Vienmēr jāizstāv?

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Vienā diskusijā pamanīju vienu komentāru,kas man likās pilnīgs absurds. Precīzi nekopēšu,bet tur meitene rakstīja,ka vīrietim vienmēr jāaizstāvs sava draudzene, pat ja vina IR vainīga...Vnk wtf?! Es dzīvoju citā vidē vai tiešām tas ir stulbākais ko vien var izdarīt?? Ja čalim ir mugurlauls,vins vienmēr izvērtēs vai savu meiteni aizstāvēt vai ierādīt savu vietu un nolikt pie vietas, vai ne tā?
19.11.2015 20:38 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Zigfrīd - visā tavā tekstā. Ne manieru, ne inteleģences. Turklāt spriežot pēc kopējā diskursa tu uzskati, ka konflikti, kuru "risināšanā" tiek iesaistīta fiziska vardarbība ir ikdienišķa parādība. Visa tava iznešanās parāda tevi kā pretstatu labi audzinātam, inteliģentam un kulturālam cilvēkam, kas apgrozās pieklājīgā sabiedrībā.

Nekonkrēti. Tā jau gaidīju.
manierīgi un inteliģentie lai paliek tev. Es esmu biju un būšu tāds kāds esmu. Runa nebija par sabiedrību kurā katrs no mums apgrozās, bet - par konkrētiem tekstiem šajā diskusijā. Kur es esmu PAR TEVI uzrakstījis ko rupju vai aizskarošu (nepamatoti)? Kur tu to esi izdarījusi - varu parādīt.
19.11.2015 23:15 |

Reitings 162
Saulesbrille- Absurds protams, bet kā tu iedomājies to aiztāvēšanu. Uzraksti tiesā tekstā.
19.11.2015 23:20 |

Reitings 149
Reģ: 07.10.2015
Uzskatu, ka nav jāaizstāv. Ja sievietei nav taisnība, tad nevajag piekrist tam, kā nav, lai tikai būtu miers mājās.
Svarīgāk ir nonākt pie taisnības, nevis pieslieties kāda pusei. Nevajag akli sekot izveidotajām koalīcijām.
Labāk ir dzirdēt un saprast savu kļūdu, nekā censties pierādīt neesošu faktu un pataisīt par muļķi ne tikai sevi, bet arī savu draugu/vīru.
19.11.2015 23:22 |

Reitings 747
Labi, jāiet gulēt. Sievietēm ir raksturīgi aizbēgt un noslēpties no atbildības par saviem vārdiem ja tā konkrētā situācijā ir vieglāk. Šeit kā izskatās ir noticis tieši tas. Arlabunakti.
19.11.2015 23:27 |

Reitings 162
BBL- Super! Tieši tā! Beidzot arī kada sieviete šeit saprot,par ko runāju.
19.11.2015 23:29 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Tu pats minēji, ka neaizstāvētu meiteni, jo būtu nepatīkami, ko apkārtējie padomās.
Vai tad tas tieši tas nav vājš raksturs? Uztraukties par savu personīgo tēlu, nevis iestāties par savu sievieti? (t)

Es, piemēram, apvainojos, ja ir situācija, kad kāds izsaka man nepatīkamu piezīmi un draugs neaizstāv vai karsta strīda laikā draugs ieņem otra cilvēka pusi un viedokli. Ir situācijas, kurās vajag pateikt, ka ar tavu sievieti tā runāt nedrīkst. Un ir situācijas, kad redzi, ka tavs mīļotais cilvēks ir iekarsis un emocionāli uzvilkts, un kur ir jāaizstāv viņš vai vismaz jāpaliek neitrālam, lai nesāpinātu vai neliktu viņam justies pazemotam.

Publiski teikt, ka tavai sievietei absolūti nav taisnība, teikt, ka viņas viedoklis ir stulbs un ''nolikt pie vietas'' nozīmē parādīt, ka tev pret viņu nav ne cieņas, ne mīlestības. Un tieši tas tevi apkaunos apkārtējo acīs, nevis tas, ka iestāsies un aizstāvēsi savu sievieti. ;-)
19.11.2015 23:32 |

Reitings 621
BBL- Nav jaaizstāv, ja vienkārši pie galda notiek mierīga diskusija vai ja viņa ko nepareizi aprēķinājusi. Ja to jau var nosaukt par strīdu augstos toņos starp tavu sievieti/vīrieti un trešo personu, otra pusīte ir jāaizstāv?

Vai varbūt tu gribētu klausīties apvainojumos, pārmetumos vai tava viedokļa noniecināšanā, kurā piedalās arī tavs mīļotais?
19.11.2015 23:37 |

Reitings 747
Saulesbrille, runa ir par vispārīgiem principiem (pieklājība, cieņa pret apkārtējiem, utt.) Ja sieviete sabiedrībā nesaprot ko tie nozīmē yad man būtu viņa jāaizstāv? Nu, piemērs (drusku pārspīlēts). Nozaga. Man ko tagad būtu jābļaustās ka mantas saimnieks pats vainīgs ka nolicis to visiem redzamā vietā? Ko par mani pēc ta padomās?
Mans variants ir viņas vietā publiski atvainoties par notikušo (neaizstāvot nevienu), atdot mantu atpakaļ tās īpašniekam un kopā ar draudzeni to vietu tūlīt pamest.
Savstarpējās pārrunas - pēc tam zem četrām acīm.
19.11.2015 23:38 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kāpēc,lai sieviete ietu aizvainot vīrieša radus vai draugus?Kam vispār ir jānotiek?Vai nu tur ir kāds labs iemesls vai arī sieviete ir ar putniem galvā.Man arī ir izteikta nepatika pret mana vīrieša tēvu(jo viņš,manuprāt,ir vienkārši reti pretīgs cilvēks,jo ieteica manam draugam nosist vai noslīcināt manus suņus,lai es sāktu viņam mazbērnus dzemdēt,un teica to pilnā nopietnībā un joprojām mēdzot to atgādināt),taču satiekot viņu es joprojām runāju ar viņu laipni un kamēr viņš man šīs riebeklības neteiks personīgi es viņu lamāt nesākšu,bet,ja kas tāds notiktu,mani noteikti saprastu un nostātos manā pusē.
19.11.2015 23:39 |

Reitings 162
Saulesbrille- Lai cik sieviete man būtu tuva vai cik loti mīlētu, ja man kāds radinieks vai draugs pateiktu ko sliktu par vinu- es vienmēr ieklausītos un saprastu ka visticamāk vinam ir taisnība. Jo es daudz vairāk ticēšu cilvēkiem kuri ir mana gimene,kurus pazīstu visu mūžu, nevis meitenei, nezinot kas vinai darās galvā un zinit ka meitenes ir tās,kas nāk un iet. Un mēdz būt loti riebīgas. Kā piemērs- NordicBelle.
19.11.2015 23:48 |

Reitings 162
Tie kuri, tik slimīgi aizstāv savas draudzenes (es protams personīgi nevienu tādu nezinu) ir tie kuri parasti nevienai nepatīk un uz halavu dabuja sev čiksi un paranoiski baidās pazaudēt.

Normāls vecis, kurš var davut jebkuru meiteni,kuri velas, nekad uz to loti neiesprings un vienmer maces aizvert muti,ha vajadzes, jo zinas- aiziesi šitā, dabūšu uzreiz citu un no problem
19.11.2015 23:51 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ne vienmēr radinieki zin labāk, kā ne kā viņi nav tie kas pavada viss vairāk laiku ar tavu draudzeni, bet gan tu! Un tad tu pats neesi ar mugurkaulu ja tiešām akli uzticies radu teiktajam nevis paša redzētajam un zināmajam. Nav jāpaļaujas uz radu teikto vai arī tik draudzenes teikto, ir pašam jādomā ar savu galvu uz pleciem, jo ne jau radiem beigās būs jāsadzīvo ar to meiteni, bet gan tev.
Un ne visi radi ir jauki un ar labākajiem nodomiem, ir jau arī tādi radi - melnās aves, kuru teikto nevajadzētu ņemt vērā un uztvert par nopietnu.
19.11.2015 23:56 |

Reitings 149
Reģ: 07.10.2015
BBL- Nav jaaizstāv, ja vienkārši pie galda notiek mierīga diskusija vai ja viņa ko nepareizi aprēķinājusi. Ja to jau var nosaukt par strīdu augstos toņos starp tavu sievieti/vīrieti un trešo personu, otra pusīte ir jāaizstāv?

Vai varbūt tu gribētu klausīties apvainojumos, pārmetumos vai tava viedokļa noniecināšanā, kurā piedalās arī tavs mīļotais?

Diemžēl, Tu neuztvēri manu ideju. Es nerunāju par strīdiem augstos toņos vai neadekvātiem apvainojumiem un vardarbību. Nevajag iziet uz vispārinājumiem.
Vai jāaizstāv meitene, pat ja viņa ir vainīga - nē.

Piemērs: ja es teiktu, ka zāle ir zila, bet apkārtējie teiktu, ka - nē, tā nav, jo zāle tomēr ir zaļa. Bet es paliktu pie sava un arī manam vīrietim būtu jāsaka, ka zāle ir zila un ka taisnība ir man. Absurdi. Piemērs izklausās diezgan muļķīgs, tomēr, kā novērots, pietiekami bieži visaktīvākie strīdi notiek par tamlīdzīgām situācijām.
19.11.2015 23:58 |

Reitings 162
Miss joker- Es personigi savus radiniekus zinu. Ja vini teiktu ko sliktu par manu draudzeni, tad 100% tam butu kads pamatots iemesls,kuru es neredzetu tikai tad,ja oasam butu riza brilles uz acim.
20.11.2015 00:03 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Normāls vecis, kurš var davut jebkuru meiteni,kuri velas

Nav ne tāda vīrieša, ne sievietes, kurš/ -a var dabūt jebkuru. Gaumes ir dažādas.
20.11.2015 00:05 |

Reitings 621
Zigfrīds- Nu tu jau galējībās iegāji! :-D Ja tu esi kopā ar zagli vai meiteni, kas neprot adekvāti uzvesties sabiedrībā, tad diez vai viss ar tevi pašu ir kārtībā. Es runāju ar par adekvātu, domājošu meiteni, kuru apvaino vai kuras viedokli noniecina. Man šķiet, ka tādos gadījumos nav ko diži domāt un meitene ir jāaizstāv.

Bruno, klausīšana radu teiktajam uz vārda.. vai tad tas ir mugurkauls? :-D Vai vienīgais bezmugurkaulnieku paveids tavos uzskatos ir tāds, kuram sieviete ir vissvarīgākais un tuvākais cilvēks?
Vīrietis ar mugurkaulu spēs uzklausīt abu pušu viedokļus, viņš spēs racionāli izsvērt, kas atbilst patiesībai un kas ir pārspīlējumi vai izdomājumi. Viņam pietiks dūšas aizstāvēt savu sievieti gan no čoma, ja viņš pret meiteni necienīgi izturēsies, gan no milzu tēviņa, no kura var atrauties pa degunu.

Pa tiešām rodas jautājums- Kā tad tu domā turpināt to ciltskoku un iegūt tos mazbērnus, ja sieviete tavā dzīvē ir otršķirīga un draugi, vecāki ir vissvarīgākie un viņiem pieder taisnība un prioritāra loma tavā dzīvē? (t)

Turklāt, es nezinu, vai bērni maz gribēs apkopt tādu tēti/vectētiņu, kurš pret viņu mammu izturējās kā otršķirīgu, mēdza publiski ''nolikt pie vietas'' un necienīja. :-/
20.11.2015 00:08 |

Reitings 17203
Nu bet radinieki tik var redzēt daļu no visa kopskata (no sava skatu punkta). kas ne vienmēr ir subjektīvs viedoklis. Tu viss labāk tik vari novērtēt savu partneri, jo TU pavadi viss vairāk laika ar viņu.

Iedomājies kaut muļķīgu situāciju ka draudzenei ir kādas veselības problēmas un ir jālieto stipras zāles kuras viņu reizēm padara ļoti hiperisku/ekstāzes stāvoklī/ ar dullu galvu, bet meitene to nevienam nesaka, to zin tikai viņas ģimene un tu. Tad nu iedomājies ka tava ģimene piedzīvo situāciju kur tavai meitenei uzmetās dulla galva/slikta dūša no tām zālēm, ārēji visi varbūt domā ka viņa ir pārdzērusi jēgu, tad nu tev arī to saka ka tev tādu dzērāju meiteni nevajag, vari tak atrast labāku utt.
Tu pats neesi tiesīgs izpaust šo privāto slimības informāciju savai ģimenei jo tā būtu necieņa pret draudzeni. Tad tu arī paklausītu savai ģimenei ka viņi saka ka tev tādu dzērāju nevajag? Lai gan viņi ne velna nezin, ne no kā meitenei ir slikta dūša utt. ne neko, tik to ko viņi redzēja pašu acīm.

Vairāks reizes dzīvē ir piedzīvots tas ka tuvi cilvēki izsaka savu viedokli par maniem partneriem, kuri ne tuvu nav bijuši pietiesi vai pat pamatoti un tad nu ja es sekotu līdzi katram radu ieteikumam(kuri ne vienmēr ir labākie), tad nu viss drīzāk vel tagad meklētu partneri.
20.11.2015 00:12 |

Reitings 162
Miss joker- Tavā situacījā es neko neslēptu un izstāstītu saviem radiniekiem kā ir. Neredzu nekādu jēgu to slēpt. Ja sāktu vnk aizstāvēt,redzot ka uzvedas kā dzērusi,točna pataisītu sevi par dīvaini.
20.11.2015 00:22 |

Reitings 17203
Jēga to slēpt ir tāda ka meitene negrib lai to kāds vel zina. It īpaši ja pēc tav var sākties žēlošanas sindroms no visiem apkārtējiem piemēram, ka visu laiku tik jautā kā jūties un vai esi izmēģinājusi šo un to. . utt.

Ja tev nav gana daudz cieņas lai respektētu savas draudzenes privātumu, tad tev tiešām nevajadzētu draudzeni. Fuj, nespētu cienīt/mīlēt cilvēku kurš nespēj pat muti paturēt ciet kad lieta ir nopietna, vienalga vai tas ir svešam cilvēkam vai saviem radiem.
Normāls čalis vismaz aprunātos ar savu draudzeni par to un palūgtu vai to drīkst izstāstīt lai atrisinātu situāciju.
20.11.2015 00:29 |

Reitings 162
Miss joker- Un kapec doma ka nepajautatu? Bet ko tad man vajadzētu teikt- "Atvainojiet par manu draudzeni,vinai tā ir normala paradiba" ?! Tad tiešām padomās ka esmu ar kait kādu jukušo kopā.
20.11.2015 00:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits