Nordic, jā, esmu informēta - tici vai nē. Ļoti interesants dokumentālo filmu cikls ir Rosam Kempam - varbūt arī to informāciju vajadzētu izplatīt tālāk. Sevišķi sēriju par Kongo iesaku noskatīties, ja reiz par izvarošanām un seksuālo verdzību runājam. Bet par to jau neviens nerunā, tas nav aktuāli. No turienes nāk foršas izejvielas aifoniem un kompīšiem, smuki selfiji pēc tam sanāk un cosmo var pasēdēt. Bet taisnīgums jau tik tālu nesniedzas, kur nu.
Jebkura gadījumā - ne man kaut ko ietekmēt, ne man lemt. Bet lasot twitterī tvītus arābu valodā par to, cik forši būtu, ja mirušo skaits pārsniegtu 100, apskrējās dūša. Šajā situācijā es palieku taisnīga pret sevi, saviem tuvajiem un savos ikdienas darbos - pret savu vidi. Un tāda es biju gan te, Latvijā, gan UK, kad dzīvoju tur. Un taisnīgums, manā izpratnē, sevī iekļauj arī tādu punktu, kā "likteņa neizaicināšana". Vismaz 140 cilvēki ir gājuši bojā šovakar Parīze pēc pirmajām ziņām. Pirms mirkļa BBC minēja, ka bēgļu nometnē, iespējams, ir izcēlies ugunsgrēks - linča tiesa, visdrīzākais. Es tiesām neuzskatu, ka pašiem bēgļiem pēc šī visa Eiropa būs īstā vieta, kur patverties.