Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

FIZIKA

 
Reitings 30
Reģ: 16.09.2014
Kā saprast fiziku?
Mācos 10. klasē, pamatskolā pret fiziku bija liels riebums galvenokārt skolotājas dēļ, kas pie tāfeles nodiktēja sausu teoriju un neko nespēja paskaidrot, tātad nekādus pamatus viņa neielika. Šobrīd ir cits, nesalīdzināmi labāks skolotājs un man ir parādījusies interese, bet tāpat ir grūtības, visvairāk ar uzdevumu risināšanu. Formulas redzu, tēmu pa pusei saprotu, bet kaut kas nav līdz galam un nekas nesanāk! :-/
Kad skolotājs uz tāfeles izrisina kādu sarežģītāku uzdevumu, kaut cik saprotu kāpēc vajadzēja tieši tādā veidā risināt, bet pati to nevarētu izdomāt. Nesekmīga neesmu, kontroldarbus spēju uzrakstīt uz kādu 6, bet ļoti gribētos sākt izprast mācību vielu, nevis iekalt formulas, samest skaitļus kādā no dotajām formulām un cerēt, ka sanāks.

Tāpēc - vai ir kādi varianti, lai gūtu labāku izpratni? Grāmatas teoriju lasu, uzdevumu risināšanas piemērus pētu, bet pie sarežģītākiem uzdevumiem tāpat iesprūstu. Esmu arī gājusi uz konsultācijām, bet skolotājam nav daudz laika man atsevišķi skaidrot tēmu.
05.12.2015 12:50 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Privātskolotājs? Ja interese ir, domāju, ar kādām 10-20 nodarbībam pietiktu, lai izķertu tos jautājumus, kuros tev ir problēmas.

Vai arī - sāc ar 7. klases grāmatu (vai kurā nu tev klasē sākās fizika) un ej cauri visām tēmam no sākuma.
05.12.2015 14:53 |
 
Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Daudz kas atkarīgs no tā kā iemāca. Skolotājam nav laika sēdēt pie viena skolēna un skaidrot visu vielu, tāpēc varbūt labāk meklēt sev privātskolotāju. Jo katram ir sava pieeja un prasme paskaidrot. Cits iespējams tev spēs visu pasniegt tā, ka skaidrs būs daudz ātrāk.
05.12.2015 14:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits