Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kūka Ziemassvētku noskaņās.

 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Virtuves pavēlnieces man vajag Jūsu palīdzību.

Vienam cilvēkam vēlos pateikties un uzdāvināt kūku, kas arī būtu kā mazs sveiciens Ziemassvētkos.
Kādas kūkas varētu ieteikt, ko lai izcep vai pagatavo. Protams, gaidu arī receptes un idejas dekorācijām.
It kā varētu cep to, kas labi padodas man, bet man šoreiz gribas kaut ko jaunu izmēģināt. Protams, es pirms taisīšu, uztaisīšu arī vienu izmēģinājumu.
Un vēl, tādu kūku, kas labāk garšos nākošajā vai pat aiznākošajā dienā.

Gaidu ieteikumus. :-)
07.12.2015 14:12 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
piparkuku torte

Piparkūku torte
Produkti: 250 g maltu riekstu pēc izvēles, 300 g piparkūku, 7 olas, 200 g sviesta, 75 g cukura, 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielu, 2 ēdamkarotes cukura sīrupa vai medus, 100 ml tumšā ruma, 100 g cukura, šokolādes glazūra un veseli rieksti dekorēšanai.
Gatavošana: riekstus uz tīras pannas apgrauzdē un atdzesē, piparkūkas blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā sasmalcina. Ar cepamo papīru izklāj tortes formu ar noņemamu malu (26 cm Ø). Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, saputo sviestu ar 75 g cukura un garšvielā, pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un sīrupu / medu, pēc tam – riekstus un samaltās piparkūkas. Iemaisa rumu. Olu baltumus saputo ar 100 g cukura un uzmanīgi iecilā mīklā. Cep līdz 175 °C sakarsētā krāsnī apmēram 1 stundu. Kad kūka atdzisusi, to pārklāj ar izkausētu šokolādes glazūru un dekorē ar veseliem vai drupinātiem riekstiem.
07.12.2015 14:19 |
 
Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Iespraukšos ar savu jautājumu, man vajag riekstiņu recepti, kura 100% izdosies - cepšu pirmo reizi. Un cik ilgu laiku viņus iepriekš drīkst cept, ja domāts pasniegt kā saldumu paciņas 24.-26. decembra posmā?
07.12.2015 14:24 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



https://www.rimi.lv/receptes-un-produkti/receptes/saldie-edieni/piparkuku-un-mandarinu-tarte.html



Mandarīni – 1 kg
Biezpiens – 400 g
Piparkūku mīkla – 300 g
Lazdu rieksti – 200 g
Olas – 3 gab.
Brūnais cukurs – 4 ēdamk.
Manna – 2 ēdamk.
Sviests – 2 ēdamk.
Milti – 2 ēdamk.
Piparkūku garšvielu maisījums (malts) – 1 tējk.
07.12.2015 14:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



Sastāvdaļas

auzu pārslu cepumi - 500 g
vārīts iebiezināts piens ar cukuru - 1 bundžiņa
piena šokolāde - 200 g
sviests - 200 g
valrieksti - 150 g
šķīstošā kafija - 1 ēd.k.
ūdens - 250 ml

atri gatavojamaa


http://tortes.ucoz.lv/publ/tortes/krema_tortes/krema_torte_39_39_nejausa_tiksanas_39_39/19-1-0-377
07.12.2015 14:46 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka


http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=25161
07.12.2015 14:47 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
„Bûche de Noël” – Ziemassvētku "pagale"



Sastāvdaļas:
sīrups:
150 g cukura
100 ml ūdens
sviesta krēms:
250 g sviesta, istabas temperatūrā
200 g cukura
0,04 l ūdens
2 olas
2 olu dzeltenumi
kafijas ekstrakts (šķidrs)
vaniļas ekstrakts (šķidrs)
biskvīta mīkla:
4 olas
125 g cukura
125 g miltu

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=27248
07.12.2015 14:48 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Gaišā žāvēto augļu Ziemassvētku kūka

Šo kūku jāgatavo laicīgi


Sastāvdaļas:
300 g lielo, gaišo rozīņu
300 g mazo gaišo rozīņu
200 g ananasu riņķīšu, noskaloti siltā ūdenī un sagriezti 1 cm lielos gabaliņos
300 g gaišo aprikožu, sagrieztas 4 vai 6 daļās
80 g žāvētu cidoniju vai to sukāžu*
80 g skābo žāvēto ķiršu
60 g apelsīnu miziņu sukāžu
60 g citronu miziņu sukāžu
50 g žāvēta ingvera, nomazgāts siltā ūdenī un sagriezts mazos gabaliņos
160 ml laba brendija vai konjaka
260 g augstākā labuma kviešu miltu
220 g baltā cukura
220 g sviesta
1 citrona miziņa
1 tējk. vaniļas ekstrakta vai paciņa vaniļas cukura
4 vidējas olas
½ tējk. kanēļa
¼ tējk. muskatrieksta
naža gals balto piparu
brendijs vai konjaks laistīšanai
07.12.2015 14:49 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



http://www.tortesunkukas.lv/jogurta-torte-ar-iebiezinato-pienu-un-augliem/


Sastāvdaļas:
Mīklai:

100 g sviesta
2 olas
1/2 glāze cukura
1 1/2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas
Pildījums:

300 g jogurta
3 ēdamkarotes pūdercukura
1/2 bundžiņa iebiezinātā piena
30 g želatīna
valrieksti
vīnogas
mandarīni



Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru, pievieno sviestu, dzramo sodu un izsijātus miltus.
Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj iepriekš nedaudz ietaukotā formā, cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriedināties.
Jogurtu un cukuru sakuļ ar elektrisko putotāju, pievieno želatīnu un rūpīgi samaisa.
Jogurta masu ielej tāda paša izmēra kūkas formā kādā bija biskvīts un ieliek ledusskapī sastingt.
Vīnogas pārgriež uz pusēm un atdala no sēkliņām (ja ir), mandarīnus nomizo un sadala daiviņās, bet valriekstus nedaudz sasmalcināt.
Biskvītu parklāj ar iebiezinato pienu, jogurta krēmu kārtu.
Tortes virskārtu rotā ar augļiem, bet malas ar valriekstiem.
Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī!
07.12.2015 14:58 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
paldies, vēlāk izskatīšu.
Gaidu vēl ieteikumus ;-)
07.12.2015 15:01 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
07.12.2015 15:02 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Piparkūku kūka! (Bez cepšanas)





Sastāvdaļas:
Piparkūkas šokolādes. - 500g,
Skābais krējums - 500g,
Pulverveida cukurs - 100g
Banana - 2 gab.
Valrieksti

Sagatavošana:
Piparkūkas pārgriež uz pusēm gareniski, sagriež aprindās banāniem, krējumu sajauc ar cukuru, riekstiem nav drupināt ļoti smalki. Vystelit bļoda ar pieguļošu plēvi, malas karājas. Šķēlēs burkānus tuvās krējumu un likts uz apakšā bļodu, aizpildīt plaisas, gružu nūju. Nākamais slānis likt banānu uz viņu atkal, slāņa kūkas, tad atkal kārtu banānu, apkaisa ar riekstiem. Jaunākie ielieciet slāni piparkūkām. Slāņi var būt lielāks, atkarībā no lieluma un formas sastāvdaļām,. Jūs varat izmantot arī citus augļus, bet tie, kas ir mēģinājuši to darīt, teiksim ar banānu ir labāks. Rieksti var likt vairāk uz katras kārtas vai ne likt visus (pēc garšas). Ar šādu aprēķinos līdzīgi parastajiem kūkas, šokolādes kūkas ar smaržīgu banānu kārtu - neviens nekad uzminēt. Mitruma kontrolē summu skābā krējuma kūka: gribu žāvētājs - DIP šķēles burkānu reti. Ja burkānu ir blīvi pārklāta ar krējuma kūka būs izrādīties piedāvājumu, gandrīz kā "tiramisu" konsekvence. Ir vēl viens veids skaitļošanai: piparkūkas cut nav līdzi, un pāri četrās daļās, pārlej to visu krējumu un samaisa, gulēja bļodā vai bļodā vaina uzreiz, laistīšana banānus un rieksti. Un, ja jūs nomainīt banāni ananāsi bija ļoti līdzīgs uz kūka "Pancho". Stāvēt ledusskapī uz nakti, savukārt uz šķīvja, noņemiet plēvi. Dekorē ar rīvētu šokolādi, kakao vai kā jūs pateikt fantāzija.
07.12.2015 15:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015




https://teejtasiite.wordpress.com/2012/12/25/ziemassvetku-torte-ar-bumbieriem-un-dzervenem/

Ziemassvētku torti ar bumbieriem, žāvētām dzērvenēm un krēmsiera pildījumu
07.12.2015 15:11 |
 
Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Šī ir vienkārši IZCILA! :) UN - kas forsi, ka nav jācep nekas - es ņēmu veikalā nopērkamas piparkūkas, jau gatavas, kuras sadrupināju. :)

https://www.rimi.lv/receptes-un-produkti/receptes/saldie-edieni/piparkuku-siera-krema-torte-ar-granataboliem.html
07.12.2015 15:19 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Arprats meitenes, siekala lidz zemei:-)
07.12.2015 17:34 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
es zinu ko sogad darisu ar piparkukam ;-)
07.12.2015 17:36 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Sagatavošana:
Piparkūkas pārgriež uz pusēm gareniski, sagriež aprindās banāniem, krējumu sajauc ar cukuru, riekstiem nav drupināt ļoti smalki. Vystelit bļoda ar pieguļošu plēvi, malas karājas. Šķēlēs burkānus tuvās krējumu un likts uz apakšā bļodu, aizpildīt plaisas, gružu nūju. Nākamais slānis likt banānu uz viņu atkal, slāņa kūkas, tad atkal kārtu banānu, apkaisa ar riekstiem. Jaunākie ielieciet slāni piparkūkām. Slāņi var būt lielāks, atkarībā no lieluma un formas sastāvdaļām,. Jūs varat izmantot arī citus augļus, bet tie, kas ir mēģinājuši to darīt, teiksim ar banānu ir labāks. Rieksti var likt vairāk uz katras kārtas vai ne likt visus (pēc garšas). Ar šādu aprēķinos līdzīgi parastajiem kūkas, šokolādes kūkas ar smaržīgu banānu kārtu - neviens nekad uzminēt. Mitruma kontrolē summu skābā krējuma kūka: gribu žāvētājs - DIP šķēles burkānu reti. Ja burkānu ir blīvi pārklāta ar krējuma kūka būs izrādīties piedāvājumu, gandrīz kā "tiramisu" konsekvence. Ir vēl viens veids skaitļošanai: piparkūkas cut nav līdzi, un pāri četrās daļās, pārlej to visu krējumu un samaisa, gulēja bļodā vai bļodā vaina uzreiz, laistīšana banānus un rieksti. Un, ja jūs nomainīt banāni ananāsi bija ļoti līdzīgs uz kūka "Pancho". Stāvēt ledusskapī uz nakti, savukārt uz šķīvja, noņemiet plēvi. Dekorē ar rīvētu šokolādi, kakao vai kā jūs pateikt fantāzija.


:D :D :D Google translate? :D :D :D
07.12.2015 17:45 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Atver tas kukas bilki, ja maki tad redzesi ka tur ta rakstits :-P
07.12.2015 17:54 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://receptlv.eadulthost.com/kka811/6816.html


man datirs ta automata atver, un ja man kas garso es izburtosu recepti ! Ta tagad vari turpinat nelikt receptes, bet riet:-P:-P:-D
07.12.2015 17:58 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es jau nesaku, ka tu to tulkoji. :-P Smejos vnk par pašu tekstu... Mani ieinteresēja kūka, sāku lasīt un tad saprotu, ka es nevaru saprast to tekstu... :D
07.12.2015 17:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)