Man nekad nekas nav pret humānistiem, kas pilnībā atbalsta cruelty-free. Bet es laikam, kā topošs ārsts drīzāk nespēju iedomāties pasauli bez testēšanas uz dzīvniekiem. Jā, kosmētikas jomā man tas liekas amorāli, bet es arī ļoti labi zinu, ka bez testēšanas uz dzīvniekiem mēs nekad nespēsim izārstēt pat elementāras un primitīvas slimības. Piemēram atmiņu uzlabojošie preparāti. Tikai ļoti maza daļa no tiem iedarbojas ar vēlamu rezultātu. Un tas tiek testēts uz pelītēm. Klīniskajos izmeklējumos tiek pierādīts, ka preparāts kaut kādā veidā atmiņu spēj ietekmēt, bet nav pierādīts kā. Un ja farmācijas kompānija spēj pierādīt ar izmeklējumiem, ka tas tiešām tā ir, tikai tad tiem ir dota atļauja izmantot pelītes. Diemžēl lielākai daļai atmiņa pasliktinās, bet ir arī izņēmumi. Un tikai tad tos testē uz cilvēkiem. Jo reāli padomājot, ja to testētu uzreiz uz cilvēkiem, kādas būtu sekas? Un diemžēl pasaulē tā ir, ka cilvēka dzīvība ir vērtīgāka.
Bet es pilnībā atbalstu cilvēkus, kas ir par cruelty-free. Un pati pēc iespējas cenšos dzīvot pēc šāda principa.