Parīzes notikumi

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Tikko ieraudzīju, ka atkal Parīzē apšaude... Uz doto mirkli 35 mirušie un ~100 ķīlnieku... Saka, ka saistība ar Sīriju.. Skumji. Laikam nekur vairs nav droši...
Nezinu, kapēc izveidoju diskusiju, laikam lai vienkārši parunātu par šiem notikumiem...
Skumji. :-(

Ja kādam interesē tad links uz Live notikumiem
http://www.bbc.co.uk/news/live/world-europe-34815972
14.11.2015 00:31 |

Reitings 84
Reģ: 31.07.2013
Jau saka visur sociālajos portālos, ka pievienos visas valstis drīzumā, kurām ir kādas nelaimes bijušas tuvākajaā laikā, arī Libānu, bet Francija vienkārši bija pirmā, kā "testa versija".

Gejiem atblats parādīja, ka viņi var "neslēpties". Ka ir tik daudzi, kas viņus pieņem. Redzot krāsainās bildes tas iedrošina "iznākt no skapja", saprast, ka cilvēki tevi atbalsta un tev nav jākaunas no tā, kas esi.
Neredzu te to pilnīgi neko līdzīgu "līdzjūtības izteikšanu" Francijai.
16.11.2015 01:27 |

Reitings 84
deFacto, ceru, ka savu muļķīgo kalkulāciju beidzot aptvēri 8-)
16.11.2015 01:28 |

Reitings 84
Un vispār, Alexxa, nesaprotu no kurienes tev galvā doma, ka kāds tevi nosoda, ka tu jūti līdzi mazāk, ja šo bildi neieliec FB???

Tas ir papildus veids, kā just līdzi. Bet es esmu droša, ka neviens pat nav ievērojis, ka redz tu, misis Personība, neesi nomainījusi savu profilbildi krāsainu.
Katrs jūt līdzi tam, kam grib un kā grib. Viens nomaina bildi, cits noliek svecīti.
Kāpēc tev tas būtu jānosoda vai jātirzā?
16.11.2015 01:31 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vot i nevaru saprast, Alise, vai man gribas sev pa pieri sist vai tev... :-D Par vēstures procesu aplūkošanu kopumā esi kādreiz dzirdējusi? Nu, vai vismaz par cēloņu un seku kopsakarībām?
16.11.2015 01:33 |

Reitings 84
Sev iesit, labāk tev paliks :)
16.11.2015 01:34 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
nesaprotu no kurienes tev galvā doma, ka kāds tevi nosoda, ka tu jūti līdzi mazāk, ja šo bildi neieliec FB???

FB pilna pastkaste no dažādiem domubiedru grupu biedriem ar jautājumiem "Kāpēc nekrāso bildi, vai tad Tev vienalga, kas Francijā noticis?"

Nez kāpēc izskatās, ka tas, ko es ierakstīju par Facebook, bija vienīgais, ko Tu vispār izlasīji no manis rakstītā. Citādi nerunātu te visādas tādas glupības, ko runā.

Nupat atvēru ziņas un ziniet ko - neņemiet nost savus Francijas karogus. Tūlīt būs nākamie upuri. Ja jūs nespējat atšķirt, kas ir kas, tad nav ko.
16.11.2015 01:34 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Cik skumji, ka cilvēce piever acis uz vēsturi un notikumiem eiropā, par baltā cilvēka zvērībām (katoļu baznīcas noziegumiem pret cilvēci, piemēram).

Un kā ar baltajiem eiropiešiem, kas nonāca verdzībā pie musulmaņiem, kur mazi zēni tika izvaroti, jo sieviete ir domāta, lai vairotos, bet baudai ir domāti mazi zēni. Tas vēl joprojām notiek musulmaņu valstīs.

European slaves were in special demand for serving as concubines, in the royal army and palaces, and in establishments of the rich in Morocco, Tunisia, Algeria and Libya. According to Giles Milton’s White Gold and Robert Davis’ Christian Slaves, Muslim Masters, since the 1530s, North African Muslim pirates raided European coastal towns and villages from Sicily to Cornwall as well as European ships for some three centuries and enslaved over one million Europeans (including many American seamen). British humanist author Christopher Hitchens queries on this enslavement: ‘How many know that perhaps 1.5 million Europeans and Americans were enslaved in Islamic North Africa between 1530 and 1780? …what of the people of the town of Baltimore in Ireland, all carried off by ‘corsair’ raiders in a single night?’869

The Barbary Muslim pirates kidnapped Europeans from ships in North Africa’s coastal waters (Barbary Coast). They also attacked and pillaged the Atlantic coastal fishing villages and town in Europe, enslaving the inhabitants. Villages and towns on the coast of Italy, Spain, Portugal and France were the hardest hit. Muslim slave-raiders also seized people as far afield as Britain, Ireland and Iceland....
16.11.2015 01:37 |

Reitings 41
Reģ: 06.11.2015
NU UN, KA DARĪJA?

Nu protams...nu un? :-D
deFacto, ceru, ka savu muļķīgo kalkulāciju beidzot aptvēri

Būtība nav statistikā un kalkulācijā, žēl, ka tev nav interese analizēt vēsturi, politiku un iedziļināties citu cilvēku viedoklī. Riet, uz katru savādāk argumentētu viedokli nav gudri, bet infantīli.
Turpini lasīt tvnet un delfus. Jauku vakaru.
16.11.2015 01:38 |

Reitings 84
Izlasīju visu, bet neko deep tavā tekstā neredzēju, lai atbildētu uz to. Ko tu citu rakstīji? Kāpēc par Libānu ir klusums?

Nu nez, ja ieslēgtu kādu smadzenes daļu, tad varbūtu tev aizietu, ka tas ir cits kontinents, kamēr Francija ir tepat blakus. Varbūt āzijas mediji raksta ko citu - par Libānu, bet Japānā raksta par zemestrīci. Tas tākā normāli, ka katrs koncentreājas uz to, kas blakus, ne? Bez tam, cik ta tev tur FB tie draugi ir no citām pasaules malām, lai tu tā tagad spriedelētu, par ko ir klusums un kurš te kādus karogus krāso un kurš par ko klusē? Vai tev āzijas un eiropiešu draugu ir 50/50, ka te tādu baigo statistiku izvelc?

Vot dīvaini, ka tev tādas vēstules nāk. Es nekad neko neesmu krāsojusi FB, bet man kkā nekas tāds nenāk.
16.11.2015 01:41 |

Reitings 84
Defacto, tu turpini pakalkulēt, excelī kādu tabulu iemet, tad aizej savējiem parādi un pasaki "re, mēs tik daudz sliktu izdarījām pirms vairākiem simtiem gadu. Tagad lūdzu visiem būs jāupurē sevi".
16.11.2015 01:43 |

Reitings 5533
Cik labi, ka tu to piemini, raven, jo tieši tas notiek ISIS pašpasludinātajā kalifātā - vergu tirdzniecība. Bērni no gada līdz deviņu vecumam iet par ~150 dolāriem. Un nē, tie nav eiropiešu bērni. Bet pārsvarā kurdu kristiešu bērni. Varbūt tad tas tavās acīs nav tik briesmīgi kā anonīmi viduslaiku bērni, kuri dzīvoja laikā, kad pubertāti sasniedza tikai 2 no 5 dzimušajiem un no bada un slimībām cilvēki krita kā mušas. :-/

Reitings 41
kur mazi zēni tika izvaroti, jo sieviete ir domāta, lai vairotos, bet baudai ir domāti mazi zēni.

Nejauc ar katoļu pāvestiem? Viņiem arī patīk mazi zēni...

Reitings 7408
Izlasīju visu, bet neko deep tavā tekstā neredzēju, lai atbildētu uz to. Ko tu citu rakstīji? Kāpēc par Libānu ir klusums?

Tajā, no kura Tu izvilki par facebook, par Libānu nebija neviena vārda. Tur bija par Franciju, par to, bēgļiem un to, kurš, manuprāt, vainīgs pie tā, ka ir tā, kā ir.
Beidz blamēties.

Atver karti, apskaties, kur ir Libāna. Japānai par to nospļauties, Libāna ir tepat pie mums. Apmēram tik pat tālu no mums, kā Parīze.

Pirms drukā, pārbaudi faktus.
16.11.2015 01:46 |

Reitings 3647
Cik labi, ka tu to piemini, raven, jo tieši tas notiek ISIS pašpasludinātajā kalifātā - vergu tirdzniecība. Bērni no gada līdz deviņu vecumam iet par ~150 dolāriem. Un nē, tie nav eiropiešu bērni. Bet pārsvarā kurdu kristiešu bērni. Varbūt tad tas tavās acīs nav tik briesmīgi kā anonīmi viduslaiku bērni, kuri dzīvoja laikā, kad pubertāti sasniedza tikai 2 no 5 dzimušajiem un no bada un slimībām cilvēki krita kā mušas.

Vispār es rakstīju, ka tas notiek arī tagad un ir vienalga, kādas tautības bērni tiek izvaroti. Ja kas, tas, ka šādi musulmaņi pārceļas uz Eiropu, nenozīmē, ka viņi pēkšņi sāk nosodīt mazu zēnu izvarošanas. viņi ir tā audzināti.

Un nē, tie nav eiropiešu bērni.

Tu tikai pagaidi, kad pietiekoši daudz musulmaņu būs arī Eiropā, arī te viņi turpinās to pašu.
16.11.2015 01:49 |

Reitings 3647
Nejauc ar katoļu pāvestiem? Viņiem arī patīk mazi zēni...

Nē, nejaucu. Tu te saki. lai skatāmies vēsturē, bet pati nezini šādu faktu...
16.11.2015 01:51 |

Reitings 84
Tu stulba esi vai izliecies? Tu te skaidri raksti, ka Libānā redz ar vis kaut kas notiek, bet kāpēc tāds klusums visur (cik sapriotu attiecināts uz medijiem un FB).

Tev tik ļoti sāp, ka es nosaucu tieši Krieviju un lidmašīnu? Ok, paņemsim ko citu - Libāna ar 200 upuriem, pie kam vienā dienā ar Franciju. Un arī klusums. Nice, ne? Stulbums kaut kāds tas ir.

1. Libāna nav ES. Francija ir. Mēs arī. ES mērķis ir "turēties kopā un atbalstīt vienam otru".
2. Libāna ir cits kontinents
3. Libānā kara darbība jau ilgts 4 gadus, Francijā tādas nav.
4. Libāna ir 2689 km no Rīgas, bet Parīze ~1700. Nu tiešām blakus :-)
16.11.2015 01:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja kas, tas, ka šādi musulmaņi pārceļas uz Eiropu, nenozīmē, ka viņi pēkšņi sāk nosodīt mazu zēnu izvarošanas. viņi ir tā audzināti.
Rādās.. mums te ir speciāliste musulmaņu audzināšanas jautājumos.. njā..
16.11.2015 01:58 |

Reitings 7408
Alise, Tu no dabas tāda pamuļķe vai gāji speciālos kursos?

1) Libāna nav cits kontinents. Kontinentu sauc Eirāzija un Libāna atrodās uz tā. Pasaulē ir seši kontinenti un septiņas pasaules daļas. Pasaules daļas no kontinentiem atšķirās ar to, ka Eirāzija tiek sadalīta divās daļās - Eiropa un Āzija.

2) Libāna nav ES, bet tas nav svarīgi, pie reizes pieķeršu klāt atbildi arī uz Tavu 3 punktu. Ja Libānā un Sīrijā nebūtu līduši ASV un ES, ar Francijas lielu entuziasmu, karadarbības arī tur nebūtu. To, ka Francija pati uz sevi uguni izsauca, Tu no mana teksta palaidi garām. Pie kam šo argumentu es jau paredzēju. Šodien Tavi mīļotie francūži atkal aizspērās Sīriju bombardēt. Gaidi jaunus upurus Francijā.

4) Kas ir 1000km? Tas ir daudz, ja jāiet kājām, bet nekas, ja sākas karš.

Tu negribi lai Tev un Tavai ģimenei būtu jāatbild par svešiem grēkiem, bet Franciju atbalstīt gribi, jo mēs taču esam ES? Nu tad gaidi tādus pašus brīnumus arī Rīgā. Francija uzprasās un visi, kas to atbalstīs, dabūs pa kaklu tāpat. Nē, es negribu tādu scenāriju. Tā vienkārši ir cēloņu/seku likumsakarība.
16.11.2015 02:02 |

Reitings 5533
Raven, "šādi musulmaņi" uz Eiropu nepārceļas. ISIS ir kalifāts un viņiem ir reliģisks pienākums savā kalifātā dzīvot. Uz Eiropu no viņiem mūk tie, kurus viņi uzkata par "par maz ticīgiem" vai "nepietiekami ekstrēmiem" un tāpēc nogalina nogriežot galvu vai piesitot krustā.
Es gan vispār nesaprotu tavas vaimanas, ja kas. Ja tev tik šausmīgi riebj fakts, ka Norvēģija ir atvērta sabiedrība, tad tak var braukt uz Latviju un justies brīvi savā ksenofobijā. Tur vēl ilgi nebūs vairāk par pāris tūkstošiem musulmaņu uz visu valsti (kas ir mazāk nekā dāņu, piemēram).
16.11.2015 02:03 |

Reitings 41
Libāna nav cits kontinents. Kontinentu sauc Eirāzija un Libāna atrodās uz tā. Pasaulē ir seši kontinenti un septiņas pasaules daļas. Pasaules daļas no kontinentiem atšķirās ar to, ka Eirāzija tiek sadalīta divās daļās - Eiropa un Āzija.

Jēga sarunāties ar cilvēku, kurš nejēdz pārskatīt ģeogrāfiju 5 klasei, pirms raksta kārtējo gudrību.
16.11.2015 02:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits