ar 101 neloģisku padomu, taču pagaidām izskatās, ka vairāk ieciklējusies pati māmiņa, kura retu reizi nespēj pieņemt savādākus padomus bērnam. Nu nav tur nekā slikta, ja ome cenšas iemācīt spēles pareizo variantu, tas bērnam nāks tikai par labu, ja viņš pratīs spēli spēlēt arī pēc noteikumiem, ne tikai "muļķojoties". Tas tāpat kā dusmoties uz omi, jo viņa nepārtraukti atkārto, ka starp septiņi un deviņi vēl ir astoņi, nevis ļauj bērnam nepareizi skaitīt. :D
Jebkurā gadījumā- produktīvāk būs vēlreiz izrunāties ar omi (tikai ceru, ka ne par to spēles piemēru), nekā bļaustīties pa forumu.