luizelza, ar tiem sliktajiem produktiem ir tā, ka jānošķir dažādas lietas:
1. Ir produkti, kas ir slikti, jo satur vielas, kas ir kaitīgas pat mazās devās, piemēram, pārstrādāti, cepti gaļas produkti vai hidrogenēti augu tauki.
2. Ir produkti, kas nav nepieciešamā kārtā slikti (kaitīgi veselībai), ja vien tos lieto pareizās proporcijās attiecībā ar citiem produktiem, bet kļūst kaitīgi, ja tie tiek lietoti pārāk daudz radot barības vielu disbalansu. Piemēram, cilvēkiem, kas ēd daudz gaļu ir raksturīgi uzņemt pārāk daudz piesātināto taukskābju un pārāk maz šķiedrvielu.
3. Ir produkti, kas ir slikti nevis (tikai) tāpēc, ka kaitīgi ēdāja veselībai, bet gan tāpēc, ka kaitē citiem. Acīmredzami tie ir, kā minimums, praktiski visi dzīvnieku izcelsmes produkti, kas neizbēgami tiek iegūti, nodarot pāri sajūtošām būtnēm, kuras tiek izmantotas un apēstas.
Es gaļu neēdu, jo man negaršo. Kapēc lai es ēstu sojas gaļu? Nav tā, ka bez gaļas neviens ēdiens nepastāv, ka viņa ir jāaizstāj kaut vizuāli
Protams, ja negaršo tad nevajag, bet skaidrs, ka vairums veģetāriešu gaļu neēd nevis tādēļ, ka negaršo, bet gan citu iemeslu dēļ, kas ir svarīgāki par garšas preferencēm.