Mūsdienu skolēni

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Šodien pēc sarunas ar draudzeni, kura strādā skolā ar 3.klasi, radās pārdomas (uz bēdīgas nots) par mūsdienu bērniem, visatļautību un attieksmi pret pedagogu kā tādu.
Viņa teica, ka vienas mācību stundas laikā (mājturības vai vizuālās) daži skolēni nav pildījuši uzdoto darbu vai arī atraduši laiku starp to un viena meitene izgatavojusi vairākas uzlīmes ar tekstiem (es esmu stulbs, iesit man, u.t.t.) un vienu no tām "iesit man" pielīmējusi skolotājai pie muguras!

Atceros savus skolas laikus, zinu, ka bija šāds te zīmīšu periods puišiem, bet ne jau 3.kl. un ne jau skolotājai! Ja kāds manā laikā tā būtu izdarījis, dabūtu mājās zilu dir*su!

Vai jums arī ir nācies dzirdēt/ saskarties ar kādu nepieņemamu situāciju no skolēnu puses?:-/
02.12.2015 15:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Skandināvu

Jā viņiem arī viss cits ir savādāk, gan likumdošana, gan audzināšana, mācibu sistēma utt. Nu nevari tu no Latvieša prasīt to ka pat reizēm nav iespējams.

Un es atvainojos, ne vienu negribu aizvainot, bet tikai lasot "gudras" grāmatas nepietiek.
Jā bērni ir jāaudzina, jārunā, bet velns ja tai mātei un tēvam LV vienkārši fiziski neatliek laika ar bērnu visu laiku nodarboties, ja viņiem ir jāstrādā lai tam bērnam ko mutē ieliktu, jo lūk mūsu valstī vairāk dimotivē uz dzimšanu nekā to atbalsta.

Jā citur pabalsti lielāki, iespējas lielāk, vide pilnīgi savādāka, bet LV tā nav un tas arī ir jāsaprot ka sabiedrība ir cita un uzskati arī var būt savādāki.
03.12.2015 14:26 |

Reitings 957
Reģ: 15.11.2015
pieprasiit audzinaashanu no skolotaajiem( kuriem nav jaaaudzina, bet tikai jaamaaca!

Un šo es uzskatu par vienu no Latvijas izglītības sistēmas lielākajiem klupšanas akmeņiem. Kāpēc? Nav jēgas skaidrot. 'stulbās' skandināvu metodes. :D
03.12.2015 14:28 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Jā viņiem arī viss cits ir savādāk, gan likumdošana, gan audzināšana, mācibu sistēma utt. Nu nevari tu no Latvieša prasīt to ka pat reizēm nav iespējams.

Un tas ir attaisnojums, lai par sliktu uzvedibu bernam "uzshauj pa pirkstiem"? Lai pie kases raustiitu, nee tu saldumus nedabusi, momentaali noliec? Nee, bernam ir jamaca manieres jau no mazotnes, sakot ar to kaa pie galda uzvesties, ka jaed ar tiru muti, ko drikst ko nee, ka vecaki cilveki ir jaciena, kad pieaugushie runaa berni paklusee un pagaida.

ja tai mātei un tēvam LV vienkārši fiziski neatliek laika ar bērnu visu laiku nodarboties, ja viņiem ir jāstrādā lai tam bērnam ko mutē ieliktu, jo lūk mūsu valstī vairāk dimotivē uz dzimšanu nekā to atbalsta.

NU to es jau ari pashaa sakumaa mineju, ka lielaakaa problema ir tada, ka vecaaki celjas agri, aiziet uz darbu, nak maajas, pagatavo vakarinjas, un atkal iet gulet, lai celtos, berni paliek novartaa, ta ka tam isti nav sakara - skandinaavu, japanju vai PSRS audzinashana, taa ir vienkarshi muusu latviesha dziive, kur reti mammas var atlauties nestradat un izvedat bernus pa pulcinjiem, jo ar teeta algu pietiek.
03.12.2015 14:32 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ak šīs skandināvu metodes un mātes-latvietes-bērnu sitējas :D
03.12.2015 14:33 |

Reitings 6040
pieprasiit audzinaashanu no skolotaajiem( kuriem nav jaaaudzina, bet tikai jaamaaca!

Skolenam uz skolu jaiet ir ar cienju pret skolotaaju, a kur to cienju dabut?? Majas jaiemacas!!!

Sheit labi noder Japanju audzinashanas metodes, kadelj visi berni skolaa sezh klusu un klausas pasniedzeju??
03.12.2015 14:33 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
wee, berna netiras rokas lidz edienam aizsniegsies atrak neka mani laipnie vardi, mums nav pienemts est netiru edienu un es nedomaju ka tur vainojamas nez kadas emocijas, kad japaglabj no apcukosanas pagatavotais ediens.
Un vel ir situacijas kad berns ir tuvu apdraudejumam un var nodarit sev pari savas nezinasanas del un tad laipni skaidroties butu vienkarsi nolaidiba, vispirms ir janovers draudosas briesmas un pec tam jaruna.
Ja, ja ar mani kaut kas nav kartiba :-P
03.12.2015 14:34 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Ak šīs skandināvu metodes un mātes-latvietes-bērnu sitējas :-D

:'-(
03.12.2015 14:34 |

Reitings 5709
Grapefruit, nē, tas noteikti nav viens gadījums. Šobrīd prātā nāk kādi, hmm, 5 pa šo vasaru vismaz. Un tas jau nav tikai veikalos, tas ir bērnu laukumiņos, sabiedriskajā transportā, parkos, kafejnīcās... Par nabadzīgumu/turīgumu var spriest gan pēc apģērba (mammas un bērnu), gan ratiem, gan tā, ko pērk utt. Nepārproti, nav tā, ka es pētu, kā kurš izskatās un ko pērk, bet, piemēram, kad viena mamma man blakus uz soliņa baroja savu mazo, es ievēroju, ka viņai ir ļoti veci ratiņi, ka vecākiem bērniem novalkāts apģērbs... bet viņi visi tik mīļi un jauki viens pret otru izturējās. Un viņa runājās, skaidroja tiem vecākajiem, kāpēc tagad jāiet mājās. Bija pagatavojusi pankūkas līdzņemšanai, ko tie vecākie ēda... un tie bērni izskatījās laimīgi, jo mamma viņos ieklausās.
Bet ir vecāki, kuru bērni pie galda kafejnīcās spaida telefonu un kaut ko saka vecākiem, bet vecāki tik rūc pretī, ka nav laika, ne tagad, lai liek mieru utt.
Vēl gadījumus vajag? :) Ā, atceros, kā viens puika (ap 3-4g) grāmatnīcā sāka raudāt, jo mamma visu laiku aizrādīja, ka to nedrīkst aiztikt, liec nost, izbeidz u.tml. Viņš pat neko īsti neaiztika, vienkārši pienāca pie grāmatām un kaut ko teica viņai, bet viņa, vienlaicīgi runājot pa telefonu, viņam visu laiku bļāva virsū un raustīja aiz rokas, lai stāv blakus. Rezultātā puika neizturēja un sāka raudāt, un tā māte sadusmojās vēl vairāk, salamāja viņu un iznesa ārā no veikala. Apsargs vēl nokomentēja, ka tā esot, kad tēvi nepieliekot stingrāku roku audzināšanā (to viņš teica pārdevējai, bet tā kā es turpat biju, visu labi dzirdēju un, protams, izteicu viņam savu viedokli par tādiem komentāriem).
Vēl... puika brauca ar skrejriteni pa trotuāru, mamma gāja blakus, viņš aizbrauca ātri tālāk uz priekšu, viņa skrēja pakaļ, norāva viņu no tā riteņa nost un sadeva pa dibenu, ka tā nedrīkst un bla bla... puika apsēdās uz zemes un teica, ka neies ar viņu mājās. Apvainojās. Tā kā tādu gadījumu ir daudz, es visus, protams, nepiefiksēju, bet ikdienā sanāk daudz ko redzēt.
03.12.2015 14:38 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Askepot, jaa, shis teikums ir adreseets tieshi tiem vecaakiem, kuri uzskata, ka atbildiiba par audzinaashanu vinu beernam(!) jaauznemas skolotaajiem. Smejos pilnaa kaklaa!:-D pamats jaaliek vecaakiem.
Bet tajaa pashaa laikaa, atceroties savu skolu, jaasaka- ir bijusi skolotaaji ar lielo burtu, kuri tieshaam ielika muusos daudz, daudz vairaak par konkreeto vielu;-) ar visaam diskusijaam, paardomaam utt.
Bet pamats, kultuuras liimenis naak no gimenes.
03.12.2015 14:38 |

Reitings 17203
Story Man vienkārši jau mazliet apnika tas ka mūs salīdzina ar citiem, kuriem situācijas ir pilnīgi savādākas un apstākļi arī.

Protams ka tas neko neattaisno un nē tāpēc nevienam vecākam nav dota zāļā gaisma bērnu sist vai bļaut.

Vakardien arī tas ko es rakstīju par sisšanu tika par daudz pārspīlēts, velns ne es esmu vardarbīgs cilvēks ne neko, es vienkārši tiešām iedomājos ka ja mani paķertu tiešām uz izbrīnu tad es varētu arī uzšaut, bet realitātē, es tā arī negribētu darīt un tas tikai ienāca prātā situācijā kas man nebūtu nekādīgi pieņemama un saprotama. UN pat tādā gadījumā viss drīzāk ja man tas bērns būtu es no tā atturētos. Man jau tas bērns nav tāpēc 100% nevaru arī apgalvot ka būšu sitēja vai būšu tā kas runā, bet nav arī ta ka es iešu un sitīšu pie katra sīkuma. Runāšana būtu loģiskā un saprātīgā rīcība un jo vairāk, jo labāk.

Bet jā, apnicīgi jau paliek dzirdēt par skadināvu metodēm, tad tiešām rodas izlūzija ka cilvēks izlasījis vienu grāmatu un tagad gatavs visu vārds vārdā pēc grāmatas darīt un uzspiest citiem to.
03.12.2015 14:39 |

Reitings 6040
berna netiras rokas lidz edienam aizsniegsies atrak neka mani laipnie vardi, mums nav pienemts est netiru edienu un es nedomaju ka tur vainojamas nez kadas emocijas, kad japaglabj no apcukosanas pagatavotais ediens.

bet taa jau ir tava atbildiiba no agriem meneshiem bernam iemacit, ka ediens ir ediens un ar rokaam vinju bez vajadzibas nav jaaiztiek! Ja aiztiek, spelejas un cukojas, no galda nost un tad jaaparrunaa kadlej taa nedrikst.
03.12.2015 14:39 |

Reitings 3925
Skandinavu vecakiem ir laba sociala aizsardziba no valsts, nav pat tevs vajadzigs lai mamma un vinas berns/i butu labi nodrosinati un mammai nebutu jadzivo tada stresa ka tas medz but Latvija, bet ta ir cita tema.
Ko latviesu mammas varetu uzlabot, ir neprasit no berna to ko vins vienkarsi nevar izpildit, piemeram, neprasit no 2-3 gadus veca berna staigat tik pat raiti ka pusaudzis. Ieliec to bernu vieglajos sporta ratos un ej pa savam darisanam bez problemam, bet nu ne, vajag to mazo kiparu raustit un bakstit.
03.12.2015 14:40 |

Reitings 17203
Un vērtēt tagad audzināšanu un izlaidību tikai pēc slāņa arī ir aplami.
Ir gan redzēti nabadzīgi bērni kuri ir mīlestības iemiesojums un ir arī paši nelabie redzēti... Uz tā nevar balstīt visu.
03.12.2015 14:41 |

Reitings 5709
Neviens arī nebalsta VISU uz to, loģiski. Tas ir mans personīgais novērojums. Nerunāja par nelabvēlīgām ģimenēm, protams, tās tik vienkārši uz ielas nevar redzēt. Protams, ka ir dažādi vecāki, to tepat var labi novērot. :-|
03.12.2015 14:42 |

Reitings 6040
Bet jā, apnicīgi jau paliek dzirdēt par skadināvu metodēm, tad tiešām rodas izlūzija ka cilvēks izlasījis vienu grāmatu un tagad gatavs visu vārds vārdā pēc grāmatas darīt un uzspiest citiem to.

Nu nav tadas pareizas metodes, es emsu no taam, kura lasa gramatas par berniem, jo godigi sakot taa ir mana tada kaa "berna lietoshanas instrukcija", jo taa kaa es tiku audzinata, es negribeju audzinat savu bernu - mana gimenee milestiba no berniem tika nopirkta - ar mantam, drebem, saldumiem, izklaidem utt. Kas godigi sakot, man ilgu laiku radija problemas normali dzivot, jo no visa es gribeeju gut tikai kadu materialu labumu.

Viram gimenes modelis ari nav tas idealakais, tadelj es lasu ljoti daudz par berna attistibas posmiem un man tas ljoti palidz. Kaut vai - berns man sacis kost, nu ko man vinju nopert?? Iekost preti? Bet peec gudras gramatas bija 4 iemesli kadelj berns shada vecumaa kozh - un jaa, izradas, ka mans berns vienkarshi grib iet atrak guleet! Un taa ir vinja tada kaa komunikacija - mammu, es tev iekozhu, bet es esmu vnk pargurusi no shis dienas, un gribu gulet! Muljkjiigi vai ne? Bet tas taa arii ir, ielieku bernu gultaa un pec minutes jau gulj! Es neesmu arii ideala, es daudz ko daru nepareizi, kaut vai taa guleshana, jau no sakuma radinaju bernu nepareizi gulet, par ko tagad pati "maksaju" ar savu saposho muguru, jo parsvara vinja grib iemigt tikai uz rokaam.

kopumaa neviena mamma jau negribetu savu bernu sist, visas gribetu stradat pus slodzi, piepildit sevi ar hobijiem, arast laiku bernam un dzivot normali no vienas algas, bet diemzheel LV tas nav iespejams un tadelj ir taa kaa ir, ka daudzas uzskata, atrak, labaak ir iepeert (nedomaaju stipri).
03.12.2015 14:48 |

Reitings 3925
, ka ediens ir ediens un ar rokaam vinju bez vajadzibas nav jaaiztiek!

Pasaki to mazam izsalkusam bernam, kas tikko no darza ieskrejis ieksa. Vins ierauga uz galda kaut ko garsigu un metas tam virsu aizmirstot par to, ka rokas vinam maca mazgat vairakas reizes diena. :D Es to saucu par kludu kas izdaritu emociju virpuli nevis neaudzinatibu. Neviena audzinasana pasaule negarante to, ka berns emociju uzpluda neizdara kaut ko ne ta. Vecakiem to vienkarsi vajag noverst atbilstosam metodem un tadas nav berna klapesana vai lena un maiga runsana kamer berns ar visam cetram nemas pa edienu. Beigu, beigas ta jau vins pats var apest vells zina kadas bakterijas.... Un redz tad atkal jau vecaki bus vaingi- bernu nenovakteja.
03.12.2015 14:49 |

Reitings 6040
Vatson, taa jau ir pavisam cita teema, jebkursh peec darza darbie, skraidishanas bus izsalcis un normal, ka ieskries ar netiram rokaam un iekodisies tajaa abolaa.

Runa ir par konkreti, kad berns apzinati-neapzinati iegrabjas ar rokaam veikalaa salatos vai vienalga, majas, ciemos salatos.
03.12.2015 14:52 |

Reitings 17203
Tāda pārlieku liela runāšana arī man liekas kā baigā prāta skalošana. Protams ar mēru ir jārunā utt. Bet nu tagad sīcis ēdīs kāpostus no bļodas un es viņam tikmēr skaidrošu kāpēc tā nevar darīt kādu stundu kamēr šis vel grauž to salātlapu ar netīrām rokām :D :D :D
03.12.2015 14:55 |

Reitings 6040
Bet nonem nost tos salatus, nomazga rokas, apsedini un savadaka tonii saki, ka taa nedara!

Mans berns jau atskir manu dusmigi toni, kad runaju nopietni un savadaka balsii, uzreiz atlaizh rokas nost ni ta ko nedrikst aiztikt. Un ja es tada tonii saku runaat, tad ne vinas raudashana vai galvas nolaishana nepaidzes, te vairs nav mammite, te ir nedrikst un viss! Bet nu es pie taa menesi "stradaju", lai saktu reageet.
03.12.2015 14:58 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Mans berns jau atskir manu dusmigi toni, kad runaju nopietni un savadaka balsii, uzreiz atlaizh rokas nost ni ta ko nedrikst aiztikt. Un ja es tada tonii saku runaat, tad ne vinas raudashana vai galvas nolaishana nepaidzes, te vairs nav mammite, te ir nedrikst un viss!

tas arī pēc skandināvu metodes? kkā vardarbīgi izklausās :D
03.12.2015 15:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits