Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Story, pareizi Tu saki. Bet labi, ka par to ieminējies, būs jāpapēta kas un kā.
03.12.2015 16:57 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Par skolotājiem runājot arī ir ļoti dažādi skolotāji un ir ļoti labi skolotāji gan kuri ir stingri, gan arī tādi kuri ir ļoti mīļi.
Vispār tagad domājot, man viss labākā skolotāja, kas arī ir atstājusi ļoti labu iespaidu bija diez gan stingra un arī kādreiz ja bērni ļoti neklausīja tad uzbļāva(tiešām kad nu meitene izdomāja stundas laikā sākt nagus lakot piemēram).
Un otrs labākais iespaids bija no skolotājas kas tiešām visam piegāja, varbūt pat drusku bērnišķīgi, bet tajā pašā laikā iemācija mums bērniem daudz vairāk nekā visas citas skolotājas to bija darījušas. Tā mīļā skolotāja radīja tādu drošības un uzticības sajūtu kas bija tieši tas kas piemēram man bija vajadzīgs. ļoti žēl ka viņa vairs nav ar mums šai pasaulē :(

Sliktākie iespaidi par skolotājiem bija divi, viena skolotāja ļoti daudz mūs apkaunoja klasē, par mums smējās un ņirgājās ja mēs ko nesaprotam. Par tiem kas bija bastojuši vai arī slimi aiz muguras mūsu priekšā arī aprunāja un ļoti nepiemēroti izteicās. Tieši tāpēc es arī biju viena no tiem bastotājiem, jo es nespēju to saspringto gaisotni paciest, man tiešām bija bail no viņas un no tā ka mani var pazemot.

Otrs sliktākais piemērs ir par skolotāju kas man aiz muguras vienai skolniecei bija pateikusi lai ar mani nedraudzējās jo es viņu slikti iespaidoju, lai gan realitātē pat tagad zinot kāda es biji tajā laikā, es zinu ka ne es kādu slikti iespaidoju ne neko. Tomēr, tā bija vienīgā skolotāja manā mūžā kurai es pēc tās reizes kad viņa mani nomelnoju arī vienu reizi viņai pateicu pāris ļoti nesmukus vārdus, jo es jutos ļoti aizvainota par to, bet nekad iepriekš tā es nevienam skolotājam nebiju teikusi un arī pēc tam.

Vienu reizi arī manu māti izsauca uz skolu par manu ģērbšanās stilu, ka lūk es ģērbjos melnā un ar spaikiem, lai gan tas bija vienkārši eids kā sevi izpaust un justies atšķirīgam un tas apģērbs man arī radīja ļoti lielu drošības sajūtu. Skolotāja tad manai mātei prasīja vai viņai no manis nav bail, uz ko mana māte vienkārši apmulsa un jautāja kāpēc? Skolotājas atbilde bija ka viņa tak ir sātanists un kas tur vel, bet nu mana māte to vispār uztvēra kā ko apsurdu, jo viņa tak zināja ka ne es esmu sātanists, ne ļauna...
Tad nu dzirdot ka kāds ko tādu par mani ir domājis man tiešām rodas sajūta ka paši skolotāji ir ļoti aprobežoti reizēm.
Skolas psihologs vispār bija viens briesmīgs cilvēks, par bērniem sajēga bija 0 un tas kā ar viņiem jāpietas arī 0, pat izbaudīju to uz savas ādas un varu teikt ka tai vecenei pie maziem bērniem nebūtu jābūt tuvumā, jo viņai nav pareizais piegājiens tam.

Kopumā es domāju ka skolotājiem ir jābūt gana izglītotiem lai saprastu to bērnu atšķirības un dažādos izpausmes veidus kā arī viņi var būt gan mīļi, gan arī stingri, JA tas tiek darīts pareizi, bez pārspīlējumiem un tam ir jānāk dabiski, nevis uzspēlēti, jo to arī bērni redz un izmanto.
03.12.2015 17:11 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
"Roku palaisana" reizem ir atrakais instruments kaa aiznest informaciju lidz berna smadzenem

Vienīgā informācija, kas tādā veidā ātri aiziet līdz smadzenēm ir tas, ka ja kādreiz vēl Tevi pieķers to darot, norausies tāpat. Ko tas iemāca bērnam? Attīsta iztēli. Tikai nesaki, ka tas ir labi, jo vienīgais virziens, kurā iztēle strādā, ir tas, kā to, par ko dabūts pēriens, izdarīt tā, lai par to neviens neuzzina. Un dara tāpat, tikai nu jau pa kluso. Vai tā būs labāk?

Brīžam tāda sajūta, ka te neviena pati nekad nav bijusi bērns un neatcerās, kas bija kas un kā tas viss notika.
03.12.2015 17:12 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Alexxa, izlasi ari nakosos komentarus, par ko ir runa saprata pat pashu pukainako audzinasanas metozu aizstaves. Nebija runa par berna sishanu ka parmacishanas instrumentu, bet gan kaut ko citu.
Strap kaavienu un pukainu vaavuloshanu ir vel daudzi, jo daudzi citi visudceli.
03.12.2015 17:19 |

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Ok, es piekrītu, ka ar bērnu ir daudz jārunā un jau no mazas kājas, nevis tikai, lai valodas krājums paplašinātos, bet rastos izpratne par pasauli, robežām, emocijām u.t.t. + pamatojums kāpēc drīkst/nedrīkst u.t.t.
BET. Vai jums pašām nešķiet mazliet naivi tas viss? Ja tāds Skandināvu metodēm audzināts cilvēciņš kādreiz saskarsies ar citu tautu (lasīt metožu) audzināšanu, un tiks nosaukts par daiktu vai pagrūsts, nu neticu, ka vienmēr pretreakcija būs - pasmaidīs un nodomās "redz kāds neaudzināts, es gan tā nedaršu!" Katram ir savas robežas un arī skandināvu audzinātais kādreiz pagrūdīs un nolamās. Tad jau drīzāk tas izklausās pēc emociju apspiešanas - esmu dusmīgs, saprotu to, bet nekad nevarēšu nokliegties! (Ok, nevajag grūst, bet emociju uzkrāto enerģiju arī vajag izlādēt - kaut vai mežā izkliegties).
03.12.2015 17:27 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vai jums pašām nešķiet mazliet naivi tas viss? Ja tāds Skandināvu metodēm audzināts cilvēciņš kādreiz saskarsies ar citu tautu (lasīt metožu) audzināšanu, un tiks nosaukts par daiktu vai pagrūsts, nu neticu, ka vienmēr pretreakcija būs - pasmaidīs un nodomās "redz kāds neaudzināts, es gan tā nedaršu!"

Kapeec jasaka, "ja saskarsies"? Protams, ka saskarsies, no taa neizbeegt. Skola ir nezheeliiga, taa ir reaala izdzivoshanas speele, ipashi LV, kur viss tiek nogruzts uz skolotajiem, jaatrisina visas problemas, jaasaliedee klase, jaaiemaca utt., bet skolotaji netiek galaa ar to visu... tad lielakoties taas problemas paliek tadas kadasvinjas ir...

Es esmu redzejusi bernus, kuri pirmo reizi dabon no cita berna. Berns ir loti apjucis, vins nezin kaa rikoties. Lidz darzinjam busu palasijusi par to gudras gramatas un tad izdomashu kaa bernu macit, bet es esmu par - "ja tev sit, sit pretii." ar iznjemumu, ja meitene sit puisim, tad nee, tas nav pielaujams. Puikaam jamaca neatbildet ar sishanu pret meiteneem.
03.12.2015 17:33 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es pati sistu pretī , ja kāds man sistu un meitai mācīšu to pašu, lai gan viņa jau savos nepilnos 2 gados lieliski māk par sevi pastāvēt un sevi abižot neļauj, drīzāk abižo citus , bet es pie tā strādāju un diezgan veiksmīgi
03.12.2015 17:36 |

Reitings 6040
wee kaa tev beigas sanaaca ar meitu? kaa tu cinies pret to sishanu citiem??
03.12.2015 17:37 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Man puikam bija dārziņā mīlas trīsstūris. Manam dēlam un vēl vienam puisim patīk viena un tā pati meitene. Nespēja sadalīt, un otrs puika pagrūda manu dēlu.
Puika, kad šo stāstīja, teica, ka pretī nesita, jo viņam taču sāpēs. (t) nezinu, vai pareizi vai ne, bet agrāk sita pretī. Tagad saka, ka tā nedrīkst. Negrib viņš sist pretī un vis!
03.12.2015 17:53 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
wee kaa tev beigas sanaaca ar meitu? kaa tu cinies pret to sishanu citiem??

es izanalizēju visu kopumā un secināju, ka viņi tā spēlējas ar suni, sunim nesāp, līdz ar to viņa secina, ka arī citu var paplēst, tagad viņa iet klāt un tā lēnām grūž un skatās , kas būs , bēbīšu skolā šodien nebija tik traki, lai gan pa lielam tas ir diezgan apgrūtinoši man visu laiku ir jāskrien pakaļ , viņa brutāli pielieto spēku , lai ko atņemtu ( jo viņa tā spēlējās ar suni ) , es sēžos blakus un rādu , ka var arī palūgt , nu kaut kā tā ..... bet ir progress un tas mani iedvesmo ! :-)
03.12.2015 17:55 |

Reitings 6040
bet ir progress un tas mani iedvesmo !

jaa, mani arii progress no manam gudrajam gramatam mani iedvesmo! Nu super! Malacis!
03.12.2015 18:00 |

Reitings 351
Reģ: 27.11.2015
Dāmas, kuras saka, vecāki sit savus bērnus, jo paši bērnībā ir sisti, es uzskatu, ka tas tā nav.
Spriežu pēc sevis, jo esmu bērnībā ne reizi vien dabujusi par nedarbiem kārtīgi ar siksnu no mammas un pusaudžu gados atceroties bija aizvanojums un dusmas par to it īpaši kad sanāca kāds strīds ar mammu.
Tieši tāpēc es savu bērnu sist netaisos un neatļautos tā darīt, jo zinu cik tas ir sāpīgi, aizvainojoši un pazemojoši !
Pati lasu literatūru par bērna audzināšanu, jautāju pediatram ko un kā labāk uzklausu citas mātes, kuras ar smaidu uz lūpām un pozitīvismu audzina bērnu!
Ar vīru arī runājam, ka mūsu mājā nebūs nekādas rokas pacelšanas!

BET TAS IR TIKAI TAPEC KA PATI ESMU DABUJUSI PA MIZU UN ZINU KAS TAS IR UN KAPEC TO NEGRIBU SAVAM BĒRNAM NEVIS TAPEC KA REDZIET MANI SITA UN ES TĀPAT DARĪŠU PĀRI SAVAM DĒLIŅAM!

Bet tas nebūt nenozīmē, ka es neaudzinašu savu bērnu! Esmu pietiekoši labās domās par savu dēlu, ka viņš ir pietiekoši gudrs, lai saprastu ar normālu paskaidrojumu kas un kā!
03.12.2015 18:07 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es šeit pārstāvēšu ļoti nepopulāru viedokli, bet uzskatu, ka viegla uzšaušana pa dupsi vai stingrāka paraušana aiz rokas nav nekas tāds, par ko ir jāšausminās un jābrīnās. Neuzskatu, ka ir normāli veikalā bērnam ļaut ņemt visu pēc kārtas un priecāties, ka mīļais bērniņš atradis sev nodarbi, un vēl pasist sev pa plecu, jo bērnam tiek dota iespēja iepazīt pasauli

Es gan ikdienišķās situācijās esmu pret bērna emocionālu un fizisku iespaidošanu, bet daļa no šeit rakstītā arī ir mazliet par traku
03.12.2015 23:20 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Šis temats mani nedaudz aizķēra, tādēļ izlēmu dalīties ar savu perspektīvu.

Es uzskatu, ka lielākā daļa vecāku lēmumu par bērnu radīšanu uzņem pārāk vieglprātīgi. Un fiziska spēka vai emocionāli asas reakcijas izmantošana, lai stimulētu bērnu nedarīt "sliktu" ir nevis produktīva audzināšana, bet cīnīšanās ar paša ignorances vai slinkuma sekām, kas ir atstājusi robus bērna pilnveidē, kam nepieciešams gan laiks, gan materiālie resursi. Visvairāk manī rada neizpratne par atsevišķu cilvēku sūdzēšanos par to, ka nav laika (darbs, finanšu trūkums, pienākumi, utt.) vai spējas dot nepieciešamo ieguldījumu bērna audzināšanā (it īpaši ņemot vērā, ka tie ir tieši bērna formatīvie gadi), izmantojot to kā aizbildinājumu un sakot, ka tā ir vienkārša neizbēgamība. Pirms bērna radīšanas vecākiem ir visas iespējas analizēt, vai partneris būs pietiekoši kompetents uzņemties tik lielu atbildību, vai pāris varēs nodrošināt financiālo stabilitāti/uzkrājumus, lai varētu pavadīt pietiekoši daudz laika ar savu atvasi, vai varēs nodrošināt labvēlīgu un intelektuāli stimulējošu vidi savam bērnam, vai varēs apzināti likt pamatus bērna izpratnē par pasauli un apkartējiem cilvēkiem, kritisko domāšanu, empātiju, jo tieši šie faktori ir "building blocks" tam par kādu personību veidosies šī būtne, kuras eksistence ir jūsu pašu brīvprātīgs lēmums. Neņemt šos aspektus vērā vai dzīvot ar filozofiju "kad būs, tad domāsim", ir bezatbildības epitoma un norāda uz paša nevērību vai trūkumiem.

P.S. Atvainojos, bet autologout sistēma šajā forumā iesūkā. Pazaudēju orģinālo komentu, kas bija nedaudz paplašinātāks.
04.12.2015 00:05 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Sekoju līdzi šai diskusijai visas šīs dienas. Un ziniet, pēc šīs diskusijas ļoti mainījas viedoklis par daudzām lietotājām (zinu, ka jums vienalga), bet bija interesanti palasīt, kā māte alkoholiķe wee, viszine Alexxa un superideālā Story audzina savus bērnus. "ļoti patīkami mani pārsteidza. Jo ja līdz šim likās, ka Neons ir sakārīgs lietotājs, tad mā'miņu un bēbīšu beztēmā viņa jau pauda viedokli par to, ka bērnu iepērt ir normāli, ka viņa ir tikai cilvēks ar švakākiem nerviem. Kaut kādreiz neona komentārus lasīju ar prieku.

Bet ja par tēmu - audzināšana nav tikai piedzemdēt bērnu, tā ir mācīšana, katru dienu, katru stundu un liela skaidrošana, ja pacitības Tev nav, tad apdomā vai labāk nevajag paņemt kaķi? Daudzas mātes piedzemdē, sēž cosmo, skatās TV a bērns pašplūsmā kaut ko ņemās, ja aiztiek ko nedrīkst, pa pirkstiem utt. Nu tā nevar!

Tiešām! Iesaku apdomāt visām sišanas atbalstītājām, kurām nav bērnu, vai bērnus vajag nākotnē...
04.12.2015 01:01 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Wee komentārs par suni... Vai tā kādam šķiet laba audzināšana? Bērns nesaprot, ka sunim arī sāp, jo māte to arī nesaprot. Tagad bērns sit citiem bērniem māte izskaidros, ka tā nedrīkst. Bet attieksme pret dzīvniekiem paliks. Cerams, ka tas bērns nebūs viens no tiem, kuri dedzina baložus, jo dzīvniekiem nesāp.

Šajā diskusijā tiešām var redzēt dažādas vērtības. Viens iestājas pret vardarbību pret bērniem, bet atbalsta vardarbību pret dzīvniekiem un visām citām tas šķiet atbalstāmi.
04.12.2015 01:15 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Šajā diskusijā tiešām var redzēt dažādas vērtības. Viens iestājas pret vardarbību pret bērniem, bet atbalsta vardarbību pret dzīvniekiem un visām citām tas šķiet atbalstāmi

Nu tas no wee puses bija kronis! Aizmirsu par to. Kā vispār var ļaut bērnam suni mocīt????? saprotu - spēlēties, paglāstīt, bet ne jau sist!
04.12.2015 01:20 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
ShabbyEve, ļoti žēl, ka nacies tevi apbēdināt ar saviem komentāriem! Varu tikai paust viedokli, ka ne visi uzreiz piedzimst par labiem vecākiem. Citreiz vecāki mācās būt par labiem un labākiem vecākiem līdz ar bērnu, un pieļaut kļūdas ir tikai cilvēcīgi.
Ieteikums ņemt kaķi, jo tev nepatīk kā kāds audzina savu bērnu?... :-/ Kas gan esi tu pati, ja reiz cilvēkus nosodi pēc anonīma foruma un piekabini tiem uzreiz kaut kādu raksturojumu kā "alkoholiķe wee, viszine Alexxa un superideālā Story"?... :-/ (t)
04.12.2015 01:25 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Neons, nedomā par viņu. Cilvēkam ir savs viedoklis un lai jau ir.
Nav vērts mēģināt par kaut ko viņu pārliecināt.
Jau tas vien, ka es dabūju viszines titulu (Cilvēkam nav ienācis prātā, ka es komentēju tikai tās tēmas, kurās man ir viedoklis, pie kam argumentēts un balstīts uz faktiem), wee alkoholiķes (Jo piemin šeit dzērienus biežāk, nekā vidējā Cosmiete atļaujās), bet Story kļuva par superideālo (Jo neko sliktu par sevi nestāsta, kāpēc gan tas būtu jādara?), norāda uz cilvēka domāšanas virzienu. Ar tāda tipa domāšanu cīnīties ir bezjēdzīgi.
04.12.2015 01:49 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es jau necenšos cīnīties, vnk negaidīti paķēra uz izbrīnu... :-P
04.12.2015 01:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits