Negribeto davanu tops! Jeb mainamies janvarii .

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tatad daudzi sanem davanas kas nav gribetas vai nepatik, neder. Piedavaju izteikties kas nav gaidits. Un iespejams varam janvari mainit negribeto pret ko citu derigo.

tatad trauki, salvetes, vazes, dvieli, smarzas kas nepatik, kosmetika. Tas mans negribeto tops. Kads ir jusu?
12.12.2015 14:03 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Vispār nezināju, ka tik daudzām sievietēm ir tādas kaprīzes. Kā izlutināti bērni, kurus pārāk bieži apber ar dāvanām - tas slikti, šitais slikti.

+++
dažas te nosaukušas, šķiet, visas iespējamās dāvanas, kas neapmierinātu un ko gribētu mainīt. Pat nezinātu, ko tādam cilvēkam tad lai dāvina! Ne jau naudu taču Ziemassvētkos!!!
13.12.2015 12:04 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Ai, te daži pārāk lielu nozīmi piešķir lietām. Ja praktiskas dabas cilvēkam sadāvina nieciņus, kas viņam nav vajdzīgi, nesaskatu neko negatīvu to atdāvināšanā tālāk kādam citam - vismaz lieta tiek izmantota un tas ir pozitīvi. Nevis stāv nevajadzīga plauktiņā, bet kā kaut kādu svēto govi bez maz vai nevar aiztikt, jo, redz, vecmāmiņa uzdāvināja. Protams, tā tālāk atdāvināšana ir javeic korekti, lai nesanāk kā situācijā ar ceļojošo vāzi :D jo, protams, arī dāvinātāji mēdz būt jūtīgi par savu "lolojumu" (lai gan diez cik izlolota tā dāvana tomēr nav, ja reiz dāvanas saņēmējam nepatīk vai neatbilst viņa gaumei/dzīvesstilam...)
13.12.2015 12:06 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
pagājušajos Ziemassvētkos dāvanā saņēmām 5 sveces... klāt jau 4 esošajām, kas sadāvinātas uz sālsmaizi. Nu bāc - katra savā krāsā, ar citu smaržu. Bet nu, pirmkārt, jau man vispār nepatīk nepraktiskie sū un neesmu no sveču dedzinātājām. Kategorisks nē krūzēm, dušas želejām, dezīšiem.
Tāpēc mēs arī šogad norunājām ģimenes lokā katrs nopirkt vienu dāvanu noteiktā summā un rīkot loteriju. Ziemassvētkos ir jāapdāvina bērni, nevis pieaugušie, kam pašiem viss jau ir vai paši, ko grib, var nopirkt.
13.12.2015 12:11 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Vispār nezināju, ka tik daudzām sievietēm ir tādas kaprīzes. Kā izlutināti bērni, kurus pārāk bieži apber ar dāvanām - tas slikti, šitais slikti.

No vienas puses taisnība un nav smuki tā. Bet no otras puses - es, piemēram, par sevi varu teikt, ka daudz vairāk priecātos, ja man neuzdāvinātu neko, nekā kaut ko, kas man galīgi nav vajadzīgs. Jo es tiešām neko negaidu un to, ko vēlos varu nopirkt pati. Un tā apziņa, ka otrs centies un meklējis kaut ko tieši tev, bet nav sanācis, nav patīkama. Tad labāk būtu vienkārši uzdāvinājis konfekšu kasti un viss, nekādu problēmu.
13.12.2015 12:12 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Cik te daudz mantkārīgu un cinisku meiteņu , bet nav jau brīnums , cosmo forums taču , pārsvarā arī sapulcē noteikti stereotipa cacas .
Fa dushas komplektu
kas vainas dušas komplektam , vienalga Nivea, Fa, Dzintars utt ? Tie vienmēr vajadzīgi . Pat ja esi izlutināta caca , kura lieto tikai profesionālo kosmētiku par nez cik eur , tad tādi komplekti noder tai dienai , kad tavs beidzies un laicīgi neesi nopirkusi citu . (t)
Tāpat nesaprotu kas vainas dvieļiem . Tā ir praktiska dāvana , kuras nevar būt par daudz . Nezinu kā jums , bet man dikti nepatīk jau jaušami pārmazgāti dvieļi . Turklāt dvieļi ir labs pūrs savam bērnam .
Mana mamma no saviem laikiem man pūrā dos līdzi dažus ļoti skaistus dvieļus . Tāpat sagatavotas man pāris servīzes un es tikai priecājos , jo tādi šodien maksā lielu naudu .
Padomājat tad par nākotni , jūs nedzīvojat tikai šodien . Nākotnē tas viss var noderēt .

Labi neko nesaku par figūriņām ar gadu virsū , bet ja nav gada virsū tad neredzu nekā arī slikta . Salikt vienā kastē , bērns pēc tam zin cik laimīgs būs par tiem "sūdiņiem" . (t)
13.12.2015 12:18 |

Reitings 23705
Ai, te daži pārāk lielu nozīmi piešķir lietām.
tiesi ta.

Ne jau naudu taču Ziemassvētkos!!!
man gan par to prieks. Pagajuso gadu konjaku un konfektes kur kastite ielikat nauda. Ta ar savejo sarunajam. Nauda konkretai lietai, bet pirkt gribeju pati. Ilgi mekleju kas man patiktu. Siltu halatu , padargs bet man patika.
13.12.2015 12:21 |

Reitings 219
Reģ: 21.05.2013
Es arī varu piedāvāt lielu, dzeltenu, īstas vilnas šalli, ko uzdāvināja mana māsīca manā dzimšanas dienā. Ne man tāda mēteļa pie kuras to vilkt, nekā.
13.12.2015 12:26 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Es priecājos par naudu. Pati varu izvēlēties to, ko vēlos.
Protams, Ziemassvētki parasti nav tie svētki, kad tiek dāvināta nauda.

Mani var iepriecināt pat sīkumi kā sveces, vilnas zeķes, kafija, vīna pudele, grāmatas u.c. Problēma tajā, ka esmu izvēlīga, ja nebūs manā gaumē, tad nogrūdīšu pagultē, skapī vai izmetīšu.
Visādus sīkumus, kas plauktā krāj putekļus, neizprotu.

Lai arī kā man garšotu saldumi, cenšos ierobežot to patēriņu, līdz ar to, uzdāvinātos saldumus (ja neskaita ko orģinālu vai tieši manā gaumē), izmantoju ejot kur ciemos vai ļoti dāsni cienāju ģimeni un ciemiņus :D

Agrāk biju kategoriski pret dāvanu maiņu, atdošanu.
Tagad uzskatu, ka labāk iemainīt, atdot, kā izmest vai piekraut skapjus, pagultes u.c.
13.12.2015 12:27 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Sev nepiemēroto, nevajadzīgo atdodu, nevis dāvinu, tālāk kādam citam, kuram tas patīk, kurš tam var atrast pielietojumu.
Jā, ir nelaba sajūta, ka saprotu- cilvēks tērējies un centies to dāvanu gādājot. Bet ko darīt? Nevaru taču savu māju pārvērst par krāmu veikalam līdzīgu telpu, saliekot paklājus un pie sienām izkarinot dīvaina paskata bildes vai mēnesi staigāt pumpaina un ar sāpošu galvu, jo taču jāizlieto dāvinātais sejas krēms un smaržas.
13.12.2015 12:28 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Jus ar sanemot davanu spejat godigi pateikt, ka nepatik?
Ja sanemot sakiet, ka patik un paldies, tad davinatajs padomas ka laba davana tev un izstastis ari citiem ka tu priecajies. Un tada tipa davanas vari gaidit uz prieksdienam :D
13.12.2015 12:36 |

Reitings 23705
es ja, savejiem. Klientiem vienkarsi paldies. un ir dazi attali radi kas zin kadas davanas nepatik, bet pilniga pofiga visiem davina struntus.
13.12.2015 12:41 |

Reitings 1303
Reģ: 10.12.2014
Pāris lietas,kuras man ļoooti nepatīk saņemt ir dušas želejas,šampūnus,krēmus,visādus kopjošos līdzekļus,smaržas(!!!),sveces,,drēbes, jo parasti neviens nezina manu gaumi un ir tikai atsevišķi kopjošie līdzekļi,kurus lietoju. Tāpat ir arī ar smaržām, nu man riebjas visas rūgtās smaržas un tas,ja tu nezini,ko dāvināt, labāk par to naudu nopērc man dāvankarti smaržu veikalā nevis uz labu laimi ceri,ka nu tik pūtīšos. Vēl jo vairāk drēbes. Nu nav man tāda gaume kā visiem un tas,ja tev patīk krekliņš ar sunīšiem un tev liekas,ka 20gadīgai meitenei tāds noteikti varētu patikt un labi izskatīties,jo viņa ir jauna(?), tad tas nenozīmē,ka tas arī viņai patiks. Es labāk novērtētu lūpu balzāmu,šokolādi vai to pašu kafiju. Nu negaršos man šokolāde, apēdīs mans bērns,māsas bērns vai,kāds cits bērns. Maz bērnu mums apkārt? NU neticu,ka nav. Kafija? Nedzer? Ciemiņi nenāk? Ja nenāk, atdod mammai,māsasi,vīram,tētim,brālim,māsīcai,omei,opim, nu neticu,ka neviens nedzer, tādēļ nav jāmet ārā. Lūpu balzāms noder vienmēr, kā ziemā tā vasarā. Universāli. Bet nu es nekad neatdodu citiem savas dāvanas. Jā,arī man ir zaķis ar tā gada uzrakstu, bet nu labi, lai ir.. stāv aiz stikla vitrīnas, citu gadu atcerēšos,ka tajā gadā bija zaķa gads un vsjo. Varbūt bērns spēlēsies ar to ''mantiņu'', nu ,lai ir. Varbūt man arī ir paveicies,kas man nav miljons tādu krāmu, bet tad nepieņemiet tās dāvanas un iepriekš piesakiet(vismaz ģimenes lokā) ,ka daudz priecīgāki būsiet saņemot naudu nevis kārtējo štruntu.
13.12.2015 12:48 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lasu sito temu un sausminos, tas nepatik, sitas riebjas, kraami, shtrunti utt. Ko tad vispar sievietei drikst davinat? Lai gan es savas draudzes labi pazistu un cilvekam, kuru labi pazist nav gruti izdomat ko uzdavinat, tomer visas savu pazinu kaprizes es nevaru parzinat, neviens nevar.
Redzu, piemeram, ka mana laba pazina ziema velk vilnas zekes, domaju ka sanemt vilnas zekes davana vina priecasie, a te var izradities, ka vina velk tikai sunu vilnas zekes, kuru dzija ir speciali vinai verpta no vinas suna kazoka un zekes no jebkada cita materiala nevelk. Tie sieviesu untumi medz but debili. (t)
13.12.2015 12:59 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es svetkos vsp neko uberdargu neperku - parsvara kko pa svetku tematikai ( saldumi, karstvins, tejas Ak kungs - ari sceces, kosmetiku ). Pa lielam zinu, kas sanemejam varetu patikt. Pati ari visadas davanas sanemu, bet , ja nu galigi kkas neder man - ir kam atdot. Tapec , manuprat, bezjedziga tema. Vai tiesam to kafiju nav kam citam no pazinam, kam atdot kaa tik cosmo ? :-D
Un es sausmigi milu sveces, tapec esmu superprieciga tas sanemot :-D
13.12.2015 13:06 |

Reitings 23705
Es vispar apdavinu tikai tuvakos radus, draugus un patikamako kolegi. Pazinas nekad! It ipasi gimene svetkos ziemasvetkos. Lidz ar vto perfekti nzinu ko kuram vajag, ar radiem parasti sarunajam ko davinasim.Mums ta patik.
13.12.2015 13:13 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Lasu sito temu un sausminos, tas nepatik, sitas riebjas, kraami, shtrunti utt. Ko tad vispar sievietei drikst davinat? Lai gan es savas draudzes labi pazistu un cilvekam, kuru labi pazist nav gruti izdomat ko uzdavinat, tomer visas savu pazinu kaprizes es nevaru parzinat, neviens nevar.

+
OK,es saprotu salaveča figūras var nepatikt, tās man arī nepatīk un bez žēlastības metu laukā (uzskatu, ka krāmiem nav jāstāv mājās, pat ne kastē zem gultas, tas man šķiet, ka neļauj dzīvoklim būt tīram un svaigam arī emocionālā nozīmē), bet te tiek sauktas normālas dāvanas - vannas bumbas (ja, protams, ir zināms, ka apdāvināmajam ir vanna), kopjošā kosmētika u.tml., piemēram, kas vainas Stenders vai Lush, The Body Shop dāvanu komplektam? Es no sirds priecātos par tādu un pati tādas dāvanas dāvinu, tāpat kā apģērbu, rotaslietas, ko dāvina arī man draudzenes. Ja man būtu tāda draudzene, kura pateiktu, lai nedāvinu to, to, to un to vai ja es redzētu, ka manas dāvanas tālāk tiek pārdotas FB, vairāk viņai nedāvinātu neko, jo kaut vai aiziešana līdz tam Stenderim un vannas bumbas nopirkšana prasa laiku un naudu. Varbūt tad godīgi arī pasakiet cilvēkiem, lai jums nedāvina neko, nevis aiz muguras aprunājat, domāju, ka tas būtu labākais risinājums gan jums, gan dāvinātājiem.

Es priecājos par visām dāvanām, vienīgais, ko iedomājos, par ko nepriecātos, bet tādas dāvanas man pat pieaugušā vecumā nav bijušas - statujiņas, sveces jocīgās formās (piem, salaveču, bet vispār labas sveces kā dāvanas man patīk) u.tml., kas tiešām neestētiski izskatās un krāj putekļus.
13.12.2015 13:17 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Nikola
Nevēlamās:
- spa, aktīvās atpūtas dāvanu kartes;

Ja nu tomēr uzdāvinās, piesakos uz tavām šīm dāvanām, es būtu laimīga ko tādu saņemt! :)
13.12.2015 13:21 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Nevaru iedomāties, ko gribētu/negribētu saņemt...(t)
13.12.2015 13:24 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
kas vainas Stenders vai Lush, The Body Shop dāvanu komplektam?

+++

Manas izlutinatas draudzenes, kas lieto dargu selektivo kosmetiku, shos brendus nesmadee un sad tad pasas tur kaut ko noperk. Sejas produktus varbut nav prata darbs darbs pirkt, bet kermenim neredzu problemu.
13.12.2015 13:26 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Es neatceros reizi, kad būtu saņēmusi dāvanu, kas man nepatiktu, no cilvēka, kurš man ir tuvs! Visi tie besīgie sūdi tiek sadāvināti darbā, no paziņām un attālākiem radiem, kuri dāvina lietas tāpēc, ka jādāvina, ne lai iepriecinātu tieši mani. Es domāju, ka tā tas ir lielākajā daļā gadījumu ar neforšajām dāvanām. Jo, nu bāc - kā draudzene var nezināt, ka tev mājās nav vannas? Nu kā? Ok, darba kolēģe var nezināt, bet tuva draudzene?

Un šīs negribētās dāvanas kalpo kā atgādinājums, ka dāvinātājs mani vispār nepazīst, ka es esmu viņam ķeksītis dāvanu listē, nevis cilvēks, kuru gribas patiesi un no sirds iepriecināt. Un tieši tāpēc besī ne tikai māla sīksūdiņi, bet arī Stendera komplekti un zelta aifoni - ne tāpēc, ka dāvana nevērtīga, bet tāpēc, ka tas atgādina, ka dāvinātājs nemaz nezina, kas saņēmējam ir svarīgs.
13.12.2015 13:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits