ella de, nu labi, labi, es nesaku, ka visi strādā mazpilsētās, bet tomēr vairums. Un nav tā, ka radošajās industrijās neskatās uz diplomu. jau vienā tēmā tas tika apspriests. Radošajā indusrijā (lasīt un saprast - industrijā, nevis pašdarbnieku, amatieru kolektīvos) pēc būtības valda snobiska gaisotne unprasības ir augstas. Neviens nopietni neskatīsies uz koledžas beidzēju, ja blakus viņam stāvēs scenogrāfs no LMA, un tajā mirklī nevienu īsti neinteresēs viņa īpašās spējas vai slēptie talanti. Jo, jebkuram industrijas pārstāvim ir skaidrs, kādas kvalites sevī ietver LMA absolvēšana, bet nevienam nav skaidrs, ko sevī var ietvert koledžas absolvēšana. Nav runa par talantu, bet par iegūtām prasmēm, kvalitātes kritērijiem un absolvena iekšējo kvalitātes kontroli, kuru augstskola iedod.
Jā, protams, ar koledžas diplimu un talantu var izsisties. Tā pat kā var izsisties arī bez tā. ja godīgi, es zinu daudz vairāk cilvēkus, kas strādā kino (konkrēti mākslas departamentā), bez izglītības, nekā ar koledžas izglītību. Ja vēl godīgāk, tad nezinu nevienu koledžas absolventu, kurš strādātu kino, arī teātrī ne.
Es pieļauju, ka koledžas absolventus meklē mazbudžeta projektiem, kad LMA absolventus nevar atļauties, vai tie ir nodarbināti kur citur.