Pieņems atpakaļ?

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Sveikas!!!
Vakar iegādājos mēteli veikalā Terranova , uz cenu zīmes skaidri redzēju summu 9.99 (atlaides). Pie kases maksājot nepamanīju cik maksāju ( maksāju ar bankas karti ). Aizejot mājās atklāju ka uz čeka rakstīts 59.99 bet tas cipars 5 ir tik bāls ka var viņu ievērot tikai ieskatoties (izbalējis). Nevaru atļauties tērēt tādu summu šobrīd apģērbam . Vēlos preci atgriezt bet vai pieņems atpakaļ? Birkas nav noplēstas.
09.12.2015 09:55 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Agī, man tas pats bija JYSK'ā. Cena norādīta 1,50 Eur, kastē sabērti daudz dažādi dāvanu papīra ruļļi, izvēlējos, pieeju pie kases, un man paprasa ~7 Eur, es gandrīz apgāzos. Kā var viens rullis maksāt tik daudz? Pārdevēja pateica, ka gan jau kaut ko sajaucu, jo tas ir nevis dāvanu papīrs, bet tas, ar kuru aplīmē mācību grāmatas. Vizuāli atšķirība tikai zīmējumā un krāsā, ne tekstūrai, ne iepakojumam. Saprastu, ja tur būtu viens tāds rullis visā kastē, ko kāds pircējs ielicis, bet ne jau puse uz pusi. Beigās neko nepaņēmu, biju nikna, dāvanu neiesaiņoju, un labi vien ir, ka tā, jo bija skaisti tāpat. :-D (l)
09.12.2015 15:23 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Paldies meitenes par atbalstu,tiesam saprotu ka jacinas lidz galam. Cerams ka rit viss izdosies.
09.12.2015 15:42 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tapēc labi ka Rimi ir cenu lasītāji + jskatās uzmanīgi un norādito info. akciju laikā.
09.12.2015 16:09 |

Reitings 10509
Veikalā pasaki, ka tevi neintresē veikala politika, bet vadies pēc ptlikuma pantiem. Ja vadība nav informēta vai nezinoša par šādu pantu, tas viņus neatbrīvo no atbildības. Es pie jums jau nāku kuro tur reizi. Nekādas maiņas maņi neintresē, bet gribu atpakaļ naudu.. Pretējā gadījumā vērsīsies pie patērētājiem un bez tabu. Sāc jau pierakstīt pārdevejas vrdu un apjautāties par tās dienas pārdevējas vārdu ( tā lai tev nav 2x jāstaigā ) sūdzības rakstīšanai.

Turklāt ja šāda cenu gaisināšanas " politika " tiek piekopta šajā veikalā, tad arī pārdevējas ir apmācītas, ko šādos gadījumos teikt un nekādā gadījumā neatgriezt naudu... Protams līdz ksut kādam brīdim.
09.12.2015 16:19 |

Reitings 10509
Turklāt ieteiktu katrai cosmo dāmai ( kura to vēl nav izdarījusi ) izlasīt patērētāju tiesības un dzivokļu īres likumu ( tās kras īrē vai grasās to darīt ) :-)
Dzīvē noderēs :-D
09.12.2015 16:23 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
a es šodien biju pasi mainīt :D Bija vienalga, cik kas maksā, pat neprasīju. Tad tas čalis man prasa - ID karti arī taisam? Uz mirkli aizdomājos, šis saka, ja ņem ar ID, tad izmaksās tik, ja tikai pase, tad tik. Galvā ātrumā izskaitļoju, ka maksās ap 6 eur un tik saku "jūū, kas tad tas ir, ņemam arī ID!". Tagad eju mājās, skatos rēķina lapā - pase 21 ar kapeikām (kas ir ok), ID karte - 14 eur ar kapeikām. Shit! :D Nebūtu ņēmusi to kartīti. Bet nu labi, lai ir. Noderēs.
09.12.2015 21:58 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pase un ID kopā ņemt ir izdevīgāk, nekā arsevišķi. Bez ID pase tev maksātu 28 ar kapeikām. Tā kā tevi neviens neapmānija.
09.12.2015 23:06 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Aaa, tad tagad es sapratu! Pareizi viņš teica, tik es neieklausījos līdz galam :D
09.12.2015 23:32 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Es pirms gadiem trim nopirku new yorkerā rudens mētelīti par 7ls uz atlaidēm.
Terranova,manuprāt, ir vēl lielāka bedre un kaut ko pirkt tajā iestādē ap 50 eur ir stulbuma augstākā pilotāža.
09.12.2015 23:48 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Un sūds ar to,kas ir uz stendiem, runa ir par BIRKU uz mēteļa.
09.12.2015 23:49 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es laikam vienīgā redzēju, ka birkā NAV 9,99, bet ir kāds cipars priekšā.. Ok, nav skaidri nosakāms, ka 5, bet tomēr tāds kā pleķis ir.. Līdz ar to, pat ja uz birkas būtu ideāli nodrukāts 9,99, tad tāpat pie kases (pirms pirkšanas) pārjautātu, lai cenuzīmi noskenē un pasaka man priekšā, vai tiešām cena ir 9,99 EUR. Es tā daru VIENMĒR, ja man nav skaidra cena. Kāpēc? Tāpēc, ka es grasītos pirkt mēteli, nevis blūzi, svārkus vai ko citu, kas principā var maksāt tādu cenu dižo atlaižu laikā, bet mētelis..

Ok.. nepārjautāji, ok, pārdevēja priekšā neteica cenu, ok, nepalūrēji ekrānā, kur atspoguļo cenu.. Ok..ievadīji PIN kodu, nemaz neskatoties uz to, par ko maksā.. Bet come on..

Ja līgumiem teksts ir sīkā drukā un Tu paraksties, vai jēga būs kašķēties? Nē, pats vainīgs, vajadzēja lūpu ņemt un lasīt, jo tie visi triki jau sen ir zināmi.

Protams, ja autorei būtu stingrāks mugurkauls, varētu iet un kašķēties, bet izskatās, ka nav viņa no kašķētājām.. Es arī neietu, jo tā būtu tikai un vienīgi mana kļūda. Protams, obidno, bet nu tomēr.. Mums ā pircējiem nav tikai tiesības, bet ir arī pienākumi, bet bieži vien par to tiek aizmirsts..

Bet kopumā veikalu neaizstāvu un tinti toč vajag aizpildīt :D
09.12.2015 23:51 |

Reitings 11330
Nu ja es iešu atkal un teikšu ka tā ir pircēju maldināšana, viņa man norādīs ka vajadzēja uz stenda cenu skatīties , ka pie kases vajadzēja skatīties , tur jau man likumi nepalīdzēs . Un tā pat droši vien pastāvēs uz savu un atkal palikšu muļķes lomā.

Ahā, kā tad! Un kam tad domāta cenuzīme? Skaistumam?

Par spīti tam, ka uzskatu, ka 90% tā ir Tava vaina, kaut vai tāpēc, ka naudu maksā savu un nevīžīgi izturējies kaut vai pret savu naudu, tāpat tas nav arguments. Bet tiešām Tev jāiet ar kādu citu, jo esi kautrīga un nemāki par sevi pastāvēt.
09.12.2015 23:57 |

Reitings 11330
Es arī neko dārgāku par 10 eur tur nepirktu!!! Ar viņu bez-kvalitāti mētelis par 10 eur neizklausās nekas neticams...

Da nu labi! To, ka Tu (es un vēl puse cosmo un LV iedzīvotāju in general) uzskata, ka kvalitāte tur ir sū***, nenozīmē, ka veikals domā to pašu un gatavs met pakaļ drēbes bezmaksas :D
09.12.2015 23:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nu nez, es vienmer pirms spiezu pin kodu kartei ppirkuma summu!
10.12.2015 00:00 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
parbaudu summu! :-D
10.12.2015 00:02 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Mani tūlīt nories, bet neuzskatu, ka šajā gadījumā pircējam ir taisnība. Protams, veikals var piekopt šādus trikus - tas nav jaunums, bet cenu normāli pārbauda vismaz 3 reizes - apskatot preci, to iesitot kasē un mutiski kasiere nosauc maksājamo summu. Ja tiek maksāts ar karti, tad tas uzrādās kartes terminālā. Ja skaidrā naudā - tad jau loģiski tu skaiti. Ja autore neskatās līdz, tad kādēļ veikalam būtu jāuzņemas atbildība par to?

Protams, nav smuki, bet ej pierādi, ka veikalā tieši tavai jakai tā birka bija tāda. Tikpat labi var pateikt, ka pati mēģināji to ciparu padzēst mājās, jo cita iemesla, lai tiktu no preces vaļā, nebija. Nesaku, ka tā darīji, bet, izejot no veikala, tu esi atbildīga par preci. Čekā ir norādīta īstā summa, kartes termināla izsistajā čeka kopijā arī.

Var jau ziņot, lai brīdinātu citus, bet tā kā arī +/- darbojos pārdošanas lauciņā, tad cilvēks pats ir vainīgs, ka neseko līdz - bieži sanāk, ka kāds ko pērk, par cenu jau iepriekš pasakam, bet tāpat brīnās pēctam, kad jāmaksā. Būs mācība tev. Protams, ej un mēģini, bet neizskatās, ka tev būtu lielas iespējas atgūt naudu.
10.12.2015 00:49 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Nu man šķiet šis attiecas uz šo gadījumu

Tiesības preci atgriezt gadījumos, ja (..) Par to sniegta maldinoša, nepatiesa, nepilnīga vai neskaidra (nesalasāma) informācija vai tā nav sniegta vispār
10.12.2015 00:55 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Man bieži ir gadījies ar HM, kad nenoskanē atlaižu cenu, bet īsto cenu, bet uzreiz to pamanu. Vispār, jāseko pašai, ko maksā un ko nē, es vienmēr galvā skaitu līdzi veikalos, cik apmēram pie kases būs jāmaksā!
10.12.2015 01:40 |

Reitings 207
Reģ: 09.11.2013
Sveika, Infinity!
Pati esmu strādājusi Terranovā vairāk nekā 2 gadus, it kā to kārtību zinu kā ir.
Visus komentārus nelasīju , tik tavu diskusijas tematu.
Hmm, reizēm tur uz birkām ir nepareizas cenas, labāk pie kases ir pārbaudīt, tik nesapratu vienu..uz kura čeka bija minēti tie 59,99? Uz termināla kopijas vai uz parastā čeka..
Ja uz termināla kopijas, tad iespējams, ka pārdevēja ir pati to 5 netīšām par daudz uzlikusi , tad gan vari doties ar čeku un pieprasīt atpakaļ naudu, uzrakstīsi iesniegumu un Tev uz kontu pārskaitīs naudu..
Bet ja ir uz parastā čeka nauda, kad viņš tiešām maksājis ir 59,99€, tad nu jā, nedomāju kad ko varēs izmainīt.
.ja būtu uzreiz pie kases to redzējusi tad vēl jā. Bet nu tagad..nedomāju viss kad atgriezīs..vismaz mana darba pieredzē , strādājot tur, vadība neļāva atgriezt atpakaļ naudu tikai tāpēc kad nebija pamanīta īstā summa.
10.12.2015 01:43 |

Reitings 207
Reģ: 09.11.2013
Un jā, Terranovā ir vienmēr bijušas neskaidras cenas. :) pati kad strādāju, reizēm cenas ko likām bija nevisai skaidri saprotamas..
Ir bijuši par to gadījumi, par tām cenām..kad cilvēki nāca skaidroties, mums parasti bija tā, ja uzreiz uz vietas tur mēģina skaidroties, mēs atgriezām atpakaļ naudu, jo vienmēr jau pircējiem ir taisnība, bet ja mēģina atgriezt naudu vēlāk..tad ir kā ir.
Žēl kad tā. Protams, es ar cīnītos līdz galam, bet tā kā zinu to visu kārtību kas tur notiek,tad neko labu Tur pateikt nevaru..tur vienmēr ir bijis bardaks
10.12.2015 01:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits