Vīrieša darbs

Reitings 273
Reģ: 03.12.2015
Šobrīd vīrietim ir standara darba laiks. Jāstrādā darba dienās līdz vakaram, brīvdienas brīvas.

Bet viņš izteica vēlmi mainīt darba specifiku, bet tur būtu nenormāts darba laiks. Tur var būt viskaut kas, gan tipiska darbadiena līdz vakaram, gan 3 dienas prom, tad 3 brīvas un tamlīdzīgi, var kaut kur aizbraukt uz citu pilsētu vai valsti uz nedēļu, tad vispār nedēļa brīva.

Vai jūs būtu mierā ar šādu nenormētu darbalaiku vīrietim? Tagad jau it kā vienalga, jā, lai strādā, kas tad man. Bet, domājot ilgtermiņā... piemēram, ja mums būs bērniņš. Tad doma, ka viņš mani atstās vienu ar zīdaini uz vairākām dienām, kaut kā neiepriecina.

Kāds darbalaiks ir jūsu vīrietim un vai jums tas apmierina?
04.12.2015 10:39 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Ļauj vīrietim strādāt kur viņš grib. Jūs vēl tikai plānojat nākotnē taisīt bērnu, bet tu jau satraucies. Izskatās, ka patreiz tu domā par sevi tikai, jo tev redz būs jāceļās pa nakti augšā, tev nebūs miega utt. Ne jau vīrietis visu laiku būs prom pa naktīm. Ir taču tik daudz vīrieši, kuri strādā naktsmaiņas, kā arī ir tik daudz mammas, kuras bērnus audzina vienas. Visi bērni nav vienādi. Citi gulēs labāk, citi sliktāk.
04.12.2015 11:26 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Tak,ja cilvēks vēlas,lai strādā. Paliksi stāvoklī,tad,lai meklē citu darbu.
04.12.2015 11:29 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man nepatiktu. Mēs diezgan ilgi abi esam strādājuši gan vakaros, gan brīvdienās. Viss, pietiek.
Tagad abiem ir normāls darba grafiks ar brīviem vakariem, brīvdienām un svētkiem.
No vienas puses saprotu, ka vīrietis jāatbalsta un tā, bet no otras gaidu arī no vīrieša, lai viņš pats izvēlētos vairāk laika pavadīt ar sievu / ģimeni. Tieši nesen manējam piedāvāja darbu, kur būtu jābrauc katru mēnesi komandējumos. Viņš uzreiz atteicās. Tāpat arī bija laiks, kad sanāca sēdēt pēc darba laika līdz 19,20 kādreiz, viņš gāja pie vadības runāt, ka viņam ir arī ārpus darba citas lietas un sieva gaida mājās, un mēģināja to risināt. Tagad vairs tā nav, nekad neizkavējas darbā tik ilgi. Es to ļoti novērtēju.
04.12.2015 11:30 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Kamēr bērns guļ, var paspēt nomazgāties. Ja uz ppda steidzami vajag, tad lai jau paraud, nekas nenotiks. Kā diez vientuļās māmiņas galā tiek?
04.12.2015 11:37 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kā diez vientuļās māmiņas galā tiek?

bet viņa nebūs vientuļā māmiņa, tāpēc diezgan loģiski ir neradīt pašiem/pašai sev vientuļās māmiņas statusu.
04.12.2015 11:39 |

Reitings 1063
Protams, ka nebūs vientuļā māmiņa, bet es salīdzinu.
Ja citas var, tad šī topošā māmiņa arī varēs.
04.12.2015 11:42 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Brīvais darba grafiks ir mānīgs. Sākumā liekas, OK, var strādāt kad grib. Beigās sanāk pat vairāk, jo uzrodāss visādi papildus apstākļi.

Cerams, ka tavs vīrietis māk plānot savu darbu un laiku. Citādi var iebraukt auzās un kopēja laika Jums var neatlikt.

Tas tā, subjektīvi manas domas.
04.12.2015 12:29 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
bet viņa nebūs vientuļā māmiņa, tāpēc diezgan loģiski ir neradīt pašiem/pašai sev vientuļās māmiņas statusu.

Salīdzinājums nedaudz nekorekts, tāpēc es palabošu.
Man ir vīrietis, kurš vakaros, naktīs un brīvdienās lielākoties tomēr ir mājās. Bet, kamēr viņš ir darbā, es taču kaut kā tieku galā. Neciešos kājas krustā, kamēr vīrišķis no darba atnāk. Atkarībā no bebīša vecuma un pašas kreativitātes ir daudz risinājumu, kā atrast to minūti WC apmeklējumam.
04.12.2015 12:34 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja vīrietis grib mainīt darbu tad lai maina. Varbūt tu pati nezini to pilno stāstu kāpēc viņš vēlas mainīt darbu. Vispār kopumā nav arī labi ka cilvēks ligiem gadiem(piemēram 10 gadus) strādā vienā uzņēmumā, viņam arī vajag pamainīt gaisotni, izbaudīt ko savādāku utt. Ja nu galīgi nepatiks tad atradīs atkal ko tādu kas patiks utt.

Un neļaut mainīt darbu dēļ plāniem par bērniem arī nav īsti pamatojoši, ja pat bērns jau nav puncī.
04.12.2015 12:34 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Man nepatiktu,bet man vsp besī kaut kăds maiņu darbs. Tgd viņš strādā no 8.00-17.00,bet vasaras periodā var ievilkties arī līdz 22.00. 1diena-5diena. Man svarīgi,lai brīvdienas un visi svētki ir brīvi. :)
04.12.2015 12:37 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
No janvāra būs standarta darba laiks darba dienās no 8-17.00
Galvenais, lai vīrietis ir laimīgs ar to ko viņš dara. Vismaz priecīgs nāk mājās. :)
04.12.2015 12:49 |

Reitings 1063
Man pašai patīk maiņu darbs, patīk, ka pēc nostrādāšanās ir brīvs laiks, esmu strādājusi arī 8 h darba laiku, tas ir nepatīkamāk...
04.12.2015 12:54 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Tagad beidzot ir normālu cilvēku darba laiks - darba dienās no 9 - 18, bet ja grib, var i brīvu paņemt jebkuru dienu, i ātrāk aiziet no darba, jo maksā par padarīto.
Iepriekš bija mainu darbs gan dienās, gan naktīs. Fui, man tā riebās. Nekad neko nevarēja ieplānot brīvdienās, kad pasākumi notika, jo mūžīgi bija vai nu diena, vai nakts jāstrādā. Un tad vēl kamēr izguļās pēc naktsmaiņas, beigas nedeļā tikai divas dienas bija lietojams, jo pēc darba bija pārguris un noskrējies kā suns. Tagad vismaz dara to, kas viņam patīk un mājās nāk kācilvēks. Priecājos, ka vairs nav tāds darbs, jo ar bēbi pie šitāda režīma, es jau sen būtu trako mājā.
04.12.2015 12:55 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
Manam draugam pārsvarā ir komandējumi, un tie ir ārpus LV, un drīz gaidāms bērniņš, bet ne mirkli neesmu iedomājusies teikt viņam, lai maina darbu, kad piedzims mazais tad protams ņems atvaļinājumu uz mēnesi, bet tas arī viss. Ja mainīs darbu tad visdrīzāk uz kaut ko līdzīgu, kur arī LV būs mazāk nekā prom. Nedomāju, ka netikšu galā, protams būs grūtāk, bet man patīk, ka viņš ir apmierināts ar to ko dara, jo man arī patīk mans darbs, un es zinu, ka tas ir svarīgi. Ja pēc mazā piedzimšanas viņš pats gribēs strādāt tādu darbu kur katru dienu būs mājās, arī tad atbalstīšu, bet nez vai tā būs....
04.12.2015 13:15 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Mans virietis straadaa - vienu nedelju 2 dienas, nakamo nedelju 4 dienas nedeljaa, konkretas dienas. Nav slikti, jo vienu nedelju varu saplaanot, ka kaut kur aizbraucam, vai vins vairaak man palidz. Kad mums piedzima berninjsh, virietim bija menesis briivs, pec tam uz nedelju aizbrauca komandejumaa, bet es nezinu vai shada ekstra pastaav arii Latvijaa, tadelj ipashi nesatraucos, ka palikshu viena ar mazuli.

Un kadlej man patik shads grafiks? Jo vienu nedelju taas 5 dienas, ko vins pavada majas, dazas dienas es varu veltiit sev - satikt kaadu, aiziet viena pasedet kafiju padzert, pastaigat pa veikaliem un tevs vairaak iesaistas berna audzinashanaa.
04.12.2015 13:34 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Jaa, tam potenciaalajam viiram buus ne tikai jaastraadaa, bet veel jaaceljas naktiis, lai mierinaatu potenciaalo ziidaini? Nesaprotu, kur probleema, guleet tad, kad beerns gulj. Vai varbuut potenciaalaa jaunaa maamule ir lielas zemnieku saimnieciibas iipashniece un dienas laikaa vinjai jaapkopj lopi, jaaravee daarzs, jaavaara straadniekiem eest utt, respektiivi, iespeeja guleet buus tikai naktiis?

Un, kas tieshi tiek dariits ar ziidaini taads, kas liedz ieiet dushaa un izkjemmeet matus? Maisiijuma sagatavoshana un pamperu nomainja prasa n-taas stundas? Vai varbuut taas maamules, kuraam nav laika dushai, pamperu vietaa izmanto autinjus, kurus mazgaa piemaajas upee, pienu slauc no kuutii esoshaas kazas/govs, lai pabarotu beernu utt/u.tml? Man nav saprotams shis infantilisms.
04.12.2015 15:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits