Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Man godigi gribas teikt ta, ka vieniga kas boja attiecibas ir autore pati ne puisa maate. Pirmkart jau tadel, ka runa nevis ar puisi, bet vina mati. Es nezinu kam butu janotiek lai es ietu pie sava viriesa mates un macitu vinai ka uzvesties. Man vispar prata tada situacija nav pielaujama. Gluzi tapat kaa ja mans virietis ietu pie manas mates. Absurts. Ja esi ar chali runajusi, bet vinjs nespej situaciju atrisinat (lasi, nevelas atrisinat), tad doma pati, vai tev sis attiecibas ilgtermina bus laimigas.

Un mate iespejams rikojas ta ka rikojas jo velas sava zina pasargat delu no tevis. Jaa, jaa trakas mates velas sargat savus pieaugusos bernus.. Tu vinai noteikti esi radijusi ne to labako iespaidu par sevi. ja jau tev ir ieksaas macit pieaugusu cilveku, Dies zin kas notiek ikdienaa. Nu tas taa no vinas skatu punkta.
19.11.2015 16:20 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man vispar prata tada situacija nav pielaujama. Gluzi tapat kaa ja mans virietis ietu pie manas mates.
vispar interesanta doma. Ja calis izdoma ka vinam nepatik kas vinas mammas uzvediba un ietu macit un lasitu lekciju ka patiktu sads gajiens?
19.11.2015 16:32 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Beidzam klupt meitenei krāgā par to, ka izrunājās mātes klātbūtnē. Jaunības maksimālisms un viszinība citreiz traucē saprātīgi domāt un izvērtēt situāciju. Nu kļūdījās... Kam negadās?... Paaugsies, aplauzīsies vēl pāris reizes un pieleks, kas ir kas un kā vajag uzvesties, lai nezaudētu cieņu un tik tiešām atbilstu pieauguša cilvēka statusam. ;-) Gana esam te malušas vienu un to pašu. Gan jau autore visu ir jau sapratusi!
19.11.2015 16:39 |

Reitings 23705
Mes neklupam autorei jo vina ir isteniba ka lasam jauka un sapratiga. Tikai te dazas ir daudz, daudz dumjakas par autori, to mati un cali kopa nemtiem.;-)
19.11.2015 16:51 |

Reitings 41
Reģ: 06.11.2015

1. Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.
2.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... 3.Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi?

1. Tev tas nav pieņemami? Pie joda, kas tu tāda esi, lai regulētu citas ģimenes audzināšanas metodes. Vēl vairāk aizrādīsi mātei nepareizu audzināšanu un izrādīsi klaju nepatiku VIŅAS mājās? Es tādu madāmu arī nevēlētos savās mājās.
2. Tas ir ļoti labi, ka vecāki turpina uztraukties un gādāt par saviem bērniem. Ja tu būtu labās attiecībās ar drauga vecākiem, gan viņi tāpat uztrauktos un rūpētos par tevi. Un tas ir ļoti labi, ja ir tik labas attiecības ģimenē. Ne visiem tādus vecākus Dievs devis. Izskatās, ka neprati to novērtēt, bet tagad centies dēlu sanaidot ar māti.
3. KĀ VAR BŪT GREIZSIRDĪGA UZ DRAUGA MĀTI? KĀ? Tas ir viņu savstarpējais attiecību modelis. Viņiem ir LIELISKAS un ļoti tuvas attiecības. Man arī tādas ir, viens par otru gādājam, zvanam 3x dienā. Paldies Dievam, vīram nebija nekādu iebildumu un pats tagad ar maniem vecākiem ir nešķirami.

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene?

Man žēl tevis. Pienāks brīdis, ka sapratīsi, nenobriedusi esi tu. Tavam draugam ir cieņa un mīlestība pret saviem vecākiem. Ģimene viņam ir VIENA.
19.11.2015 17:13 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Es vispaŗ nepiekrītu apgalvojumam, ka "māte ir svēta un neko nevar viņai teikt". Ja cilvēks rīkojas nepareizi, viņam par to var pārmest, nav svarīgi - māte vai draudzene. Paldies Dievam, mums ar draugu šādu problēmu nav, abi redzam mūsu vecāku nepilnības ,sazinamies diezgan reti ar viņiem un neviens neko - bet šitāds memļaks, nopietni, mamma traukus novāc? Tādas frāzes saka? Autore var teikt ko grib viņai. Es ne to vien pateiktu! Bet mani laikam vairāk aizvainotu ne tā māte, bet pats tas draugs, ka klusē un neaizstāv savu sievieti. Jo tagad viņam ģimene ir draudzene nevis māte. Māte to nespēj pieņemt.
Bērni jāmāk palaist. Ja es šitāda palikšu vecumdienās, arī ļaušu lai man bērni to norāda. Neuzskatu, ka tāpēc, ka man būs dēls, tagad būšu svētā Indijas govs, kuru nedrīkst nekā kritizēt un dēlam jāskrien palīgā katru dienu. Puisim jāparāda mugurkauls, bet neizskatās, ka pats to grib un spēj. Es nespētu ar tādu būt kopā. Mana vīrieša dzīvē pirmajā vietā jābūt man, nevis mammītei.
19.11.2015 17:24 |

Reitings 41
Autore var teikt ko grib viņai. Es ne to vien pateiktu! Bet mani laikam vairāk aizvainotu ne tā māte, bet pats tas draugs, ka klusē un neaizstāv savu sievieti. Jo tagad viņam ģimene ir draudzene nevis māte. Māte to nespēj pieņemt.

Draudzenes nāk un iet, māte ir viena. Un necienīt vīrieša vecākus, tas ir necienīt savu vīrieti.
Būsiet jūs mātes, gan pašas sapratīsiet...
19.11.2015 17:36 |

Reitings 11996
GOLDEN, zini, pēc tādiem tekstiem, man rodas iespaids, ka esi ļoti nepatīkama, augstprātīga, asa, neaudzināta persona, vai arī - esi vēl pārāk jauna, lai nedaudz piebremzētu savas kūsājošās emocijas. Vienīgais cilvēks, kam tev ir tiesības izteikt pretenzijas - tas ir tavs vīrietis. Cilvēks, ar kuru tu esi kopā un plāno nodzīvot kopā vismaz kādu laiku. Viņa vecāki - tie ir cilvēki, gar kuriem tev nav nekādas daļas. Ar kādām tiesībām tu atļaujies viņus kritizēt vai izteikt pārmetumus? Tu uz ielas arī visiem skraidi pakaļ un bubini? Vai varbūt bērnu laukumos māmiņām uzmācies ar pamācībām, kā audzināt viņu bērnus? Draudzene un vecāki cilvēki nav viens un tas pats. Žēl, ka tev nav ieaudzināta elementāra pieklājība un cieņa pret cilvēkiem, kuri ir krietni vecāki par tevi. Tu izklausies kā skabarga pakaļā, nevis gudra sieviete. Piedod! Iespējams tas ir tikai šī foruma iespaidā. Ceru, ka kļūdos tevis raksturojumā!
Katrā ziņā, neviens nav apgalvojis, ka vīrieša vecāki ir "svētā govs", runa ir par to, ka jārunā par to visu ar vīrieti, nevis ar viņa vecākiem. Lai viņš tad arī kritizē pats savus vecākus.
Un atkārtošos, mēs visi mācāmies...

Es nespētu ar tādu būt kopā.

Tu varētu vismaz pacensties, nevis uzreiz mesties bēgt. Kurš teicis, ka situācija ir nelabojama?
19.11.2015 17:44 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Neons
Vecam cilvēkam būtu jābūt gudrākam, empātiskākam un smalkjūtīgākam. Mūsu sabiedrībā ir iegājies kaut kāds aplams uzskats, ka vecs cilvēks var uzvesties rupji, citus aizskart, utt., bet jaunajiem viņi jāciena un jāļauj sev kāpt uz galvas. Ja nemāk drauga māte uzvesties, tad tā ir jāaudzina ka reiz jaunībā nav izaudzināta.
19.11.2015 17:51 |

Reitings 23705
Pag, autore neteica ka drauga mammai ir 80 it gadi! Un tad tiesam veciem cilvekiem biezi ir vecuma demence. Te ka saprotu jauna siueviete apo 50 gadiem.
19.11.2015 17:59 |

Reitings 41
vecs cilvēks var uzvesties rupji, citus aizskart, utt., bet jaunajiem viņi jāciena un jāļauj sev kāpt uz galvas. Ja nemāk drauga māte uzvesties, tad tā ir jāaudzina ka reiz jaunībā nav izaudzināta.

Tavuprāt, šis nozīmē, ka māte kāpj uz galvas, neprot uzvesties?
Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas.

Gudra sieviete, no tiem produktiem pagatavotu vakariņas un uzaicinātu drauga vecākus pavakariņot. Kas attiecas uz draugu - malacis, ka palīdz mammai. Kā vīrietis attiecas pret saviem vecākiem, tā viņš attieksies arī pret savu sievu un bērniem.
19.11.2015 17:59 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Draudzenes nāk un iet, māte ir viena. Un necienīt vīrieša vecākus, tas ir necienīt savu vīrieti.

Tā var domāt tikai tās, kuras uzskata, ka viņu dēlu sieviņām ir jābūt tieši viņu gaumē un jādara viss kā viņas savulaik darījušas. :D

Es jau necīnītos ar vējdzirnavām! Ja draugs nesaprot kāpēc esi neapmierināta, tad arī nekad nesapratīs un nekas nemainīsies! Lai dzīvo un mīlējas ar savu mammīti.. tā arī pateiktu uz atvadām!
19.11.2015 18:00 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Ar kādām tiesībām tu atļaujies viņus kritizēt vai izteikt pārmetumus?

Ar kādām tiesībām to dara puiša māte meitenes virzienā? vai varbūt šis ir vienvirziena ceļš, pa kuru drīkst iet tikai vecākais, tātad māte? ne skuķim, ne puisim nav tiesību izteikties, jo tie dzimuši daudzus gadus vēlāk? kur loģika....
19.11.2015 18:00 |

Reitings 11996
teika, ja? Un kas tu tāda būtu, ka vari atļauties audzināt cilvēku, kurš ir daudz pieredzējušāks un vecāks par tevi, nav tev ne radinieks, ne draugs? Pie tam vēl - ja pašai bērnu nav... Es neaizstāvu vecos, viņi mēdz būt ar pamatīgiem putniem, tikai saku, ka ne jau tev ir tiesības viņus pāraudzināt, bet viņu pašu bērniem. Ja vēlies panākt kaut ko - panāc to caur savu vīrieti.
Un cieņa nenozīmē ļaušanu kāpt sev uz galvas. Cieņa nozīmē empātiju pret pašu personu - viņa vērtības atzīšanu.
19.11.2015 18:01 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas.

Viņa mammai 80 gadu, ka viena pati pat iepirkties nav spējīga?
19.11.2015 18:01 |

Reitings 23705
mate ir viena, skuku ir daudz. Turklat mate dzemdeja, audzinaja.
19.11.2015 18:02 |

Reitings 11996
začeits, loģika tāda, ka tev ir iespēja būt gudrākai, nevis pieļaut tās pašas kļūdas, ko pieļauj vecs cilvēks.
19.11.2015 18:03 |

Reitings 23705
Undiya es ar ja kas dsaudz nepieciems, piem, tirgu vai ka tad ieperkos tikai ar savu virieti,smagumus nesoeju nest:-P
19.11.2015 18:04 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ridziniece
ar tavu domu gājienu jau sen viss ir skaidrs, māte to savu pieaugušā izmēra dēlu var iebāzt atpakaļ tur, no kurienes izstūma :D un jā, visiem pēc tava prāta obligāti ir jāprecas, citādi TU NEESI NEKAS!!!! :D

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Nu, kaitinoši, tas droši vien ir, ja brauc visu laiku ciemos un tā.
Bet par pilnu ledusskapi es nesūdzētos :-D

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits