Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
un kaapeec viengadiibs beerns pleesh mammu aiz matiem vienalga cik reizes saki , ka taa nevar ?
kaapeec 3gadiigs beerns trolejbusaa sper citiem ar kaajaam ?
saki launu beernu nav , ka tik ne arii . Ir taadi , kuri piedzimst par deemoniem
un to attaisno tas , ka inteligentiem un priekshziimiigiem vecaakiem , kuri ar visu sirdi auzdinaaja beernu , izaug veelaak visaadi noziedznieki .

(t)
02.12.2015 18:39 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Un ja reiz iebāzīs rokas salātos, kas notiks? Saules gaisma pazudīs? Izskaidro, kādēļ nedrīkst bāzt rokas salātos.

Tu no grīdas arī ēd? Pēc wc apmeklējuma rokas nemazgā? Ja viesmīlim ēdiens nokrīt uz zemes, saki, lai liek šķīvī atpakaļ, jo visu tāpat apēdīsi? Ja tā, ļoti atvainojos, mēs sliktajā LV ievērojam personīgo higiēnu, tāpat arī rūpējamies par sanitāro tīrību, jo īpaši ēdināšanas jomā.
02.12.2015 18:40 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Un ja trakai, psihiski nelīdzsvarotai mammai, kura atzist bērnu pēršanu, piedzimst ļauns bērns, tad nav jēgas cerēt, ka viņš tads nebūs. Gēni iespaido 50% no bērna rakstura. :D
02.12.2015 18:41 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Protams, bērnam ir jāļauj viss, ko viņš vēlas. Ja vēlas kaut ko veikalā apēst, nekādu problēmu, tas taču ir tikai bērniņš. Ja vēlas savas netīrās rokas bāzt sveša cilvēka drēbēs, nekādu problēmu, tas taču ir jauks bērniņš. Ja pieskrien pie salātu stenda un iebāž savas rokas olīvu traukā, viss ir labi, tas taču ir bērniņš, lai paspēlējas. Tad bērniņš aiziet uz skolu un sauc savu klasesbiedru, kuram problēmas ar kāju par kropli, bet tas arī nekas, bērns taču nav pieaugušais, nesaprot, ka līdzcilvēks ir invalīds, kuram noteikti sāp, ka nevar bumbu spēlēt, skriet kā pārējie. Sabiedriskajā nepalaiž vecākus cilvēkus sēdēt, arī viss labi, tas taču ir tikai bērns, lai aug personība, jāsūta ome d****, jāpastāv par sevi, jāattīstās kā individualitātei.

Nu paga, a nevar bernam izskaidrot, kaut 100 reizes, kadlej tos salatus nedrikst aizstikt? Vai javelk ara pie kases siksna un janoper, jo redziet kozhljenes paaiztika?

Ta ir vecaku atbildiba - audzinat bernus jau no mazas mazotnes, lai pec tam nav jabrinas, kur tadi mezhonji aug! Un neviens mani neparliecinas, ka taa nav vecaku atbildiba, neviens!
02.12.2015 18:41 |

Reitings 957
Nē, schoco, izmetīšu salatus un parunāšu ar bērnu izskaidrojot, kādēļ nav feini ēst salatus, kuros pabijušas rokas tik tikko no pagalma. Nabaga nepalikšu.
02.12.2015 18:43 |

10 gadi
Reitings 1496
Nu paga, a nevar bernam izskaidrot, kaut 100 reizes, kadlej tos salatus nedrikst aizstikt? Vai javelk ara pie kases siksna un janoper, jo redziet kozhljenes paaiztika?

Ta ir vecaku atbildiba - audzinat bernus jau no mazas mazotnes, lai pec tam nav jabrinas, kur tadi mezhonji aug! Un neviens mani neparliecinas, ka taa nav vecaku atbildiba, neviens!

Mans komentārs bija replika vienai cosmietei par "tas taču tikai bērns/aug personība" tēmu.
Uzskatu, ka bērni ir jāaudzina stingri, bet ar mīlestību.
02.12.2015 18:44 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Par luizelza ļaunajiem bērniem vispār neizteikšos, jo tas ir vienkārši apbrīnojami, cik daudz viedokļa var būt cilvēkam, kuram nav nekādu zināšanu par vecumposmu īpatnībām, bērnu fizioloģiju un emocionālo attīstību. Cerams, ka vismaz kādu grāmatu izlasīsi pirms sāksi ražot savējos.

Es te nevarēju nomierināties par Džokerīša piemēru ar bērnu un sprāgstvielām. Pareizā atbilde - ja tas ir pirmsskolas bērns, tad tā ir tava atbildība, kur un ko tas bērns atrod. Ja skolas vecuma, tad nevis jāper, bet jāpieraksta fizikas pulciņā.
02.12.2015 18:46 |

10 gadi
Reitings 1496
Nē, schoco, izmetīšu salatus un parunāšu ar bērnu izskaidrojot, kādēļ nav feini ēst salatus, kuros pabijušas rokas tik tikko no pagalma. Nabaga nepalikšu.

O, Tu saprati, kāpēc tādus salātus nevar ēst! Attīstījies kā personība! (l)

Un prieks dzirdēt, ka izpirktu visu veikala olīvu bļodu! Visu cieņu! (l)

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tu no grīdas arī ēd? Pēc wc apmeklējuma rokas nemazgā? Ja viesmīlim ēdiens nokrīt uz zemes, saki, lai liek šķīvī atpakaļ, jo visu tāpat apēdīsi? Ja tā, ļoti atvainojos, mēs sliktajā LV ievērojam personīgo higiēnu, tāpat arī rūpējamies par sanitāro tīrību, jo īpaši ēdināšanas jomā.

schoko, tadi berni parasti ir ari tadiem vecakiem! Mums gimenes pazinjas berni - monstri, izardija visu manu maju, ar dakshinju saskrapeja sarkankoka galdu, ladetaju baza playstation pulti sabojaja..vannas istabaa izdomaaja uzkapt uz plauktiem, nolauza.. ta es varetu turpinat un turpinaat. Mes ar viru domajam, nu kaa tada uzvediba var but? jo tie berni tas 3 h to tik vien darija kaa visus skapishus vera valjaa, veljasmashinas, trauku mashinas pogas spaidija utt., tad sapratam. Nokljuvaam pie shis gimenes uz vakarinjaam, nu ziniet ko! Ja vecaki bernu klatbutne atlaujas ar jelam olaam metaties un par to smieties, atlauj berniem speleties ar edienu un smeret to pa zemi, pa galdu, un vispaar vecaki nereagee uz to kas notiek, tad nav brinums, ka berni aiziet uz skolu un vinjam liekas normaali jelu olu otram iemest kabataa, bet MAMMA UN TETIS TAA DARA!!!

Un kad es tai pazinjai teicu, ka vinjas berni man salauza ladetaaju, vinja teica - vajadzeja novakt, tie ir berni!! Normali?? Man janovac ir viss, lai vinjas berni man neuztaisitu peckara stavokli???

Reitings 2062
Un ja trakai, psihiski nelīdzsvarotai mammai, kura atzist bērnu pēršanu,
paldies Dievam esmu izaugusi par apziniigu cilveeku un mani neietekmeeja tas , ka beerniibaa retu reizi par savaariitaam ziepeem , saneemu zhagaru . Man gabals no taa nenokrita un man nav nekaadas uzmestas luupas pret vecaakiem , jo es saprotu par ko tas bija . (t)
logiski , ja man piedzimtu launs beerns , tad naaktos sadziivot ar taadu nastu . Ar visu sirdsapzinu censtos izlabot , bet ja nesanaaks , vismaz sev nevareeshu paarmest , ka neaudzinaaju .

Juus visas kas esat pret zhagariem un ticat , ka beernini ir sveetie engeliishi , paskataties filmu ar Kalkinu "The Good Son" te perfekti paraadiita labaa un launaa puse neatkariigi no audzinaashanas . (t)
02.12.2015 18:48 |

10 gadi
Reitings 1496
Un kad es tai pazinjai teicu, ka vinjas berni man salauza ladetaaju, vinja teica - vajadzeja novakt, tie ir berni!! Normali?? Man janovac ir viss, lai vinjas berni man neuztaisitu peckara stavokli???

Jā, tie ir tikai bērniņi, Tu ierobežo viņu tiesības attīstīties kā personībām. ;-)

Ok, es eju gatavot vakariņas, lai visām labs vakars!:-)
02.12.2015 18:49 |

Reitings 957
paldies Dievam esmu izaugusi par apziniigu cilveeku un mani neietekmeeja tas , ka beerniibaa retu reizi par savaariitaam ziepeem , saneemu zhagaru . Man gabals no taa nenokrita un man nav nekaadas uzmestas luupas pret vecaakiem , jo es saprotu par ko tas bija

Pēc teva rakstīta spriežot, sekas atstatas ir pamatīgas.

Tas, ka bērns netiek ne morali, ne fiziski iespaidots, nenozīmē, ka netiek audzināts.
02.12.2015 18:51 |

Reitings 2062
Askepott noveelu tev kaadreiz ieraudziit taadu launu beernu , tad fiksi sapratiisi par ko runaaju .
Manaa klasee gaaja divi taadi elles radiijumi , tur vareeja teikt ko gribi , vini dariis principa peec visu par spiiti veel trakaak .
02.12.2015 18:53 |

Reitings 5533
Askepott ++++ :-D
02.12.2015 18:53 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
bet ja nesanaaks , vismaz sev nevareeshu paarmest , ka neaudzinaaju

Burvīgs attaisnojums visiem sliktajiem vecākiem - mans bērns vienkārši piedzima ļauns :D
02.12.2015 18:58 |

Reitings 5533
Luizelza, es pēdējos 6 gadus strādāju ar bērniem un pazīstu vismaz pāris simtus bērnu, nevienu ļaunu vēl neesmu redzējusi. Es esmu redzējusi dažus vientuļus, nesaprastus un iebaidītus bērnus, kā arī dažus rupjus (un viņu vecāki bija tieši tādi paši), bet nevienu pašu ļaunu.

Ja tev nav saprotams, kapēc viengadnieks sit vai trīsgadnieks rīko histērijas, tad noskaties kādreiz kādu filmiņu youtube par bērnu neiroloģisko un psihosociālo attīstību, varbūt taps skaidrāks.
02.12.2015 18:59 |

Reitings 2062
Diversija neslauj no akas , no kuras veelaak var naakties padzerties :-D:-P
Ja tavs beerns nakotnee saaks lietot narkotikas , buus kaut kaads huligaans vai meita staigule , tad jau taa buus tava vaina , ka nespeeji izaudzinaat :D
02.12.2015 19:00 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Skaidrs, ka vainīgi jau nav bērni, bet vecāki, kas nemāk viņus izaudzināt. Es arī neatbalstu vardarbību pret bērnu, bet vēl vairāk es nesaprotu, kā var tā izlutināt bērnu un atļaut viņam pilnīgi visu, kas viņam ienāk prātā. Šajā komentārā tas ļoti labi aprakstīts:
Protams, bērnam ir jāļauj viss, ko viņš vēlas. Ja vēlas kaut ko veikalā apēst, nekādu problēmu, tas taču ir tikai bērniņš. Ja vēlas savas netīrās rokas bāzt sveša cilvēka drēbēs, nekādu problēmu, tas taču ir jauks bērniņš. Ja pieskrien pie salātu stenda un iebāž savas rokas olīvu traukā, viss ir labi, tas taču ir bērniņš, lai paspēlējas. Tad bērniņš aiziet uz skolu un sauc savu klasesbiedru, kuram problēmas ar kāju par kropli, bet tas arī nekas, bērns taču nav pieaugušais, nesaprot, ka līdzcilvēks ir invalīds, kuram noteikti sāp, ka nevar bumbu spēlēt, skriet kā pārējie. Sabiedriskajā nepalaiž vecākus cilvēkus sēdēt, arī viss labi, tas taču ir tikai bērns, lai aug personība, jāsūta ome d****, jāpastāv par sevi, jāattīstās kā individualitātei.

Pēc komentāriem spriežot šķiet, ka šeit ir ne viena vien šāda māte. Varbūt jūs varat paskaidrot, kādēļ jūsu bērns drīkst visu, arī aizskart citus, bet pārējie cilvēki ir bezmaz vai lietas pret, kuriem var izturēties kā ienāk prātā?
02.12.2015 19:01 |

Reitings 957
Luize, es saprotu, bet ļaunums no zila gaisa nerodas. Tie ir vai nu gēni, vai aidzināšanas rezultats.
Visam ir robežas. Savam bērnam daudz ko neļauju un viņš, ja sākumā nīdēja un lūdzās, tad tagad zin, ja teicu nē, tad nē, un ja nedrīkst, tad saku kādēļ nedrīkst un problēmu nav. Klausa, ja sākumā arī man rādīja kulakus un radīja mēli, kad kaut kas nepatika, tad tagad, tadu problēmu nav. Un tici vai nē, pretī kulakus neradīju un pa muti dot nesolīju,bet gan noskaidroju, kādēļ viņš tā dara un ka tālak rīkoties.
02.12.2015 19:01 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Par tēmu, vardarbību neatbalstu nekādā gadījumā un uzskatu to par pieaugušā vājuma pazīmi.
Bet es te sasmējos par vienu citu lietu - izskatās, ka Story normālu draudzeņu un ģimenes draugu nav, cik vien nākas lasīt, vienmēr ntie piemēri un stāsti par šausmīgajām draudzenēm - par draudzeni, kas sevi nekopj un staigā nolupušiem nagiem un neķemmētiem matiem un vīrs to nevar izturēt, ka publiski kritizē, draudzene, kas vēloties noturēt vīrieti, piedzemdē bērnus un pēc tam par viņiem nerūpējās, un tagad ģimenes draugi, kas apgriež māju kājām gaisā:-D Kā tas nākas, ka mūžīgi piesaisti sev tādus šausmoņus par draugiem un paziņām?:-P:-P
02.12.2015 19:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits