koshka
berns jasak macit ir jau no mazotnes, jau no 8 meneshiem jasak skaidrot, ka to aiztikt nevar, ka mantas jasaliek mantu kastee atpakalj, ka mutee bazt var tikai to ko mammaun tetis lauj, nevis visas drazas no zemes utt. Jaa, berns nesaaks 9 meneshos kramet mantas atpakalj kastee, bet tik agri jasakas audzinashanai!! Jaa, berns ari nesapratis, ka nevar mutee bazt ladetaaju, bet regulaari to atkartojot un skaidrojot vins sapratis, ka aa to nedrikst!
Daudzi uzskata, ka aij, zidainis, mazinjsh, aij gan jau kaut kad darzinja iemacis est ar tiru muti, nevartities pa zemi utt. Audzinasana ir tikai uz vecaaku pleciem un tai ir jasakas jau ljoti agri!
Manas pazinjas nesaprot kaa es no pirmaa menesha lidz shim bridim un vispaar kapeec, mazgaju no ritiem/vakaros bernam muti, zobus, rokas. Kpec es vispar 1 x nedeljaa lieku bernu vanna? Kam tas? Kadelj atnakot majas mazgaju savam bernam rokas. Kadelj? Lai man pec tam nebutu jaskraida paklaj un jaskaidro - ejam, meitinj, mazgat rokas, ja neklausisi nopershu!
Berns nav tikai piedzemdeet un palaist skolaa, tas ir ljooti smags un atbildigs darbs!