Negribeto davanu tops! Jeb mainamies janvarii .

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tatad daudzi sanem davanas kas nav gribetas vai nepatik, neder. Piedavaju izteikties kas nav gaidits. Un iespejams varam janvari mainit negribeto pret ko citu derigo.

tatad trauki, salvetes, vazes, dvieli, smarzas kas nepatik, kosmetika. Tas mans negribeto tops. Kads ir jusu?
12.12.2015 14:03 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Man prieks par tevi, ka tavējiem vienmēr ir kaudzēm lietu, kas tiem patīk un noder un ir viegli kādu no tām izdomāt. Man parasti ir grūti - gan draugiem, gan ģimenei. Tiešām esmu vienīgā tāda?

Nu kapec kaudzēm lietu? Nedāvinu jau 5 lietas, bet vienu, divas. Šogad dāvināšu mammai vannas istabā dvieļu grozu, vecais jau tāds noskādēts un jaunus dvieļus, kurus viņa lāpa. Zinu, ka viņai vajag. Māsai dāvināšu ziedu statīvu, reiz bijām veikalā viņa teica, ka viņa tādu gribētu, bet nu, nav primārais. Tētim vecās labās zeķes un avīzes abonementu, jo zinu, ka tās ir lietas, ko viņam vienmēr vajag un vienmēr dāvinu. Vienkārši piedomā, ko kāds ir teicis, ko gribētu, citu gadu mamai dāvināju galdautus, viņa man vispār tāda, ka varētu visu līdz pēdējam nolietot, salāpīt, lai nav jātērē nauda uz to, bet ja uzdāvinu, tad viņa no tām lietām atbrīvojās.
13.12.2015 20:48 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Tur jau tas "suns aprakts"-kas vienam labs,tas otram garaam.Man tas ,ka cilveeks stundaam domaajis,taisijis utt iisti neglaabj situaaciju-tas peec pieredzes .Reizeem esmu mekleejsi daavanu saveejiem meenesiem...un beigaas garaam-tad kraasa neder,tad modelis nav iisti pareizais uttEs taapeec vienmeer saku-ja nepatiik ,lai paardod,atdod tam kam patiik utt
13.12.2015 21:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es taapeec vienmeer saku-ja nepatiik ,lai paardod,atdod tam kam patiik utt

man tiesi tas pats, neuztveru personiigi, ja kadam davana nav patikusi...nu nepatik, nepatik...

bet mums gimene nav taa davinaashanas tradicija nekad bijusi, tikai berniem davinam, jo taa jau decembris traks menesis, kur nu veel davanas :-D
13.12.2015 22:01 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009

bet mums gimene nav taa davinaashanas tradicija nekad bijusi, tikai berniem davinam, jo taa jau decembris traks menesis, kur nu veel davanas

+++
Un iepriekš vēl sazvanās ar vecākem, lai zin ko pirkt :D
13.12.2015 22:26 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Ziile-es esmu taa izaudzinaata!!!:-DTomeer jaasaka kaa ir -biezi vien kaut vai taa pati kraasa nav iistaa!Tad veel ir taa,ka gada viduu manas meitenes saka,ka loti veelaas to zilo toni piemeeram,bet kad pienaak Ziemassveetku laiks,tad tonis jau galvaa ir cits ...un te neder ne Gucci ne Pucci:-DGaraam un viss!!!
13.12.2015 23:42 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nevajag aizmirst, ka davanas maksa naudu. Cilveks ir pircis un terejies prieks kada konkreta cilveka nevis vina radiem un pazinam kam lieta tiek atdota.
Sitadas temas lasot vispar vairs negribas nevienam neko davinat.

:D :D tiešām smiekli nāk!
Tā, kā tas maksā naudu, tad cilvēkam, kurš neēd šokolādi-jāsāk tā ēst, cilvēkam, kurš nedzer kafiju- jāsāk tā dzer, cilvēkam, kurš nelieto Avon kosmētiku - jāsāk tā zieķēt un tam, kam riebjas uzdāvinātās smaržas jāsāk ar tām pūsties :D
Pēc tādām dāvanā ir skaidrs, ka tas dāvinātājs neko nav domājis un meklējis. Pirmo, kas pagadās paķēra ķeksīša pēc vai iespējams atdāvina pagāšgad savu saņemto dāvanu :D
Es arī tos sū. mestu ārā vai atdotu.
Mums ģimenē vienmēr dāvina praktiskas dāvanas un ceru, ka pēc Ziemīšiem šajā diskusijā piedalīšos tikai kā lasītājs un skatītājs :D
14.12.2015 09:13 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es laikam arī esmo no tām, kas tomēr neatdod tālāk dāvanas - lai arī kas tas būtu.

+ es laikam arī, lai gan man ir mājās maisiņš ar kosmētikas štruntiem un ķermeņa kopšanas lietām, smaržām utt, kas netiks lietotas...pamazām izdalu vai uzdāvinu

Piemēram, draugs pagājušajā nedēļā brauca satikt vienu paziņu, kura nesen bija vārda diena...šim savajadzējās apsveikt, savos krājumos neko sievišķīgu neatrada, a es no skapja izvilku vienu nieku no TBS, kuram man aromāts nevisai, bet zināju, ka tai meitenei patiks :) un visi laimīgi :-D
14.12.2015 09:21 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Man pēdējos gados šķiet, ka ļoti daudzi pērk pirkšanas pēc. Skatos, ko cilvēki pērk, vājprāts. :-| Stāvu rindā pēc rotājumiem, cilvēki sagrābušies kaut kādus brelokus no mākslīgās kažokādas, un vēl visādus putekļu sūdiņus. :-/ Kam tas ir vajadzīgs, nesaprotu. Ja man prasa, ko man vajag dāvināt - neko :-/ , tiešām neko nevajag, visu ko man vajag, cits nevar nopirkt pēc manas gaumes. Ok, tad es labāk saņemu medus burciņu, tējas paciņu utm., nevis putekļu vācējus.
14.12.2015 09:28 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Mēs savā ģimenē neapdāvināsies, vienīgais mammai es uzdāvināšu dāvanu karti, lai viņa nopērk ko grib, mamma ir mamma, viņa daudz devusi lai es būtu.
Drauga ģimenē ir apdāvināšanās, un man tas šķiet nevajadzīgi, ok pagājušo gadu saņēmu vilnas zeķes, kas noderēja, jo pašai nebija, bet tāpat tā ir tāda izdibināšana, ko vajag, ko nevajag, tie jautājumi. Un gribas teikt, ka man neko nevajag, man viss ir.:-)
14.12.2015 09:32 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Agī, šis kkā neiet kopā :D
Es laikam arī esmo no tām, kas tomēr neatdod tālāk dāvanas - lai arī kas tas būtu.

+ es laikam arī, lai gan man ir mājās maisiņš ar kosmētikas štruntiem un ķermeņa kopšanas lietām, smaržām utt, kas netiks lietotas...pamazām izdalu vai uzdāvinu
14.12.2015 09:40 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Koks ar diviem galiem :D

parasti krāmus saņemu no paziņām - kolēģiem. Un lai vai kā cilvēks centies, tik un tā, ja zinu, ka neizmatošu vai nu vedu omai, atdodu kādam kurš vēlas vai lidinu laukā. Dzīvojot vienistabas dzīvoklī cilvēks saprot, ka pašam jau ir tik daudz pekeļu, ka krāmiem vienkārši vairs nav lietas.

No ģimenes vienmēr ir jaukas un pārdomātas dāvanas. Vienīgais izņēmums ir tētis, kurš mēdz dāvināt datorpeles vai lādējamās baterijas, lai gan šīs dāvanas tobrīd bija aktuālas, tagad izvairos no tādām lietām un vai nu nosūtu e-pastu ar to, ko vēlos, vai arī pačukstu mammai, lai nokārto.
14.12.2015 09:41 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Ļoti laba diskusija! :) Man gan šogad nebūs daudz dāvanas. jo visiem esmu pateikusi, ko gribu un tieši to man dāvinās, tomēr, ja nu kāds negaidīti uzdāvinās visas dušas želejas no body shop`iem un stenderiem, tos varēšu iemainīt, jo man vnk alerģija no šiem visiem. Labprāt pretī saņemtu Johnsons baby dušas želeju . :D Bet piekrītu, ka nevēlamas dāvanas dāvina cilvēki, kuri vienkārši nezina par otru cilvēku neko. Nu nedāvinātu es nekad savai mammai vafeļu pannu, ja zinu, ka viņai nepatīk gatavot :D Vienīgais, ja kādi attālāki radi vai paziņas uzdāvina ,tad gan tur visādi brīnumi var gadīties...
14.12.2015 09:46 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Par dāvanām priecājos, patīk pārsteiguma moments, sajūta, ka kāds par mani domājis un gribējis iepriecināt. Un tad ir pilnīgi vienalga, ko uzdāvina. Pēc svētkiem dāvanas sašķiroju trīs grupās-lietošu pati, man nevajadzīgas lietas, nevienam nevajadzīgas lietas (salmu āži, figūriņas, utt). Man nevajadzīgās lietas atdodu draugiem/paziņām/radiem, nevienam nevajadzīgās-izmetu. Visi apmierināti un laimīgi.
14.12.2015 10:01 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Selīna - ne visas tās lietas, kas maisiņā, ir dāvinātas :-P
14.12.2015 10:17 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
bet mums gimene nav taa davinaashanas tradicija nekad bijusi, tikai berniem davinam, jo taa jau decembris traks menesis, kur nu veel davanas

+++
Un iepriekš vēl sazvanās ar vecākem, lai zin ko pirkt

Mums pēdējos gados ir tā, ka pērkam bērniem. +šogad vecākiem jautājām ko mazais vēlētos, jo, ja viņam viss ir, tad grūtāk ir izdomāt.

Šogad mēs pieaugušajiem taisām loteriju, kur jāatrod dāvaniņa 5 eiro vērtībā. Tad es domāju krustu šķērsām, lai nav kāds sūdiņš, kas otram nepatiktu. Būtībā likšu iekšā ko pašai būtu prieks saņemt nevis ķeksa pēc sagatavoju..
14.12.2015 10:30 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Man tā īsti nekad nav gadījies, ka uzdāvina ko tādu, ko nu galīgi nevarētu izdomāt, kā izlietot. Pat, ja tās ir ziepes, kas man ne pārāk vai kafija/tēja, ko varbūt nedzeru, gadās situācijas, kad tomēr noder. Kaut vai, ja atnāk kāds ciemiņš un var piedāvāt to kafiju vai tēju.
Lai neuzdāvinātu ko tādu, ko nevajag, var iepriekš vienoties vai izlozēt, kurš kuru apdāvina un no citiem ģimenes locekļiem pa kluso ievakt ziņas, ko tad nu apdāvinātajam visvairāk vajag. Mēs tā darām un sistēma darbojas lieliski, tas palīdz izvairīties arī no liekas patērniecības.
14.12.2015 10:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Mums gan visi viesiem dāvina dāvanas , nemaina tradīcija ir ZS vakariņas pie egles un bez dāvanām nevaru iedomāties šo padarīsanu pilnvērtīgi :)
Man nav nevajadzīgu dāvanu , vai arī neesmu tādas vēl saņēmusi ,tākā esmu no tiem , kam visas malas pilnas ar vāzītēm , salvešu turetājiem u.c šāda plāna lietām , tad papildinājums mani vairāk priecēs nekā apbēdinās.
Jau otro gadu , pateicoties manai meitai dāvanu skaits zem eglītes ir krietni dubultojies. Vismaz man dāvanas svētkos spēlē lielu domu, es kā mazs bērns uzskatu , ka sapņiem ir jāpiepildās it īpaši ZS laikā ....
14.12.2015 12:09 |

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Man pagājušo gad darbā sadāvināja tējas tiiik daudz, ka vel tagad plauktos mētājas. Tad laikam negribētu vairs saņemt ne tēju, ne kafiju.
Arī pašadītas zeķes un cimdus negribu saņemt, jo adu pati.
Ceru, ka neviens nedāvinās bērnam mīkstās rotaļlietas.. ļoooti ceru.
14.12.2015 13:32 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Ceru, ka neviens nedāvinās bērnam mīkstās rotaļlietas.. ļoooti ceru.

nu bet ko tad dāvināt ? bērnu spēles ir ļoti dārgas , lai tieši tavam bērnam dāvinātu par 60 eur kaut kādu elektronisku sūdiņu , kurš pats lidinās vai cits kaut kāds gadžets (t)
baigi gudrās , grib sazin kādas dāvanas , tikai apjēgt , ka iespējams tā mīkstā manta ir pats optimālākais variants , nevar . Laabi , dāviņāšu tad zīmēšanas bloku ar gošenēm . (t) atceroties sevi , es laimīga biju par katru jaunu mīksto mantu neatkarigi no tā , ka to jau tā bija ļoooti daudz .
14.12.2015 14:39 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Es nesaņemu dāvanu kalnus Ziemassvētkos. Tās ir kādas 3-4 dāvanas, un parasti neviena nav tāda, ko galīgi nevarētu izmantot. Rūķīšu statuetes neviens man nedāvina. Kaut kad agrāk varbūt ir kas līdzīgs saņemts, bet nu tad arī ielieku uz kādu gadu plauktā, un tad, kad iestājies noilgums, izmetu ārā.
Bet es pilnīgi saprotu, ka var uzdāvināt nederīgas dāvanas. Esmu saņēmusi bižutēriju, kas galīgi neuzrunā (vispār no bižutērijas nēsāju tikai auskarus, bet dāvinātājs laikam nebija ievērojis), tāpat kosmētiku, ko pieklājības pēc mēģinu izlietot.
14.12.2015 14:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits