Sveiki!
Nezinu īsti, kāda veida padomu gribu saņemt, drīzāk gribu vienkārši kādam izstāstīt to, kas uz sirds, padalīties ar problēmu.
Pirmdien jāuzstājas kursa priekšā, jārāda prezentācija. Esmu krieviete, tāpēc latviski runāju ar šausmīgu akcentu. Pati it kā nebiju to baigi ievērojusi līdz brīdim, kad viena meitene man to pateica, pasmējās par manu runāšanu, un tagad es visu laiku uztraucos. Nezinu, kā pirmdien spēšu kaut ko aizstāvēt latviešu priekšā.. Man jau tā dažreiz ir grūti piemeklēt īstos vārdus, lai izteiktu savas domas, bet tagad, kad vēl jāiespringst par izrunāšanu.. Cenšos paplašināt savu vārdu krājumu, daudz lasu grāmatas tieši latviešu valodā, bet kā tikt vaļā no akcenta? Vai tas vispār ir iespējams? Vispār pēdējā laikā ļoti bieži cilvēki pārmet man par runāšanu - krievi saka, ka runāju ar latviešu akcentu, latvieši otrādi. Kad runāju, sāku stresot un vārdi sajūk, burti jaucās, galva reibst. Ļoti žēl, ka man tā prezentācija ir obligāta, labprāt vispār neietu uz nodarbību! Varbūt ir kādi ieteikumi, kā atbrīvoties no akcenta? Kā beigt tik nenormāli pārdzīvot?
:'-(