Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
Bet nu es pie taa menesi "stradaju", lai saktu reageet.

Nav laika taču! neies jau mēnesi mācīt bērnam, ko nozīmē vārds 'nedrīkst', ja uzšauj, tad uzreiz saprot.
03.12.2015 15:02 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Ir atskiriba starp maju un veikalu. Majas, normalas majas, bernam ir atlauts nemt jekuru edienu, protams pie nosacijuma ka rokas nomazgatas un protams ka berns to daris, ja vins grib est.
Bet veikals un ciemi nav majas, kur nemsanas ap edienu vai jebko citu ir atlaujama bez vecaku vai namamates atlaujas un tas nekas ka bernams gribas to vai citu lietu.
Man viena laba pazina bija arkartigi maiga audzinasana pret savu meitu un skukis rezultata bija tiesam riebigs knevelis, kurs cukojas ar edienu, reiz ar dirsu iegazas liela mellenu bloda, miza kur pagadas, breca par katru sikumu. Toties tam knevelim ne reizes neuzsava pa pirkstiem, reikinajas ar visam vinas stulbajam emocijam un tada gara. Ir jarekinas ar berna emocijam, vecuma ipatnibam, bet ir jazina ari robeza un jamaca lietas laicigi.
03.12.2015 15:03 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Mans berns jau atskir manu dusmigi toni, kad runaju nopietni un savadaka balsii, uzreiz atlaizh rokas nost ni ta ko nedrikst aiztikt. Un ja es tada tonii saku runaat, tad ne vinas raudashana vai galvas nolaishana nepaidzes, te vairs nav mammite, te ir nedrikst un viss! Bet nu es pie taa menesi "stradaju", lai saktu reageet.

Es atvainojos ka es tā saku, bet izklausas ļoti pēc tā kā es audzināju savu suni. . . Es to gan nedomāju sliktā nozīmē, bet līdzība ir. . .
03.12.2015 15:04 |

Reitings 17203
Nav laika taču! neies jau mēnesi mācīt bērnam, ko nozīmē vārds 'nedrīkst', ja uzšauj, tad uzreiz saprot.

Jā jā, atkal viss tiek pārspīlēts... visi iet Latvijā un pēc pirmā sīkuma sit nost bērnus... bāc nu...
03.12.2015 15:06 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Jaa, starp citu, vel viena lieta ko bernam ir jamacas un jamaca vinam- tikt gala ar savam emocijam, macities kontrolet tas. Ja bernam emocijas saka, ka janemt no palodzes mala puku podi un tie jadaudza, tas nenozime ka vecakiem rami jastav malina un maiga, maiga toniti jastasta kapec ta darit nevajag.
03.12.2015 15:08 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Selīna Miss Joker

A ko labaak izraut no rokaam ladeetaaju, uzbreegt pilnaa riiklee un iepeert, jo nedrikt bazt mutee???? Vai iemacit bernam atskirt, runas veidu (es neblauju, vienkarsi runaaju loti nopietni, leeni un klusaak) un saprast, ka jaa, ja mamma taa runaa, tad tas nozimee, ka daru kaut ko nepareizi??
03.12.2015 15:08 |

Reitings 17203
Story Es nenoliedzu ka tas kā tu dari ir nepareizi ja kas, es vienkārši pateicu ko tas man atgādina. Tevis teiktajam piekrītu ka pa lielam tā arī ir jābūt, bet protams situācijas ir dažādas un apstākļi arī.
03.12.2015 15:11 |

Reitings 957
Vatson, maiga audzināšana nenozīmē, ka tā vispār ir audzināšana. Bieži vien maigā audzināšana izvēršas par mammas atļauju kāpt sev uz galvas un beigu beigās bērns mājās ir boss, ne mamma. Audzināšana bez došanas pa pirkstiem nenozīmē izlīmēties gar bērnu, izdabāt no rīta līdz vakaram katrai bērna iegribai un noskatīties, kā bērns čurā puķupodā, pēc tam noglaudīt galvu sakot 'nekas, tā jau bērni dara'. es arī tādas maigās mammas esmu sastapusi, nezinu, kā ir tavas paziņas ģimenē, bet šīm mammām maiga audzināšana vainagojas ar neaudzināšanu vispār.

Reitings 6040
tas nenozime ka vecakiem rami jastav malina un maiga, maiga toniti jastasta kapec ta darit nevajag.

NU nav jastav, tieshi taa, nonem nost to podu, panem bernu rokas un nopietni saki - kadelj nedrikst! Maziem berniem ir maza atcereshanas speja, jaatkaarto ir daaaudz reizes.

Nu es ar podiem gaaju cauri, eda smiltis no puku podiem, nu menesi meginaja est, tagad iet garam, jo zin, ka nelaushu un pat nemegina.

Reitings 957
Miss Joker. Attiecinu to uz komentāru pāris lapas atpakaļ.

Roku palaisana" reizem ir atrakais instruments kaa aiznest informaciju lidz berna smadzenem, ir reizes kad runashanai nav laika un ir reizes kad butu diezgan skali jakliedz lai berns sadzirdetu.
03.12.2015 15:13 |

Reitings 17203
Tiešām drusku galējības tiek ieiets, vai nu ir mātes kuras tikai pa maigam ar bērnu tiek galā, vai arī tieši pretēji ka pie katra sīkuma sit un brēc. Nu loģiski ka tā tas arī nav.
03.12.2015 15:13 |

Reitings 6040
protams situācijas ir dažādas un apstākļi arī.

Protams, es nezinu ko es veel darishu, kad berns mani neklausis un saks ignoreet manu nee, un edis tas smiltis, barstis pa visu maaju, ko zin, varbut uzshaushu arii pa pirkstiem, bet shobriid es meginu to uzshaushanu aizstaat ar discipliinu un sapratni, ka majas galvenais ir mamma un tetis un jaklausa tikai mamma un tetis, ka mute var bazt tikai to, ko mamma un tetis lauj.
03.12.2015 15:15 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Story - kāds sakars? :-O
Es taču tev piekrītu! Bet pēc diskusijā lasītā sanāk tā, ka ar bērnu arī mazliet skaļākā balsī nevar runāt. Nevar ņemt no rokām ārā, jo nedod dievs noņemsi pa stipru. "Te ir nedrīkst un viss!" - arī izskatās, ka nav pieļaujams.
Jo, piemēram, šoko komentāri, kuros arī nebija ne smakas no vardarbības, bet tika uzsvērts, ka vecākiem ir jāuzrauga bērni un rokas salātu bļodā varētu novērst, ja tiktu kārtīgāk pieskatīt, tika uztverts kā sišana un bļaušana.
03.12.2015 15:15 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kurā vecumā bērni lien ar rokām salātos , manai drīz būs 2 gadi un viņa negrābj ēdienu no galda, kur nu vēl veikalā pa salātiem ložņāt , beidzot esmu sagaidījusi brīdi, kad mans bērns apzinās vārdu pagaidi, lūdzu ! Bet story pa lielam ir 100% taisnība, bērnam ir jāstāsta , jo ātrāk , jo labāk ... nekas nenotiek vienā dienā ... un drīzāk bērniem ir jāiemāca "atbildēt " par saviem emociju uzplūdiem, biji dusmīga sasiti puķu podu , tad esi tik laipna un sakop pēc tam. Tik vienkārši ....
un skolotājiem nav jāaudzina bērni, bet jāskolo, ja kāda audzinātāja/skolotāja iedomāsies audzināt manu bērnu , es viņu pašu izaudzināšu ... Bērns ir 100% vecāku atbildība !
03.12.2015 15:16 |

Reitings 17203
Askepott bet es to kas tur ir rakstīts nevaru noliegt ka tā nebūt, PROTAMS ka neviens nesaka ka tas ir labākais veids kā rīkoties, vai pat likumīgs, bet reizēm ir situācijas kad vienkārši nav laika tam visam.

Ja tev būtu ar bērnu jākāpj lidmašīnā jo viņa tūlīt paceltos, bet viņš ietu un brēktu un niķotos un pretotos, tad tajā brīdī tu spētu savaldīties un vismaz aiz rokas neraut uz iekāpšanu vai arī nepaņemtu rokās un neskrietu uz to lidmašīnu kamēr sīkais ārdās jo varbūt dēļ saspringtā grafika nav iznācis ļaut bērnam pagulēt vai vel sazin kas...
Protams tad atkal ir jāsaka ka audzināšana pie vainas vai jāplāno savs laiks, bet tādas situācijas ka jāskrien un jādara arī gadās, bet velns bērni vienkārši arī niķojas ja ir pārguruši, nepaēduši vai vienkārši iespaidojas no mātes dienas emocijām(uztraukumiem, stresa . . . ) utt.
03.12.2015 15:19 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
No kurienes radies tas uzskats, ka Latvijā vecāki sit savus bērnus? Es redzu tieši pretējo - vecāki (it īpaši mammas) vispār neuzdrīkstas pat dusmoties un aizliegt kaut ko savam bērnam. Jo viņu eņģelītis taču ir tik labiņš, un pat ja iesper svešai tantei vai parausta aiz astes kaķīti, tas taču nekas - svešā tante taču noteikti nedusmosies uz tādu mīlumiņu. Bērni vispār nezina tādus vārdus - nē un nedrīkst. Viņi drīkst visu un dabūs visu, ko gribēs.
03.12.2015 15:19 |

Reitings 17203
No kurienes radies tas uzskats, ka Latvijā vecāki sit savus bērnus? Es redzu tieši pretējo - vecāki (it īpaši mammas) vispār neuzdrīkstas pat dusmoties un aizliegt kaut ko savam bērnam. Jo viņu eņģelītis taču ir tik labiņš, un pat ja iesper svešai tantei vai parausta aiz astes kaķīti, tas taču nekas - svešā tante taču noteikti nedusmosies uz tādu mīlumiņu. Bērni vispār nezina tādus vārdus - nē un nedrīkst. Viņi drīkst visu un dabūs visu, ko gribēs.

:-D:-D:-D:-D
Otra galējība kuras rezultātā arī rodas paši nelabā bērni :D
03.12.2015 15:21 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu te diskusija nekad neizdosies, jo cosmo ir slavens ar mega pārspīlējumiem un galējībām. Kopumā, jā, Latvijā bērnus audzina diezgan vardarbīgi un citreiz neaudzina vispār. Tas viss, jo sabiedrība nekad nav piedzīvojusi citu kultūras variantu. Uz doto brīdi vislabāk redzams lielais robs kaut vai "jaunajā" likumā par to, ka bērnus bez uzraudzības atstāt nedrīkst - latvieši nesaprot šo likumu un turpina vien dzīvot kā līdz šim...
03.12.2015 15:22 |

Reitings 6040
Selīna

TAs nebija taaa domaats :D
03.12.2015 15:23 |

Reitings 957
Miss Joker. Es paņemtu rokās un skrietu uz lidmašīnu. Lidmašinā izskaidrotu, kādēļ tā darīju. Man ir nācies rīkoties nepareizi, bet vienmēr atvainojos un izskaidroju, ka arī pieaugušie kļūdās.
03.12.2015 15:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits