Pa lielam vajag no visa ēst, nav nekur teikts ka gaļa jāēd katru dienu, vai arī ka piena produkti jālieto katru dienu, bet kaut kādu minimālo devu gan vajadzētu lietot lai būtu tā enerģija utt.Kādā sakarā jāēd dzīvnieki, lai būtu enerģija? Ir trīs enerģijas avoti - ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki. Vegāniska pārtika satur pietiekamā daudzumā visas trīs šīs uztuvielu grupas.
Mūsdienās pat graudus vairs dabiski nežāvē bet gan izmanto raundapu(nezinu kā pareizi to sauc gan) kas ļoti paātrina graudu izžāvēšanas procesu, vai tad tas arī ir veselīgi?Un kāpēc gan lai tas nebūtu veselīgi? Izskatās, ka Tev tāpat kā Rīdziniecei ir aizpsriedums, ka, ja kaut kas nav dabīsks, tad tas nav veselīgs.
Un ja tagad visi pārietu uz veģetāru ēšanu vai uz vegānu tad nevajadzētu labību audzēt un dāzreņus arī? Vajadzētu, tā kā jebkurā gadījumā būtu slogs uz zemi jo vajadzētu saražot gana daudz pārtikas priekš visiem.Protams, ka jebkurā gadījumā vajadzētu audzēt labību, bet to vajadzētu audzēt mazāk, jo efektīvāk ir to patērēt pa tiešo, nevis ar dzīvnieku satrpniecību, nerunājot nemaz par cita veida ietekmi uz vidi, kas ir raksturīga tieši lopkopībai.
Drīzāk nevis ir jāpārtrauc gaļu ēst, bet gan jāprotestē pret to kā pret tiem dzīvniekiem lielie uzņēmumi izturas, kā viņus audzē un kauj. Tad būtu labāka pārtika un dzīvniekam pilnvērtīgāka dzīve.Problēma ir pašā kaušanā un dzīvnieku izmantšanā kā tādā, kas nav cieņu veicinošs apstāklisl, līdz praktiski vienmēr noved pie bezatbildīgas rīcības pret dzīvnieku. Ja, Tauvprāt, kaušana un izmantošana pati par sevi nav kaitēšana dzīniekam, tad būtu jājautā, kāpēc gan lai uzskatītu, ka tādas darbības kaitē cilvēkam un kāpēc gan lai tā neizturētos pret cilvēku?
Bet nu, lai tos pašus gurķus izaudzētu labus un kvalitatīvus tomēr ir jaizmanto mēslojums kurš nāk no tā paša dzīvnieka, tad kurā mirklī tas ir pieņemami izmantot no dzīvnieku pasaules ko un kurā nē?
Teurētiski vegāni nedrīkst ēst neko kas nācis no dzīvnieku pasaules ja? Bet nu, lai tos pašus gurķus izaudzētu labus un kvalitatīvus tomēr ir jaizmanto mēslojums kurš nāk no tā paša dzīvnieka, tad kurā mirklī tas ir pieņemami izmantot no dzīvnieku pasaules ko un kurā nē?
Es goda vārds necenšos ņirgāties, vienkārši ienāca šis prātā un gribu saprast kur ir tā robeža.
preces, kuras ražotas bez sāpju un posta nodarīšanas citām dzīvām radībām
Kādā sakarā jāēd dzīvnieki, lai būtu enerģija? Ir trīs enerģijas avoti - ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki. Vegāniska pārtika satur pietiekamā daudzumā visas trīs šīs uztuvielu grupas.
Un kāpēc gan lai tas nebūtu veselīgi? Izskatās, ka Tev tāpat kā Rīdziniecei ir aizpsriedums, ka, ja kaut kas nav dabīsks, tad tas nav veselīgs.
Protams, ka jebkurā gadījumā vajadzētu audzēt labību, bet to vajadzētu audzēt mazāk, jo efektīvāk ir to patērēt pa tiešo, nevis ar dzīvnieku satrpniecību, nerunājot nemaz par cita veida ietekmi uz vidi, kas ir raksturīga tieši lopkopībai.
Problēma ir pašā kaušanā un dzīvnieku izmantšanā kā tādā, kas nav cieņu veicinošs apstāklisl, līdz praktiski vienmēr noved pie bezatbildīgas rīcības pret dzīvnieku. Ja, Tauvprāt, kaušana un izmantošana pati par sevi nav kaitēšana dzīniekam, tad būtu jājautā, kāpēc gan lai uzskatītu, ka tādas darbības kaitē cilvēkam un kāpēc gan lai tā neizturētos pret cilvēku?
Man tas viss neskaitās veselīgi, ne tikaiattiecinot uz graudiem, bet vispār augu apstrādi ir ka tiek izmantota ķīmija. Jā tas ir drošāk dzīvniekam, bet tajā pašā laikā tomēr cilvēks uzņem vel vairāk ķīmiju no produktiem kas itkā pat skaitās veselīgie.
Man grūti saprast, vai tu saproti, ko nozīmē vārds mēslojums, ja domā, ka tā ievākšana nodara dzīvniekam pāri. Cik man zināms, mēslojums rodas dabiska procesa laikā, kurā neviens dzīvnieks netiek spīdzināts vai nogalināts
1) Man grūti saprast, vai tu saproti, ko nozīmē vārds mēslojums, ja domā, ka tā ievākšana nodara dzīvniekam pāri. Cik man zināms, mēslojums rodas dabiska procesa laikā, kurā neviens dzīvnieks netiek spīdzināts vai nogalināts.
Pati lauksaimniecība ir sarežģīta zinātne, nav jau tikai viens veids, kā kaut ko izaudzēt, bet tajā es neiedziļināšos.
Neviens izņemot tevi te "nepsiho", Kubik. Es personīgi tikai brīnos, cik stulbam un bezsirdīgam cilvēkam ir jābūt, lai uzskatītu preces, kuras ražotas bez sāpju un posta nodarīšanas citām dzīvām radībām, par muļķīgu frivolitāti.
Most meat substitutes are highly processed and full of artificial fillers — not unlike the hot dogs we might have already sworn off. Many are made from soy protein isolate, wheat gluten and other textured vegetable proteins, but also questionable ingredients that help gel and mold them into meat-like shapes.
Rachel Berman, R.D., author of Boosting Your Metabolism for Dummies and health editor at About.com, says to read the box before buying. “Be wary of a long ingredient list,” she says. “The more it has, the more likely there are additives and preservatives in there to stabilize the food, add flavor, or change its consistency.”
Some of these additives put into processed foods include unhealthy amounts of extra salt, fat and sugar — and those are the ingredients we can pronounce! Other artificial additives have been shown to have side effects that include nausea, dizziness, weight gain, decreased absorption of minerals and vitamins, and even cancer. The Center for Science in the Public Interest has a list of additives to avoid and their potential side effects.
Most ingredients in imitation turkeys still do look better than processed meats, and better than many other meat substitutes in the frozen food section, too. But not all are created equal.
Products like Quorn’s Turk’y Roast, which uses mycoprotein, a processed mold, gets a big thumbs down for Berman. “There have been many reports of this stuff causing gastrointestinal distress and no research saying this is something that is healthy,” she says. “It’s totally artificial and basically a fungus made in a test tube.”
So why not just opt for Thanksgiving tofu and green beans instead?
Spiediens uz emocijām, vainas sajūtu, bet, kā Miss Joker citēja, aizmirstot par to, ka sintētikas ražošana kaitē dabai vēl lielākā mērogā, un, nonākusi atkritumos, tā sadalās daudz ilgāk.
man laukosnizaug bez kimijas , un labi izaug!
protams ka satur, bet tomēr es domāju ka vismaz daļu produktu saturu irvieglāk iegūt no tiem produktiem kas nāk no dzīvnieka, nevis no auga.Ir tieši pretēji. Galvenais enerģijas avots cilvēkam ir ogļhidrāti, kurus dzīvnieku produkti gandrīz vispār nestur.
Tā pat būs viņi jābaro un jauzturNē, situācijā, kad visi cilvēki būtu vegāni, šos dzīvniekus nebūtu vajadzība ekstrēmos daudzumos uzturēt. Reāli tas nozīmētu to, ka pēdējos nokautu, apēstu un vairāk neaudzētu, ja nu vienīgi dabas parkos nelielā skaitā, kas neatstātu būtisku iespaidu uz ekoloģiju. Problēma ir tikai šobrīd, kad šie dzīvnieki ir ekstrēmā skaitā savairoti.