Sauciet mani par gaišreģi, bet tas jau bija paredzams.
Matemātiski sanāk, ka tagad ISIS kārta kaut ko paspridzināt:
Francija savā uzlidojumā atriebās par ko? Par piektdienu.
Kāpēc piektdien Parīzē tas viss notika? ISIS atriebās par Francijas izdarībām.
Ko Francija tādu bija izdarījusi? Atriebībā par pēdējo terpraktu, iejaucās tajā, kas notiek Sīrijā.
Kāpēc bija iepriekšējais terorakts? Tāpēc, ka franču preses izdevums "Charlie Hebdo" paņirgājās par musulmaņu reliģiju.
Kāpēc paņirgājās? Tālāk jau meklējiet pašas, kur ir tā visa izcelsme.
Es vienkārši nespēju beigt brīnīties par to, cik pārsteigta pasaule ir par kārtējo teroraktu, ja ir acīm redzams, ka tas būs.
Ienāca prātā ainiņa no manas bērnības. Visiem bija štābiņi. Bija bērni, kas savā strapā draudzējās un bija tādi, kas nedraudzējās ar šiem, bet draudzējās atsevišķā bariņā. Tie, kas savā starpā draudzējās, aicināja viens otru ciemos uz tiem štābiņiem utt. Mūsu gadījums pavisam likumsakarīgi bija diezgan politizēts jau tolaik, jo vienā bariņā bija latviešu bērni, otrā krievu, tiesa šis tā bija izveidojies, jo daļa bērnu vienkārši nesaprata otru valodu. Mūsu, latviešu Virsaiti sauca Kārlis. Likumsakarīgi viņš bija izvēlēts par virsaiti, jo viņam bija lielākais un glaunākais štābiņš, pie kam kokā. Galdienka dēls tomēr! Otras frontes vadoni sauca Miška, viņš mita vecā bobika, ar kuru viņa tēvs nekādi nevarēja iziet skati, tāpēc braucamrīks bija atvēlēts Mišam par mītnesvietu. Citiem štābiņi bija kur nu kurajam.
Reiz Māris, kas bija mūsu bariņā, par kaut ko sastrīdējās ar Mišu. Tad nu sākās - Miša izdemolēja Mārim štābiņu, Māris Miša štābiņu izķēpāja ar krāsu. Miša to tā neatstāja un atkal devās Mārim štābiņu demolēt. Pasākumā iesaistījās Kārlis, gribēdams draugu aizstāvēt un saņēma to pašu, viņa glaunā koka māja tika nomētāta ar puvušiem āboliem.
Es to stāstu tāpēc, ka man šī šābrīža situācija pasaulē tiešām izskatās pēc tā paša. Atšķirība tajā, ka mēs bijām kādus 6-10 gadus veci un cilvēku upuru nebija, ar dažiem izņēmumiem, kad mēs ar viņiem sakāvāmies. Tie, kas tagad skraida pa pasauli, viens otra zemes spridzinādami, ļoti izskatās pēc Mārīša un Miškas. Lielbritānija (Kārlis) iesaistījās palīdzēšanā, tāpēc tagad tiks arī viņiem. Turklāt, tāpat, kā manā bērnībā, tie visi jau sen vairs neatcerās ar ko tas viss sākās. Vienkārši skraida viens otram atriebdamies. Derētu atrasties kādam pieaugušajam, kas noskaidro iemeslus, kāpēc tas viss sākās un atrod kompromisu jautājuma risināšanā.