Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par un ap vīnu

 
10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Sveikas!
Nāk ziema un vakaros biežāk gribas atpūsties ar vīna glāzi rokās, tad nu izlēmu izveidot šo tēmu. :)
Visbiežāk izvēlaties baltvīnu vai sarkanvīnu, vai rozā vīnu?
Jums vislabāk garšo sauss, salds, pussalds?
Pēc kādiem kritērijiem parasti veikalā izvēlaties?
Kāds karstvīns ir jums mīļākais? Varbūt kādas receptes?
Viss par un ap vīniem. :)
23.11.2015 22:44 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sauss, balts.Kartsvinu nedzeru, labak uzkarsetu upenu sulu ar Rigas melno balzamu.
23.11.2015 22:46 |
 
10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Priekšroku dodu sarkanvīnam. Tas aromāts uhh :) Dažkārt pat dzert nevajag, tikai pasmaržot. Izvēlos Bordeaux sausos sarkanvīnus. Skatos, lai ir rakstīts reserva. Man patīk tādi biezi, aromātiski vīni, kur paliek uz glāzes malām pēdas, kad pavirpina glāzi.
23.11.2015 22:47 |
 
10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Es parasti vasarās, siltākā laikā ņemu baltvīnu, bet, kad gribas sasildīties, sarkanvīnu.
Pati dažreiz pieķeru sevi skatāmies uz pudeles apakšu un pārbaudu, vai jābūt labam. :D
Karstvīnus diezgan reti dzeru, bet, ja atrastu kādu labu recepti..
23.11.2015 23:15 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Balts&sauss
23.11.2015 23:42 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Visu gadu pārsvarā dzeru sarkanvīnu, vien vasarā šad un tad izvēlos baltvīnu vai rosè. Ļoti garšo franču dzirkstošais vīns, šampanieša "brālēns" - cremant un, protams, šampanietis pats (l) Parasti izvēlos Burgundijas reģiona cremant, retāk Elzasas, bet vienmēr Brut. Karstās vasaras dienās brīnišķīgs ir portugāļu Vino Verde - zaļais vīns - svaigs, nenogatavināts baltvīns ar vieglu dzirkstošumu. Vispār baltvīnu daudz biežāk izmantoju ēdiena gatavošanai nekā dzeru.
Iecienītākie vēsā laika sarkanvīni ir Kalifornijas Zinfandel un Spānijas Rioja reģiona vīni. Ja šaubos, ko vēlos, tad parasti beigās izvēlos Portugāļu vīnu.
23.11.2015 23:56 |
 
Reitings 480
Reģ: 29.01.2009
Sarkanais ziemaa, vasaraa - baltais un rose. Dzirkstosais un sampanietis - parsvara svetku reizes.
No sarkanajiem dzeru:
- Praktiski viss Valpolicellas gals man patiik (Amarone, Ripasso, Anticello)
- Chianti klasiskais
- Gruzija: Kindzmarauli un Khvanckara (l) Manaa galaa to nav; lidz ar to tieku pie viniem, kad kads no LV brauc.
24.11.2015 00:27 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Dzeru tikai sausos vai pussausos vīnus. No sarkanajiem visbiežāk Čīles Shiraz un Merlot vai Gruzijas Saperavi. No baltajiem tas pats Chardonnay, Rkatsiteli, Tsinandali. Jā, esmu Čīles un Gruzijas vīnu fans! (l)

Balto vai sarkano izvēlos pēc noskaņojuma, bet pa lielam šķiet, ka sanāk standarta variants - karstā laikā baltvīns, vēsākā sarkanvīns.


Karstvīnus dzeru visādus. Nepatīk izteikti saldi. Parasti vēl pievienoju visādas garšvielas - vai nu gatavos maisījumus vai atsevišķi mandarīnus, kanēli, krustnagliņas, utt.
24.11.2015 11:20 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
Diezgan klasiski, karstā laikā vai pie viegliem ēdieniem izvēlos balto vīnu. Parasti pērku Riesling balto vai portugāļu vino verde.
No sarkanajiem, ko biežāk izvēlos ziemā, patīk Spānijas klāsts, Riojas vīni, vai Čīles.
Rozā vīni ne īpaši, reti kurš, parasti neizvēlos.
Dzirkstošais, cava vai šampanietis ļoti garšo. Vispār jāatzīst esmu īsts vīnu mīlis. Saldie vīni ārkārtīgi reti, ja tie ir domāti īpaši pie deserta, neliela glāze, bet tā neko cukurainu un mākslīgi nedzeru.
24.11.2015 11:37 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Lielākoties izvēlos pussausos, sausos un dažkārt pussaldos vīnus.
Ziemā, kā vairumam, sarkanvīns. Visiecienītākie man ir Gruzijas sarkanvīni - Kindzmarauli, Alazani valley, Pirosmani - patīk konsistence un garša, uz citiem pat īsti neskatos, jo sarkanvīnu lietoju diezgan reti un šis viennozīmīgi ir mans favorītreģions.

No baltvīniem ļoti tīk Vācijas rieslingi (Riesling Villa Loosen, Blue Nun, piem.), Jaunzēlandes Marlborough reģiona vīni (Marlborough Sauvignon Blanc 2014 (l)), no rozīgajiem vasarai - franču Chateau de la Roulerie. Vasarā bieži taisu spritz ar Sprite un ledu, Sangrias un tml.

Ziemā karstvīns ļooti garšo ar pievienotiem apelsīniem un krustnagliņām
24.11.2015 11:37 |
 
10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Dzeru praktiski tikai baltu. Un, ja pati izvēlos, - tad tikai saldu.
Sarkanvīnu es varu dzert karstvīna veidolā. :)
24.11.2015 11:49 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es sāktu atcerēties reģionus un vīnogu šķirnes. :-D Pat, ja es dzertu gardāko vīnu ever, es nekādi pēc tam neatcerētos neko par to, labākajā gadījumā etiķetes izskatu.

Dzeru gan baltos, gan sarkanos, pārsvarā pussausos, parasti no Spānijas, DĀR, Austrālijas un Čīles. Ja pērku veikalā, tad nekad neizvēlos citu valsti. Agrāk garšoja saldie/pussaldie, bet tagad nereti šķebina, tas pats Blue Nun tagad liekas par saldu.

No karstvīniem jau mums nav baigi plašā izvēle, vienīgais man šķiet melleņu tāds interesants, pārējie +/- līdzīgi. Parasti arī taisu standartiņā - ar apelsīnu, kanēļa standziņu un krustnagliņām.
24.11.2015 11:58 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Garšo tikai saldie, pussaldie vīni...krāsa nav tik svarīga :D arī dzirkstošie der :-P
Karstvīnu arī dzeru jebkādu, pārsvarā to, kas zili-bordo krāsas pakā ;-) citreiz zaļā stikla pudelē... vienkārši neiedziļinos - kad sagribas, tad nopērku, kāds iepatīkas!
24.11.2015 12:06 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Baltvīni - saldi vai pussaldis. Sarkanvīnu nedzeru vispār. Retu reiz rose.

Jā, dzirkstošie vīni arī garšo.
24.11.2015 12:42 |
 
Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Es neesmu vīnu mīļotāja. Vienīgais kas man garšo ir:
24.11.2015 12:43 |
 
Reitings 262
Reģ: 04.01.2013
Esmu sajūsmā par Jaunzēlandes baltvīniem, tie nekad nav likuši vilties (l) kā arī dievinu tieši moscato vīnus, bet pagaidām Latvijā neesmu daudz tādus redzējusi..
Sarkanvīnu dzeru reti. Ja tīrā veidā, tad tikai pie maltītes, kur ir sarkanā gaļa, vai vasarā sangria kokteiļos.
Vecgada vakarā jau kā tradīcija ir moet ice imperial šampanietis, bet labprāt nobaudītu arī citu.. ieteikumi? :)

Meiteņu vakariem parasti izvēlos dzirkstošo vīnu (rīgas dīvu vai šeit jau sen izslavēto mango šampi). Favorītkokčiks ar meitenēm ir vodka, zemeņu liķieris, ledus, apelsīnu sula un dzirkstošais vīns. Pilniigi sakārojās tagad vienu tādu (l)
24.11.2015 13:08 |
 
10 gadi
Reitings 3850
Reģ: 29.01.2009
dzeru tikai balto, pussaldo vai saldo, sausos dažreiz pie gaļas vai zivs.
sarkanos nedzeru jo negaršo un ilgstoši dzerot sarkanie iekrāso zobus un tas man nav vajadzīgs:-D
karstvīns garšo tikai tad ja ir slads kā sīrups(l)
no dzirkstošajiem garšo Torley.
24.11.2015 14:46 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Justbreathe, man jau šķiet, ka visi "apakšējā plaukta" šampanieši, kas ir cenā līdz ~60€ savā kvlaitātē ir diezgan līdzīgi, īpaši lielo šampanieša namu. Man šobrīd ledusskapī marinējas viens Bollinger, kas ir labs variants, tāpat arī klasiskais Veuve Clicqaut. Līdz jaunajam gadam vēl bišķi laiks un vari paskatīties vai nevari nomedīt šo Andre Delorme cremant, kas ir apmēram 25€, bet garšo pēc 150€ šampanieša (l) Spirits&Wine katalogā ir vairāki Luāras ielejas cremant un tur vīnogām ir praktiski tādi paši apstākļi kā Šampaņā + visi cremant ir darināti pēc tradicionālās metodes, kur burbuļi dabiski veidojas pudelē. Sirsnīgi iesaku paeksperimentēt, cava un prossecco īsti nestāv klāt :-P

24.11.2015 14:51 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
No vīniem vislabāk patīk baltie un tieši Riesling. Sarkanie nevisai. Un no dzirksošajiem laikam izvēlos Asti.
24.11.2015 14:57 |
 
Reitings 216
Reģ: 05.03.2015
Es arī esmu saldo un pussaldo vīnu piekritēja. Ļoti garšo Kagor un Carlo Rossi.
Baltos arī šad tad sanāk iedzert un man vispār patīk,ja nav ļoti sausi.
Un jā,no dzirkstošajiem vīniem patīk Martini Asti un Rīgas Dīva.
24.11.2015 15:15 |
 
10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Es nezinu, kam būtu jānotiek, lai es sāktu atcerēties reģionus un vīnogu šķirnes. Pat, ja es dzertu gardāko vīnu ever, es nekādi pēc tam neatcerētos neko par to, labākajā gadījumā etiķetes izskatu.

Man tieši tas pats :-D tāpēc domāju, kā citas veikalos izvēlas, kuru ņemt.
Esmu ievērojusi, ka Gruzijas vīni man garšo. Kaut kā parasti draudzenes pērk sarkanos un pussaldos, man atkal garšo labāk baltvīns. Kaut gan, ja garšo, tad dzeru gan tos, gan tos. :)
24.11.2015 15:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits