Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Es tomēr vēlētos sev līdzās VĪRIETI... tādu, kura vietā mamma nepieņem lēmumus, kas prot parūpēties par mūsu kopīgo ģimeni, un zināšu, ka viņš būs lielisks vīrs un tēvs mūsu bērniem, viņam jābūt, tam, kurš vajadzības gadījumā var nodrošināt ikdienu, ja man ir slikti, vai esmu tikko dzemdējusi mazulīti, nevis pa vidu visam mamma, kas vāks aiz pieauguša vīrieša, vai aiz manis.
Es ļoti novērtēju, ka manam vīrietim ar mammu ir labas un tuvas attiecības, viņam nav žēl mammai uzdāvināt dargākas viņai vajadzīgas lietas, vēlas aizbraukt paciemoties pie vecākiem, bet zina robežas, ir sava galva uz pleciem, ja kādā lietā nesaskan viedoklis ar mammu, prot argumentēt un pateikt vajadzības gadījumā nē, bet forši ir redzēt, ka mans vīrietis rūpējas par savām mīļajām sievietēm, domā kā iepriecināt, ka ir ieaudzināts, ka sieviete vīrieša dzīvē ir vērtība, kas jālolo! (l)
18.11.2015 11:33 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nu te nav ko plaši diskutēt. Pieļāvi kļūdu kad ievācies pie drauga mammas. Saprotu, ka pieredze nebija, bet tiešām neviena sieviete, tava māte vai kāda cita tev nepateica, ka tā nekad nedrīkst darīt? :) Vnk izvācies un miers. Ja vīrietim vajag tevi, tad bildinās un uzaicinās dzīvot atsevišķā miteklī.
18.11.2015 11:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
sunset- lasīt proti?
18.11.2015 11:41 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Autores drauga mamma nav izdarìjusi neko tādu, lai tagad plānotu dēla un mātes sanaidošanas plānu. Pati autore salaida visu grìstē, nevajadzēja muti virināt. Visas lietas ir jākārto ar draugu nevis jāaizrāda viņa mammai. Es vispār nesaprotu kā var būt tik bezkaunìgai un skandalēt ar cilvēku, kas nevēl neko sliktu. Ja nepatīk draugs, kurš turas pie mammas, tad jārunā vai jāšķiras. Kur prāts kašķēties ar vecākiem?
18.11.2015 11:41 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Es Tev ieteiktu aiziet pie viņa mammas un aprunāties par visu, kā jūties Tu un viņa noteikti visu izstāstītu no sava skatu punkta. Protams saprotu Tevi, bet saprotu arī viņa mammu, tomēr visu mūžu ir audzinājusi un lolojusi. Es arī uzskatu, ka vīrietim ir aiz sevis jānovāc trauki utt. :-)
18.11.2015 12:00 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Nu, es būtu neapmierināta ar tādu viņa mammas klātbūtni manā dzīvē. Īsti nezinu, kā rīkotos, bet pirmais, kas noteikti kļūtu acīmredzams - nāktu vēlāk no darba, ilgāk būtu prom no mājām - ja jau mamma pabaro un apčubina, ko man tur līst pa vidu viņu attiecību idillei?
Kad atnāktu, vienkārši atrastos citā istabā, kaut vai seriālus skatoties - jo ja neesmu aicinājusi ciemos, tad negribu komunicēt. Vienkārši. Ja pati atnāk ar pārtiku dēlam, tad dēlam ar to arī jātiek galā.
Neēstu viņas pārtiku - lai bojājas. Nākamreiz, kad ieraudzīs, ka sabojājies un neapēsts ēdiens, varbūt sapratīs, ka par daudz. Vai saskums, ka viņas ēdienu nevajag - bet tas jau būs vismaz solis uz tās sievietes psiholoģisko atveseļošanos un dēla palaišanu. Viņai IR jāsaprot, ka dēls ir pieaudzis un jāļauj viņam iemācīties dzīvot pašam.
18.11.2015 12:11 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)?

Vienā brīdī, kad visu laiku pie attiecībām jāstrādā, jāuzlabo, jācīnās, bla bla bla - vienā brīdī cilvēkiem ir jāsaprot, ka tās nav attiecības vairs. Varētu teikt arī, ka jums nopietni jāparunā, bet... vai nebūs tā, ka tā būs jau kārtējā nopietnā saruna? Vai attiecības gadījumā JAU nesastāv vienīgi no nopietnajām sarunām un centieniem uzlabot?

Vai tev ir jūtas pret šo cilvēku?

P.S.Tas, ak viņš negrib būt kopā bija tas sarkanais karodziņš, ko tev vajadzēja saprast.
18.11.2015 12:15 |

Reitings 169
Reģ: 29.10.2015
Viņas dēls ir arī viņas vīrietis, un kamēr viens vai otrs to nepārtrauks, tā saikne būs mūžīga, jo dēlam vienmēr mamma būs svarīgākā sieviete pasaulē, tā viņš ir audzināts.
Teksti "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt" jau vien parāda mātes (sievietes) - dēla (vīrieša) attiecības. Tas nav nekas neparasts, mūsdienu sabiedrībā mammas bieži savus dēlus audzina par saviem dzīves vīriešiem, kas ir mīkstie un memmes dēļiņi. ;-)
18.11.2015 13:27 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Šeit risinājums ir viens. Ātrāk mūc no tāda memmīša prom. Tādi nemainās. Beidz bojāt sev nervus un atrodi nobriedušu vīrieti.
18.11.2015 13:46 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
sunset :-D:-D:-D
18.11.2015 14:45 |

10 gadi
Reitings 44027
Reģ: 11.02.2015
Nu ja man pateiktu ka grib skirties, es ari skirtos. A ko tu vel gaidi??
ja iesaistitie cilveki nav arkartigi principiali un attiecibas tiesam velies saglabt, tad vienigais variants ir visiem nosesties pie kopiga galda un izrunat, kas no ta visa ir pienemams, kur iespejami kompromisi un kam kategoriski turpmak jamainas.
18.11.2015 15:36 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
"tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt".

ahahaaa, iedomājos "draudzene ATKAL lika aiznest savu netīros traukus, besī ārā, negribu neko darīt, skriešu nu labāk pie mammītes pa nakti palikt" :D :D :D :D :D
autore, tev pašai nav kauns par to, ka tev ir tāds draugs? tā kā tādi veci aizkari ezera malā...
18.11.2015 15:40 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
iemácies pati gatavot, un piepildi ledusskapi, lai mammai tur nav jálien.

shajá stástá neko drausmígu nesaskatu, esmu gájusi daudz lielákai ellei cauri ar bijushá máti. te izskatás, ka mamma tevi neuztver ká nopietnu draudzeni, uzskata, ka neesi spéjíga pabarot vinjas délu un pati par to rúpéjas.
18.11.2015 18:13 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
A Tu viņa mammai samaksāji par to, ka viņa dēlu uzaudzinājusi vai izdomāji par brīvu paņemt nemaksājot neko?
18.11.2015 18:13 |

Reitings 747
Un labāk kad ledusskapī nekā nav vai tad kad jauni vīrieši regulāri brokasto pusdieno un vakariņo Statoilā ar turienes kafiju un hotdogiem vai ne? galvenais - mammu nepielaist. :-D:-D:-D
18.11.2015 18:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
A jaunām sievietēm ir OK brokastot pusdienot un vakariņot Statoilā....? Vai tikai jauniem vīriešiem tas ir slikti? Tipa, olas nokritīs?
18.11.2015 18:37 |

Reitings 747
Tipa olas nenokritīs, bet ap 35 varēs gulties uz operāciju galda ar kuņģa čūlu.
18.11.2015 18:41 |

Reitings 17280
Jaunajām sievietēm kuņģis izturīgāks, viņām no Statoila paikas čūla nedraud?
18.11.2015 18:44 |

Reitings 747
... un ja māte to zina un apzinās, bet draudzenei pofig ... Tad kas atliek? :-D:-D:-D
18.11.2015 18:44 |

Reitings 17280
Atliek puikiņam iemācīties pašam nopirkt ēdienu, salikt ledusskapī, un uztaisīt sev brokastis, pusdienas un vakariņas.
18.11.2015 18:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits