Mazie suņi - pieredze?

Reitings 144
Reģ: 01.06.2009
Hei Cosmo dāmas!:-D
Pēdējā laikā apsveru maza sunīša uzņemšanu ģimenē. Esmu izpētijusi šīs sugas aprakstus un zinu, ka ir jau bijušas šeit diskusijas par punduršpiciem (jau izlasīju), bet ceru dzirdēt jaunus stāstus un pieredzi no punduršpica saimnieces. Kā tad īsti ir sadzīvot ar šīs sugas suņiem? :-)
12.12.2015 22:57 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāpēc aprobežotība? Tas ir dzīvnieks, protams, ļoti jauki, ka Tu uzskati viņu par ģimenes locekli, tā tam būtu jābūt, bet noteikumi paliek noteikumi. Zini, cik nav redzēts, kā mazie suņuki rokās sabīstas, apčurājas vai sāk riet...
Bet par bērniem es Tev piekrītu, daži uzvedas tā, ka rodas vēlme arī uzlikt uz durvīm nosvītrotu bērnu bildi.
13.12.2015 17:18 |

Reitings 184
Reģ: 08.01.2010
Apple_pie, pēc ES likuma īsti nevar, bet šis ir par RIMI veikaliem :SIA Rimi Latvia pārstāve Laura Podskočija norāda – dzīvniekiem pa tirdzniecības zāli pastaigāties ir kategoriski aizliegts. „Rimi iekšējie kārtības noteikumi paredz, ka veikalos un tirdzniecības zālēs nedrīkst iet kopā ar lieliem un vidēji lieliem suņiem un citiem mājdzīvniekiem. Šo aizliegumu nosaka arī zīme, kas redzama pie ieejas veikalā. Taču iekšējie kārtības noteikumi ļauj apmeklēt Rimi veikalus un iepirkties ar klēpjsunīšiem, ja vien tie tiek turēti azotē vai arī tiem paredzētās somās. Šos mazos sunīšus ir kategoriski aizliegts likt pārvadāšanai pārtikas ratos vai grozos. Ja pircēji novēro šādas darbības vai to, ka saimnieka mazais mīlulis brīvi staigā pa tirdzniecības zāli, mēs aicinām ziņot par šiem pārkāpumiem veikala apsargiem,”
13.12.2015 17:21 |

Reitings 12990
Secret, tā ir katra īpašnieka individuālā pieeja, kā jau es minēju iepriekš. Tas, ka RIMI var, nenozīmē, ka visur varēs!
13.12.2015 17:22 |

Reitings 184
Katram veikalam ir sava politika, bet lielākoties visi pieturās pie šīs, kā arī: Pārtikas Veterinārajā dienests (PVD),„Par to, ka mājdzīvnieki nedrīkstētu atrasties tirdzniecības vietās nav skaidras norādes ne Latvijas, ne arī Eiropas Savienības normatīvajos aktos.
13.12.2015 17:22 |

Reitings 12990
Par to neviens nestridas, strīdas par to, ka ir konkrēta zīme, bet citi uzskata, ka tā uz viņiem neattiecas.
13.12.2015 17:25 |

Reitings 184
Tas uz viņiem attiecas, bet pirms ieiet veikalā var pajautāt par viņu iekšējo politiku un konkrēti, vai var ienākt ar mazu suni. Tam pašam RIMI uz veikala arī ir uzlīme uz durvīm.
13.12.2015 17:28 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Tā arī nesaprotu, kapēc mazam sunim drīkst to, ko lielam nedrīkst:D Tad jau- ja man ir maza mašīnīte, tad es drīkstu braukt pa trotuāru????
13.12.2015 17:29 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ak kungs, kā es par šito varētu šodien nolamāties!!!

Vakar sanāca būt Maximā, kur cilvēki, protams, jūra. Stāvu pie viena plaukta, skatos un pēkšņi man blakus sāk vaukšķēt un pakampj (!!!) manu roku! Pagriežos, viena stāv blakus, ar divām čivauvām, katra savā rokā. Tā slāviski runājošā kundzīte pat neatvainojās! Cik noprotu, es viņai pēkšņi pa tuvu esmu pagadījusies (WTF, kādā veidā, ja es pirmā pie tā plaukta stāvēju un, acīmredzot, klāt man ir pienākusi viņa?!) un suņiem, redziet, uzreiz stress!
Ja man jaka būt beigta, ak, kā es viņu pie dziesmas paņemtu!

Brrrr. Es uzskatu, ka visi suņi ir suņi un tiem veikalā nav jāatrodas. Neesmu nekāda dzīvnieku nīdēja, bet ir lietas un vietas, kur sunim tomēr nebūtu jāatrodas.
13.12.2015 17:45 |

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Tikai par mazajiem suņiem veikalos neko nesaka! Un manuprāt ir atsķirība starp lielu vilku un mazu chivauvu, kuru tu nemaz nepamani. Nē nē , tas ir tas pats!!!!! :-D:-D:-D:-D
Un Gangster - tev ir mazs suns? Pēc komentāra spriežu ka nē. Tapēc lūdzu paklusē :)
Mans suns majās paliekot pat 2h ir aiz garlaicības nojūdzies, ieraugot mani gatavs apēst. Viņai patīk dzīvoties pa rokām, doties ārā, veikalos utt. Viņa ir sabiedrības dvēselīte un sirds plīst pušu ja vienai jāpavada mājās laiks.
Kas ir jāizvērtē, pirms iegādājies mazo suni? Tas ka tu vairs nekad nevarēsi iet uz veikalu, tirdzniecības centru, kafejnīcu? Dīvaini.... Ja es arī UK nevaru ņemt visur līdz, tad noteikti eju garās pastaigās un veikalos ieiet kāds cits, vai pagaida mani.
Iesaku vairāk pakonsultēties ar mazo suņu samniecēm nevis bārstīt savus komentārus par tēmu kas vispār tevi nesaista. Kretinē šie "gudrie" muldoņas!!!!
13.12.2015 18:13 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Šos mazos sunīšus ir kategoriski aizliegts likt pārvadāšanai pārtikas ratos vai grozos.

Lūdzu ievērot!!!
13.12.2015 18:22 |

Reitings 6750
Un Gangster - tev ir mazs suns? Pēc komentāra spriežu ka nē. Tapēc lūdzu paklusē

Vienkārši pērle :D :D :D
13.12.2015 18:24 |

Reitings 334
Es protams šeit runāju par audzinātiem suņiem. Uz veikalu neietu ar suni, ja šaubītos par sava suņa uzvedību. Viņai pat no savas ènas bail, kur nu vēl no svešiem cilvēkiem!
Ir tik daudz kategorijas kurās var iedalīt suņus! Diemžēl lielu suni veikalā īsti nenokontrolēsi -
1 kārt - ies un ostīs visu, nedod dievs vēl paķers zobos - pretēji mazie suņi to nevar izdarīt atrodoties rokās;
2 kārt - ja arī tas lielais suns izdomās ka viņam ir redz stress vai vienalga kas - viņš tevi noraus gar zemi un viss! Turpretī mazs suns to nevar izdarīt!
3 kārt - maziem bērniem mode ir skriet pie svešiem suņiem un sākt mīcīt. Nepaspēsi ne attapties ka suns būs iekodis mazajam ja viņam kaut kas nepatiks - mazajiem par to nav ko uztraukties, jo atrodoties rokās vari kontrolēt to, kas pie tava suņa nāk un kas nē .
Ir tik daudz iemeslu kapēc mazie suņi var un lielie nē! Domājat ļaudis loģiski! Negribu šeit nevienu aizskart un uzsākt strīdu, bet vienkārši nespēju klusēt ja izlasu šādus komentārus!!!
Visu dzīvi esmu dzīvojusi ar lieliem suņiem, bet tikai pēdējo 4 gadu laikā ir mazais suncis. Tapēc es saku - es tiešām zinu atsķirību.
13.12.2015 18:29 |

Reitings 334
Gangster - nu jā, brauc kaut vai pa šoseju. Un ja tev ir cūka tu vari uz viņas jāt.
13.12.2015 18:31 |

Reitings 6750
pretēji mazie suņi to nevar izdarīt atrodoties rokās;

Izlasi manu komentāru augstāk! :D

Pēc tavas loģikas teikšu - Tev veikalā suns roku ir pakampis? Spriežu, ka nē. Tāpēc, lūdzu, paklusē :D
13.12.2015 18:35 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ir tik daudz kategorijas kurās var iedalīt suņus! Diemžēl lielu suni veikalā īsti nenokontrolēsi.

Kāpēc nē? Liels mužiks nes padusē savu vilku. Kāda vaina? Ne ostīs kaut ko, ne var paķert zobos kaut ko, noraut gar zemi arī nevar, jo klēpī. :D
13.12.2015 18:35 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mani vairāk lielveikalos tracina cilvēki, kas šķauda, klepo nepieliekot roku priekšā, vienmēr uzvelkos. Īpaši visādi gārdzēji, kuriem pa gabalu var dzirdēt, kas plaušās darās un nekaunās vēl savus baciļus izdalīt visiem apkārtējiem. Tādā brīdī rokās esošs mazsunītis šķiet pilnīgi nekaitīgs. Neredzu nekādu vajadzību viņiem liegt atrasties saimnieka rokās veikalā. Ja ļauj sunim apostīt bulciņu stendu tad, protams, cita lieta. Bet tādus gadījumus neesmu manījusi, visi satiktie sunīši pat nekad nav ierējušies, vienkārši noteikti pieradināti pie atrašanās publiskās vietās.
13.12.2015 18:38 |

Reitings 334
Nu tad lai nes padusē! Man ja godīgi pie kājas :D un minci - es nezinu vai jūs ar to saimnieci tur ar vaigiem berzējāties jau pie tā plaukta vai kā, bet es nevaru iedomāties kā manā gadijumā mans suns varētu kādam iekost.
P.S es ceru ka izteicos pareizi, jo lai vai arī cik jokaini izkausās tas ko uzrakstīja mincis - es tādas sievietes ar dzīvniekiem arī neieredzu! Pirmkārt jau tas, kā var ļaut iekost un otrkārt kā var neatvainoties ! Pf
13.12.2015 18:41 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Viņai pat no savas ènas bail, kur nu vēl no svešiem cilvēkiem!

Nu bet vēl jo vairāk - kapēc suni, kam bail no savas ēnas un no svešiem cilvēkiem, būtu jāstiepj uz veikalu??? :D

Un Gangster - tev ir mazs suns? Pēc komentāra spriežu ka nē. Tapēc lūdzu paklusē

Gangster - nu jā, brauc kaut vai pa šoseju. Un ja tev ir cūka tu vari uz viņas jāt.

Ok, eju klusiņām jāt uz cūkas! :D

P.S. Pēc šīs loģikas- tam, kurām tracina bērni sab.vietās - Jums ir mazi bērni? Nē? Tad paklusējiet!!!! :D
13.12.2015 19:27 |

Reitings 334
Labi Gangster, labi! :D kautvai! :D
13.12.2015 21:18 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kas vainas sunim veikalā,ja tas nevienu tur netraucē?Nesen pēc Liepājas izstādes iegājām kafeinīcā,nosaukumu nepateikšu,nav arī būtiski,kur uz durvīm it kā ir aizlieguma zīme,taču suņiem pat tika piedāvāts atnest bļodu ar ūdeni.Tā arī vairākas stundas suņi mierīgi nogulēja blakus uz viņu pufīgajiem ādas krēsliem,nevienam problēmas neradot.
14.12.2015 01:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits