Ja būtu lasījusi, tad zinātu kā bērnam bez soda un skaļākas balss norādīt robežas bērnam saprotamā valodā, ņemot vērā viņa jūtas.
NordicBelle, neticēsi, bet es ikdienā sastopu labi pieskatītus bērnus, kuru rokas nekad nenokļūst veikala olīvu traukā, jo bērnam ir vecāki, kuri pieskata, lai viņu atvases netraucētu citiem,
Un par produktu grābšanu pie kases, tā ir neaudzinātība apvienojumā ar bērna nepieskatīšanu.
Tavs pienākums ir gādāt, lai viņš netraucētu pārējiem sabiedrības locekļiem (iespēju robežās, zīdainis sabiedriskajā nav izslēdzams ar podziņu). Man nav jāēd netīri salāti, veikalam nav jānoraksta vesela salātu bļoda tikai tāpēc, ka vecāks nav spējīgs pieskatīt savu bērnu
Jā, es uzskatu, ka aizrādīt bērnam par to, ka viņš nedrīkst veikalā pats ņemt, ko vēlas, ir pareizi. Bet vairumā gadījumu es šādas situācijas neredzu,
Tām, kuras kaitina tie mazie bērni visur, jums nešķiet, ka kaut kas LV (pārsvarā valdošajā) pieejā ir ļoti greizi, ja bērni sabiedriskās vietās jārausta un jāaizrāda? Ka, acīmredzot, šādas metodes vienkārši nestrādā. Dānijā, piemēram, es ne reizi neesmu redzējusi raudošu bērnu veikalā (un viņi uz veikaliem ar bērniem, it īpaši brīvdienās, iet ļoti daudz). Un, protams, ne reizi neesmu redzējusi raustīšanu, bakstīšanu, vecāku dusmas... viss ir mierīgi. Nez kāpēc? Citi bērni tur ir, vai?
Varbut tur nav tik biezi berniem jasaka, ka nevar atlauties, nav naudinas. Vecakiem vienalga, ko berns samet groza, jo to var atlauties..
Selīna, ne vienmēr cilvēka uzskati nāk ar skaļu postulātu, citreiz tos var redzēt pēc tā kam cilvēks ir opozīcijā. Šajā gadījumā tā vietā, lai uzrakstītu kaut ko ala "manuprāt bērni jāaudzina nevardarbīgi, bet es uzskatu, ka būtu labāki rezultāti, ja darītu tā vai šā" dāma dirsa virsu "Skandināvu modelim" bez mazākās konstruktīvisma nokrāsas. Es (acīmredzot pārsteidzīgi) pieņēmu, ka tas nozīmē opozīciju viedoklim nevis vienkārši hobij-diršanu. My bad!
P.S. Jā, bērniem ir jūtas. Pārsteidzoši, ne?

roku palaišana ir vecāku bezspēks un nesavaldība, nespēja savāk savas emocijas un tas ir nožēlojami,
"Roku palaisana" reizem ir atrakais instruments kaa aiznest informaciju lidz berna smadzenem, ir reizes kad runashanai nav laika un ir reizes kad butu diezgan skali jakliedz lai berns sadzirdetu.
Par to raustīšanu veikalos kopumā - es esmu novērojusi, ka tā dara tieši vidusslānis. No nabadzīgākām mammām parasti staro lielāka sirsnība un iejūtība (to ne reizi vien esmu manījusi). Tā kā diez vai materiālais aspekts tieši šajā gadījumā ir noteicošais. Vispār LV cilvēki ir stresaini un bērni tāpēc bieži vien cieš.