Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vispar cirks kaut kads, viriesa draudzene un mamma nespej sadalit, kura vinam gatavos un notiris aiz vina 21. gadsimta. Anektdote. :D
18.11.2015 20:39 |

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Miljons ++ Vatsonam. Cik zemiskai ir jābūtu skukenei,lai sakūditu savu veci pret vina mammu???
18.11.2015 20:41 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vinai jau nesanak vinu sakudit vai norobezot no mates, par to jau ari skrobe. :D
18.11.2015 20:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Zigfrīd, nu bet tad jāizvēlas dzīvot ar tādu sievieti, kas tev to vajadzību atkritinās.

Puisis, par kuru sūdzas problēmas autore, ir izvēlējies NE tādu meiteni, bet gan tādu, kas sagaida no viņa piedalīšanos arī atsevišķos mājsaimniekošanas jautājumos.

Tagad ir idiotiska situācija - abi nelaimīgi un abi cer, ka tas OTRS mainīsies, un viņam pašam jāmainās nebūs.
18.11.2015 20:46 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Pa to ediena liksanu ir jaskatas kaa to mamma doma. Varbut vina grib palidzet, ja tu strada un isti nav laika ,kad paest pagatavot,tad neredzu te pa ko kaski celt,tacu var ari but ta ,ka mamma to dara speciali,lai paraditu delam ,ka esi prieks vina slikta,un ka nederi vinam,jo redz meitene nevar est uzstaisit,un mammai tas jadara. Vai ari ja tu gatavo est,tad mamma grib panakt to,lai dels estu mammas gatavotu edienu,jo mamma var apvainoties ka vinas ediens ir negarasigaks pa tavu,bet dels daris ta lai mati neaizvainotu.
Aprunajies ar mammu,bet mierigi ,izskaidro kas un kapec tev nepatik,bet nebrauc auguma,jo tad vina var nevilsus tev atriebties,un beigas busi tu vainiga!;-)
19.11.2015 00:28 |

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Paldies par visiem komentāriem un padomiem!
Šis arī bija iemesls,kāpēc lūdzu jūsu padomus,-bez pieredzes šādās situācijās un darbos, daudzu sacītais atvēra acis!

Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.
Šo teikumu vai nu es neesmu uzrakstījusi pareizi vai jūs neesat sapratušas...Es nevienā brīdī neteicu viņai neko par dēla audzināšanu.Tikai par to,ka man nepatīk,ka viņa tik ļoti pārspīlēti norāda,ka es neko nemāku izdarīt kā nākas. Neons,Selīna un citi Es esmu audzināta,tikai nāku no cita tipa ģimenes,kur ģimenes locekļi viens pie otra nav pielipuši! To,ka mute nav jāver vaļā,dusmu gadījumā esmu iemācījusies jau sen! Tagad pēc visu komentāriem redzu,ka nevajadzēja teikt arī tās lietas par to pārmērīgo rūpēšanos!Vajadzēja ņemt to visu vieglāk,ne tik ļoti pie sirds.

Tāpēc vēlreiz paldies!!
19.11.2015 00:38 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un kas butu ja ta rikotos tava mamma un chalim nepatiktu? Tu tacu celtu spuras gaisaa, ka mamma tikai velas palidzet, grib labu un vispar, chalis neko nesaprot.

Es neredzu neko sausmigu. Priecajusies butu, ka mazak nauda un laika jatere est pirksanai un gatavosanai. Neredzu neko sausmigu ari taja, ka katru dienu sazvanas un katru otro brauc palidzet ja vajag. Te drizak oz pec tavas greizsirdibas uz vina maati. Ka laiks ko vins varetu veltit tev, tiek veltits vinai. Un iespejams uzmaniba no drauga tev trukst nepartraukti, tadel skiet, ka vina mate to tev sava veida atnem.
19.11.2015 10:36 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
nopietni? teksts par to, ka ja draudzene liek kaut ko darīt, lai puisītis iet gulēt pie mammas, nav nekas šausmīgs? tā jums tāda normāla prakse attiecībās, ka puisis šļūc pie mammas, ja kaut kas nepatīk? tā tās problēmas tagad risina?
19.11.2015 10:49 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
tadu tekstu biju palaidusi garam. nee tas nav isti pareizi, bet skatoties situaciju kopuma autore jau sen ir zaudejusi
19.11.2015 10:55 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
začeits - nē, tas nav normāli. Bet, ja šļūc pie mammas, tad kkā jārisina šī situācija ar draugu, nevis jāiet pie mammas un jāvaino dēliņa turēšanā. Priekš kam tad tāds tureklis vispār ir vajadzīgs? Ja grib pie mammas, tad, lai tur arī sēž.
19.11.2015 11:00 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
es nevaru iedomāties, ko tāds puisis var risināt, ja tā ir izaudzināts- mamma manu ledusskapi uzpildīs, no draudzenes-ļaunās raganas pasargās, netīros traukus aiz manis savāks. ko tāds puika risinās? krustvārdu mīklu? da i to mamma viņa vietā aizpildīs :D
19.11.2015 11:05 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja drauga mamma izcili gatavotu, diez vai autore sprēgātu. Bet ja mamma gatavo pliekanu, negaršīgu, vienveidīgu ēdienu, kas autorei negaršo, tad protests ir saprotams. Es arī negribētu, ka man ledusskapi piekrauj ar man netīkamiem ēdieniem.

Un priecāties par drauga mātes atbalstu ir tuvredzīgi. Kad māte būs veca/nomirs, diez vai to 40-50-60 gadīgo kuili autorei izdosies piedabūt izkustināt viņa pakaļu no dīvāna. Varēs turpināt aptekalēt pēc viņa mātes standartiem.
19.11.2015 11:15 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Man arī bija šāda pieredze, bet ar to memļaku kopā nepaliku. Acīs jau smaidīja, kāda es laba un izdarīga, bet aizmuguras...
Meitenēm taisnība - apvainot māti nevajag, vajag viltīgāk. Es problēmu atrisināju sekojoši: Pirms viņš paspēja tikt pie ledusskapja, ēdiens bija pagatavots un salikts šķīvjos. Vienu reizi pateicu, ka mammas gatavoto izmetu, jo bija sabojājies, otru reizi un trešās reizes nebija. Viņš pats saprata, ka nav labs variants, jo mamma dod, bet viņš met ārā. Un līdz ko māte krāva traukos ēdienu līdzdošanai, tad vārdu pārmaiņas bija viņiem, nevis man ar to memļaku vai viņa māti.
19.11.2015 11:23 |

Reitings 43
Reģ: 17.11.2015
nevaru iedomāties kādam idiotam ir jābūt, lai māte ietekmētu attiecības ar sievieti .. tiešām. tas ir viens, liels WTF!?
Un vēl debīlāk ir tad, ja draudzene kāpj uz galvas mātei, un notiek cīņa par sava veida lomu un ietekmi :D :D
ir kas tāds novērots no malas.. Vienkārši pretīgi skatīties uz tādu cilvēku, ķip vīrieti, kurš nonācis tādā situācijā. Tur nav diskusiju, liekvārdības. To vnk nedrīkst pieļaut .. Bet ja tas ir noticis.. Tad neko labu tas neliecina
19.11.2015 11:30 |

Reitings 3934
Samurajs
Nu šis jau ir pavisam slimi-salikt ēdienu šķīvjos :D Varēja vēl sarunāt, ka dēls piezvanīs, kad apēdīs, lai mamma var šķīvi un dakšu atskriet nomazgāt :D Es laikam tādai drauga mātei pateiktu, ka draugam sagādā grūtības pašam uzsildīt-varbūt viņa var atnākt un uzsildīt ēdienu, lai puika neapdedzina muti vai neēd aukstu :D
19.11.2015 12:04 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
teika_spolite
Slimi vai ne slimi, bet nostrādāja. Mums tā bija norma, tieši tāpēc arī nostrādāja, jo es nesāku darīt neko krasi savādāku. Padomā pati: ja mums tā nebūtu pieņemts, tad viņam liktos aizdomīgi, ak es pēkšņi salieku ēdienu šķīvī.
19.11.2015 12:17 |

Reitings 48
Reģ: 01.08.2013
Autores vietā, es reizēs, kad drauga māte viesojas un sastiepj ēdienus, sadotu pretī savus gatavotos un tā no sirds- pilnu somu.
19.11.2015 12:24 |

Reitings 78
Reģ: 22.01.2014
Sabîna_Agate Tev vēstule ;)
19.11.2015 12:29 |

Reitings 3934
++Guste
Un vēlams kaut ko, kas ātri bojājas un drauga mātei negaršo. Citādi vēl iepatiksies :D
19.11.2015 12:36 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
teksts par to, ka ja draudzene liek kaut ko darīt, lai puisītis iet gulēt pie mammas, nav nekas šausmīgs?

Autore nekur neminēja, ka puisis arī skrien pie mammas pēc šāda teksta. Viņš brauc palīdzēt, kad vajag palīdzību, nevis bēg no mājām kā kas ar draudzeni ne tā... Jā, mammas izteiciens nav labs, bet, ak, vai... ko gan savulaik katrs no mums ir mēdzis izmest pār lūpu emociju iespaidā! Tas bija dumjš teikums un viss.

Un es teikšu - cosmo tiešām pārspīlē traki! (t) Memmes dēliņš???? Lielākā daļa te ir jauni skuķi, kuras tagad domā, ka ir visgudras un viedas - nost ar vecākiem! Nost ar kontroli!!! Nost ar rūpēm!!! Pati pelnīšu, pati gatavošu, pati, pati, pati... un vīrietis nav vīrietis, ja nedomā tieši tāpat! Relax!
Vispirms jau - daži bērni pakāpeniski attālinās no vecākiem, nevis nogriež visu kā ar nazi un lepni paceltu asti aiziet saulrietā.
Otrkārt - vecāki ir jāciena, nevis jākaļ sazvērestības teorijas itkā sievasmāte būtu otra mīļākā. Treškārt - nekur autore neminēja, ka puisis tik tiešām neko nevar pats izdarīt. Jā, ļaujas būt aptekalēts, bet tas vēl nenozīmē, ka nevar bez tā dzīvot un tik dīvānu deldē (varbūt vnk neērti atteikt un tas arī viss).
Ceturtkārt - vecāku palīdzība dzīvē vēl noderēs, kad mazbērni parādīsies un cik gan ļoti patīkami būs, ka atradīsies cilvēks, kurš gan ēst pagatavos, gan mazos paauklēs, kamēr māte varēs nedaudz atvilkt elpu. Nevajag bojāt attiecības sava lepnuma dēļ!
Pietkārt - mēs visi šajā dzīvē mācamies dzīvot un veidot attiecības, gan paši kāpjot uz grābekļa, gan mācoties no tā kā kāds cits uzkāpj uz grābekļa. Puisi iespējams nezina kā pareizi rīkoties un jūtas slazdā - no vienas puses uzmācīga mātes uzmanība un ir neērti atteikt (tā notiek, kad cieni cilvēku un viņa rūpes), no otras puses - neapmierināta meitene, kura sprauslo un nevis runā un mēģina saprast, bet tupi apvainojas un izgāž savus pārmetumus puiša mātei. Pieredzes trūkums! Tieši tā kā autore arī minēja... Nevajag uzreiz skriet prom - vajag izrunāties, izskaidroties, izdomāt kā un ko labāk darīt, lai visi ir apmierināti. Un jārunā pārim ir tikai un vienīgi savā starpā par savām attiecībām, neiesaistot citus un neievelkot strīdos un kašķos citus. Lai veicas! ;-)
19.11.2015 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits