Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tiešām, vienkārši uzskatiem šajā jautājumā daudz maz jāsakrīt, un būs OK.

Es neesmu no mājās sēdētājām un pavarda kužinātājām, par algu itkā principā baigi neiespringstu, bet no otras puses - man ir svarīgi par savu darbu nesaņemt kapeikas. Nu nafig man vajag strādāt tikai lūpukrāsai+zeķubiksēm? Es ko, neesmu vairāk vērta?
17.11.2015 04:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es balsoju par mamuta nesēju! :-P Neatteiktos gan nedaudz piepelnīt naudu tīri kaut kādiem niekiem - dāvanām, pārsteigumiem un citām lietām ar ko palutināt savus mīļos. Dalīt maksājumus uz pusēm par visu un rukāt 8h kaut kāda bosa biznesam - tas nav priekš manis. Es labāk pati sev esmu priekšniece un izpildītājs savā saimniecībā, bet vīrs gādā par finansēm.
17.11.2015 05:30 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Domāju līdzīgi kā Renē.
Turklāt arī pašai patīkamāk saņemt lielāku algu, līdz ar to vairāk atļauties gan sev, gan otram. Man dod prieku, ka varu savam mīļotajam ko nopirkt, iepriecināt, kur aizvest :)
17.11.2015 06:33 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Es savā darbā neesmu izdegusi un noskrējusies. Agrāk, jā, strādāju pa 12h, arī vakaros un brīvdienās un vienīgais ,par ko sapņoju, bija atvaļinājums. Pašlaik nostādu dzīvē sev citas prioritātes un cenšos nestrādāt vairāk kā 8h dienā, vienmēr brīvi vakari un brīvdienas. Bieži ir arī mazāk un varu paņemt arī brīvdienas nedēļas vidū. Es galīgi neesmu no mājās sēdētājām, pat, ja vīrs mani uzturētu pilnībā un nekas man netrūktu, man mājās būtu garlaicīgi. Man patīk komunicēt ar cilvēkiem, un patīk dot arī savu ieguldījumu kopīgajā budžetā. Šobrīd varu pati visu noteikt, regulēt un man tas tīri labi patīk, turklāt diezgan labi ceļ pašapziņu. Patīk tā brīvības sajūta kā morāli, tā finansiāli.
17.11.2015 08:16 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Es vairak sliecos uz to, ka butu forshi , ja abi pelnitu lidzigi. Un majas darbos piedalitos kopaa.

Bet viirs liekas ir priecigs par to, ka pelna vairak. Un var gan palutunat mani vairak , gan palidzet vairak ar naksajumiem. Kad biju bez darba nejutos , ka butu vinjam uz kakla. Jo likas , ka vinjam patik uztutet. Bet man vnk bija loti garlaicigi majas un nejutos ritigi nepalidzot financiali. Tapec mekleju jaunu darbu :-)
17.11.2015 08:37 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Protams, ka šadi būtu tikai godīgi. :-)
17.11.2015 08:48 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Cik var malt vienu un to pašu :D

Mums ir tā, ka abi strādā, abi pelna, abi maksā rēķinus, izdevumus dalām ~uz pusēm ;-) visi apmierināti...izņemot mani, ka man jābūt arī Pelnrušķītei :-D:-/
17.11.2015 08:54 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mana sieva nav mājās sēdētāja un kopš bērni sāka iet bērnudārzā, rāvās ārā no mājām. Man arī patīk, jo esam līdzvērtīgās situācijās.

Es negribētu visu bērnu aprūpē uzkraut sievai. Es vairākus gadus, gan vedu, gan izņēmu bērnus no bērnudārza, gan bieži sagaidīju sievu mājās ar vakariņām, kad biju ātrāk.

Es negribētu būt vīrietis kurš neprot mazu bērnu, ne pārģērbrt, ne pabarot, ne nomierināt. Citādi pats ir kā mazs aprūpējams bērns mājās.
17.11.2015 08:55 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Mēs ar vīru uzskatām,ka abiem ir jāstrādā un abiem ir jāveic mājas solis, jāauklē bērni un vienam otrs jādara laimīgi.
taada pienaakumu daliishana-tu pelni naudu,es mazgaashu traukus nav saprotama.

+++
17.11.2015 09:06 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Šobrīd pelnām līdzīgi, tā nu ir sanācis, bet es nekad neesmu bijusi par to, ka sievietei jāpelna daudz un jāraujas darbos. Es labāk par to, ka man labāk patiktu pelnīt mazāk, bet vairāk rūpēties par mājas dzīvi. Droši vien vēlāk tā arī būs, uz to ejam. Domājam ar draugu vienādi. Katrā ziņā tā pilnīgi pusi uz pusi visus maksājumus negribētu, bet pilnīgi uz vīrieša rēķina arī negribētu dzīvot.
Svarīgi, lai uzskati sakrīt katram pārim.
17.11.2015 09:07 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es kaut kā visas pelnīšanas lietas nodalu no ģimenes, jo bez attiecībām mēs katrs esam personība, kas ar kaut ko vēlas piepildīt savu dzīvi. Uzskatu, ka kopdzīves izdevumi jādala līdzvērtīgi. Esmu par tādu modeli, kurā 65% mājas soļa uzņemas sieviete, savukārt vīrietis uzņemas 65% naudas pelnīšanas un ģimenes nodrošināšanas, ja tā izsakāmies skaitļos.
Mans draugs uzskata līdzīgi, viņš vēlas viens maksāt ar dzīvesvietu saistītos izdevumus, savukārt mazāk piedalās, piemēram, mājas kārtošanā vai drēbju mazgāšanā.
Tomēr svarīgi, lai tas notiek dabiski un abiem ir pieņemami!
17.11.2015 09:40 |

Reitings 225
Reģ: 16.09.2015
Maniem vīrieśiem vienmēr ir bijis tas uzskats, ka vīrietis ir mamuta nesējs un sieviete rūpējas par ğimeni, iedvesmo vīrieti.. nu, un viss tas pārējais.. Ka varu strādāt, ko vēlos, to, kas patīk.
Neesmu karjeriste, bet nevarētu sēdēt tikai mājās. Justos, ka degradējos, neesmu interesanta sev un tam pašam vīrietim. Sāktu diedelēt no viņa vairāk laika kopā utml.
Man vajag būt procesā, un tomēr, tikai tā "pastrādāt par 300eiro" man nepietiktu. Ja reiz ir sākts, tad pieietu nopietnāk, tiektos uz sasniegumiem, izaugsmi.
17.11.2015 09:49 |

Reitings 225
Reģ: 16.09.2015
Vienmēr vajag atcerēties, ka nekas nav mūžīgs. Attiecības, mīlestība... dzīvība...
Un ko tad, kad vīrietis aizies? Tomēr jābūt kādai stabilitātei sev pašai, ka nepazudīsi viena.
17.11.2015 09:51 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Par ko tu brīnies? Iepriekšējie tavi komentāri:
Nedāvina dāvanas:
Šodien atkal pačīkstēju par šo visu situāciju un ieskaitīja man kontā 100 euro. Es kā ieraudzīju, momentā atskaitīju atpakaļ, jo ja jau tas nenāk no sirds, tad man tādu dāvanu nevajag..
Tad vēlāk izgājām uz kompromisu, un vienojāmies par summu 10 euro.
20.09.2015 20:47 | nosūdzēt |

Benzīns:
Vienmēr, kad ar draugu kaut kur braucam nedēļas nogalē, vienmēr par benzīnu ir jāmetas uz pusēm. Vai tas ir normāli un tā tam vajag būt?

Un vispār tev ar to draugu ir problēmas gan bučojoties, gan orālajā, gan anālajā. + pavisam nesen tevi izbrīnīja tas, ka vienas cosmo meitenes vīrietis maksā par ceļojumu bez viņas līdzmaksājuma... Nabaga trollene! :D
17.11.2015 09:58 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Nu ko Tu te cepies pa forumu? Vai nu meklee citu vai arii turpini dziivot ar savu kapeikpiseeju, latvju cieteeja. Lai gan nekur nav teikts, ka tas draugs Tevii redz savu sievu un beernu maati.
17.11.2015 10:52 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
++karinjo
Visam ir sava cena. Paļaušanās uz vīrieti un savas karjeras neveidošanas cena ir cilvēciskā brīvība. Tāda sieviete nekad nebūs brīva, viņai allaž būs jāsamierinās ar "saimnieku" un ja saimnieks pievils, nevarēs pacelt asti un aiziet, jo būs vispirms jāsameklē cits "saimnieks".
Un nevajag domāt, ka ar izglītību pietiek. Nevienam nav vajadzīgs darbinieks, kas pirms 10, 20 gadiem beidzis studijas un tad kaut kad pastrādājis. Visa karjera būs jāsāk no nulles par niecīgu algu.
Tā nav sievišķība, tas ir bērnisķīgums, kad pieaudzis cilvēks paļaujas, ka kāds cits viņu uzturēs.
Nav svarīgi, vai vīrietis maksā par visu, svarīgi, vai sieviete krīzes situācijā spēs pati sevi nodrošināt.
Ja gribas iebilst, padomājiet par Magones Burkas dzīvi.
17.11.2015 11:10 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Nav brīnums par atbildēm . (t) Latvietes pēc dabas ir cietējas , nepieļaus sev dzīvot cepuri kuldamas , vienmēr jāizdomā , ka vīrs aizmuks vai pašai gribēsies mukt , nomirs , ko tad darīs . Sievietei jāstrādā par katru cenu , vienalga , jo tikai tā var sevi realizēt . Prinči , kas parūpējas par sievas labklājību arī nelaimes gadījumā , neeksistē . (l) Tas jau nekas , ka biezo atvases un sievas var dzīvot cepuri kuldamas visu mūžu sēdēt pie baseina ar kokteili un apmeklēt neskaitāmos kursus , pasākumus un treniņus , bet latvietes tam netic , nedzīvo jau rozā burbulī , bez sūras dzīves nav nekāda dzīve un labuma .
17.11.2015 12:30 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
strādāju vienā no starpt. uzņēmuma filiālēm tepat Rīgas centrā , bet manējais man neskaitāmas reizes teicis , ka varu arī nestrādāt , jo finansiālo pusi uzņemas pilnībā pats un viņam ir arī uzkrājumi tai melnai dienai , ja nu kaut kas notiek ar viņu . Teikšu godīgi , kad man viendien apniks šī vāveres skriešana pa riteni , aiziešu no darba ar mierīgu sirdi , auklēsu bērnus vismaz līdz skolas vecumam . Bet vēlāk ko sagribēšu , to darīšu . Gribēšu strādāt , iešu un man vienalga , ja pat būs jāsāk ar 1 pakāpienu zemāku amatu .
17.11.2015 12:38 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Tā nav sievišķība, tas ir bērnisķīgums, kad pieaudzis cilvēks paļaujas, ka kāds cits viņu uzturēs.

+++

Joks par tēmu - tā laikam bija Sipeniece kas kaut kad teica, ka būt sievietei ir daudz vieglāk - ja neesi spējīga realizēt un attīstīt sevi karjerā, tad vienmēr vari sēdēt mājās un būt mājsaimniece, māte; vīriešiem gan vienīgā iespēja ir karjera :D
17.11.2015 12:39 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Virietim janes mamuts un punkts! Visas nevelas karjeru un visi nevar but vadosos amatos. Man pa dzivi daudz zinams sieviets kas ilgi, ilgi nestradaja un kad pierema nomira virs uz ielas nepalika, atri tika galaa. Bet jam ja it neko nemak un majas ari irt kalpone algota bet pati neko nemak ir traki, bet ne neiespejami. Tapat zinu damas kas visu dzivi smagi stradaja un manos gados ir smagi slimas un izskatas vecas. Jo darbs, berni, maja un ir reali nodzitas kamer vecis pie jaunais aizskreja, berni sava dzive un darba ari svakak sak iet, nekas nav palicis faktiski.
17.11.2015 12:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits