Parīzes notikumi

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Tikko ieraudzīju, ka atkal Parīzē apšaude... Uz doto mirkli 35 mirušie un ~100 ķīlnieku... Saka, ka saistība ar Sīriju.. Skumji. Laikam nekur vairs nav droši...
Nezinu, kapēc izveidoju diskusiju, laikam lai vienkārši parunātu par šiem notikumiem...
Skumji. :-(

Ja kādam interesē tad links uz Live notikumiem
http://www.bbc.co.uk/news/live/world-europe-34815972
14.11.2015 00:31 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Ļoti skumji. Iededzu svecītes.
Es ļoti ceru, ka pasaule no šīs traģēdijas kaut ko iemācīsies un noslēgs robežas. Ir jābeidz dalīt apkārt kaut kāds humānisms tiem, kam tas ir pie pakaļas un interesē tikai uzbāzt savu ticību visai pasaulei, lejot nevainīgu cilvēku asinis.
14.11.2015 18:31 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Butu man lidzekli,panjemtu ari.
14.11.2015 18:31 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Un ka ta viniem var palidzet? Iedot ierocus?

Nē ieroču viņiem pašiem pietiek. Sūtītu atpakaļ lai karo par savu valsti nevis parazitē uz citu rēķina, rīko nekārtības.
Tātad tu aizstāvi ''bēgļus''? Tad paņem pie sevis viņus un tad aprūpē viņus.
Ka tik lielie ''bēgļu'' aizstāvji pēc tam nedzied citu dziesmu kad šie nabadziņi sāks rīkot nemierus.
14.11.2015 18:32 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Gribētu redzēt, pēc cik ilga laika tu gribēsi no viņiem tikt vaļā, ja vien spēsi no mājas iziet..lielā bēgļu uzņēmēja :-D
14.11.2015 18:35 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Butu man lidzekli,panjemtu ari.
Cik negaidīti,ka tika atrasts attaisnojums.
Neuztraucies viņiem daudz nevajag,lielu robu tavā budžetā neuztaisīs.
14.11.2015 18:36 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Krievija jau atbalsta ar Kalašņikoviem. Tagad šie paši Kalašņikovi atņēmuši ~100 cilvēku dzīvības.
Nekad nelaistu savās mājās cilvēkus, ja būtu kaut mazākā iespēja, ka kāds no tiem ir ar nelāgiem nodomiem. Pietiek ar vienu no desmita, lai dzīvības aprautos.
14.11.2015 18:36 |

Reitings 335
Paldies,ka atgadinajat man kadel es vairs nedzivoju Latvijaa :-D
14.11.2015 18:37 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Paldies,ka atgadinajat man kadel es vairs nedzivoju Latvijaa

Jā drīz varēsi ģērbties kā musulmaniete un tev nebūs nekādas tiesības ar to arī tevi apsveicu.
Tu zini ko musulmaņi domā par sievietēm kas nav musulmanietes un kuras nav ticīgas allaham?
14.11.2015 18:41 |

Reitings 4298
Manuprāt vienīgā pozitīvā puse notiekošajam ir tā, ka, ja sāksies karš (un, manuprāt, tas ir tikai laika jautājums), tad šoreiz Eiropa kopā ar Krieviju karos pret Islāmistiem.
Islāma valsts nešķiet visai apķērīgi, jo daudz lielāku postu viņi spētu izdarīt tad, ja censtos šķelt Eiropas Savienību un sarīdīt Eiropas valstis vienu pret otru. Manuprāt ES + Krievija kopā varētu izveidot tādu spēku, ka Islāma valsts teroristus ātri vien noslaucītu no zemes virsas.

Es tiešām ļoti ceru, ka ES un NATO nav tikai ķeksīša pēc un kopīgi šajā karā izdotos uzvarēt.

Kas attiecas uz bēgļiem, man viedoklis ir tāds, ka bēgļus ir jāuzņem, bet ir jāizvirza ļoti strikti noteikumi:
1) Ir nepieciešamas filtrācijas nometnes, kurās ļoti augstā līmenī (ES līmenī) tiek veikta bēgļu pārbaude un tālāk ES tiek laisti tiešām tikai kara bēgļi, kam nav ļaunu nodomu (jo ir saprotams, ka cilvēki bēg no tām šausmām, kas šobrīd notiek, piemēram Sīrijā).
2) ES valstīm ir jāizdod speciāli noteikumi/likumi, kas attiecas uz bēgļiem. Pirmkārt, jāparedz ļoti stingri sodi par noziegumiem, piemēram - izvarošanas mēģinājums - ķīmiskā kastrācija, izvarošana - nāvessods, slepkavība - nāvessods! Jebkāds mazāks noziegums - tūlītēja deportēšana atpakaļ uz viņu dzimto valsti! Otrkārt, bēgļu pabalstiem jānosaka dinamika - pirmos mēnešus bēgļiem maksā vairāk un nodrošina iespēju mācīties valodu, pēc tam ar katru mēnesi pabalsts samazinās - lai bēgļi ir ieinteresēti strādāt un integrēties sabiedrībā. Ja cilvēks ir darbspējīgs, bet pēc vairākiem mēnešiem joprojām nestrādā - tūlītēja deportācija uz viņa dzimto valsti! Treškārt, katrai Eiropas valstij jāturpina stingra bēgļu uzraudzība.
14.11.2015 18:44 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Krikstiine
Kalasnikovus razo ne tikai Krievija, bet ari rinda citas valstis.
https://en.wikipedia.org/wiki/AK-47#Outside_of_the_Soviet_Union.2FRussian_Federation
14.11.2015 18:46 |

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Skumji ka ir šādi cilvēki. Attaisnojums labs jā. Ritīgi... Ar NordicBelle varat kopā kkādu atbastu grupiņu savākt un maukt bla uz sīriju dzīvot un palīdzēt visiem tiem nabaga bēgļiem... Nevis te tukši murmulē par to cik viņi nelaimīgi ir. Tīri tā lai tādus cilvēkus iežēlinàtu. Un redz - sanāk arī.
14.11.2015 18:47 |

10 gadi
Reitings 44013
Reģ: 11.02.2015
Man po, lai esmu rasiste vai anti-humāniste. Lai "bēgļi" nāk, no kurienes nākuši.
Kamēr Eiropai nav konkrētu rīku un sistēmas, kā uzņemt/kā izšķirot iebraucošos bēgļus, lai robežas ir ciet. Mans uzstādījums nav tas, lai no kara cietušos atstātu mirt vai viņiem nesniegtu palīdzību. Nē, mans uzstādījums ir, lai ES valstis sākumā ir spējīgas nodrošināt drošību SAVIEM iedzīvotājiem, esot spējīgi garantēt, ka šajos cilvēku tūkstošos nav neviena radikāļa vai kareivja.
Ir jābūt humāniem, bet ir jābūt arī gudriem. Tas, kas šobrīd notiek, uzskatu, ir lēna Eiropas atdošana. Iepriekš lielās tautu staigāšanas notika ar kariņu taktiku - man savā ciemā nepatīk/ir bīstami/nav resursu --> es nāku uz tavējo. Nu, mēs kā muļķīši šobrīd plaukšķinām plaukstiņas un sakām " welcome".
Ne jau no kosmosa tie Francijas teroristi nolaidās. Tas, ka viņi ir tik veiksmīgi jau bijuši iekšienē, tikai pierāda, ka neko mēs par mūsu "uzņemtajiem draugiem" nezinām. Un ja šobrīd žēlsirdīgām actiņām skatās virsū, pēc gadiem 5, kad iejutušies, var sākt bumbas laist gaisā.
14.11.2015 18:52 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Islāma valsts nešķiet visai apķērīgi, jo daudz lielāku postu viņi spētu izdarīt tad, ja censtos šķelt Eiropas Savienību un sarīdīt Eiropas valstis vienu pret otru.

Tu joko vai? Valstis sava starpa var saridit tikai lielas pasaules lievaras. Teiksim, Brazilija sava starpa sastridinat ES valstis nevar, pat visa Latinamerika nevar. Tur runa baz kripatinas izpratnes par notiekoso.

ES valstīm ir jāizdod speciāli noteikumi/likumi, kas attiecas uz bēgļiem. Pirmkārt, jāparedz ļoti stingri sodi par noziegumiem, piemēram -

Izdot paralelo likumdosanu? Francim un spanim viens sods par izvarosana, bet beglim cits? Francuzis dabus 10 gadus cietuma, bet arabs navessodu par vienu un to pasu noziegumu? Tev liekas, ka ir mazak sapigi, kad izvaro francu urla neka arabs? Tev pilns prats?
14.11.2015 18:53 |

Reitings 734
Reģ: 13.02.2014
Freya, nezinu par otro punktu, bet stingra filtrācija jau ir sen pieņemta. Tiek rūpīgi pārbaudīta katra bēgļa identitāte, gan ņemot pirkstu nospiedumus, gan visādi citādi. Diemžēl, ne katra bēgļa identitātes vēsturē uzrietēs fakts par piederībau kādai islāma teroristu grupai, vai skaisti rotāts diploms par labām sekmēm vienā no Sīrijas 'skolām', kurā apmāca pusaudžus rīkotiesvar ieročiem.
Turklāt, ziņās tika minēts, ka pēc pirkstu nospiedumu ņemšanas vienam no teroristiem, tika datubazē uzrādīts, ka viņa dati jau ir skatīti, tātad filtru veiksmīgi izturējis. Sīkāk gan neko nezinu.
14.11.2015 18:57 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Esmu jau šo rakstījusi:

3 likumpārkāpumi - deportācija uz izcelsmes valsti bez nekāda pabalsta, bez iespējām atgriezties
2 mazāk smagi noziegumi - deportācija uz izcelsmes valsti bez nekāda pabalsta, bez iespējām atgriezties
1 smags vai sevišķi smags pārkāpums - deportācija uz izcelsmes valsti bez nekāda pabalsta, bez iespējām atgriezties

Pirms reģistrācijas, no visiem noņemt DNS, pirkstu nospiedumus, uzņemt fotoattēlus no visiem rakursiem.
14.11.2015 19:00 |

Reitings 4298
Vatson, kā jau minēju, tas ir tikai un vienīgi mans viedoklis par šo situāciju un visu notiekošo! Noteikti nepretendēju uz gada politiķa statusu, kas pārzinātu visas nianses par staprvalstu karu un tamlīdzīgi. Neesmu ne PAR ne PRET bēgļiem, bet man, tāpat kā visiem, ir skaidrs, ka šobrīd Eiropa nerīkojas gudri bēgļu jautājumā!
14.11.2015 19:07 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Nāvessodam ir spēcīga ēnas puse - upurim samazinās iespēja izdzīvot, pietam, tas sen ir izņemts no KL. Par pārējo, tā būtu zināma diskriminācija, bet atskaitot to, idejai par pabalstu sasaisti ar darbu piekrītu. Ja ir nauda un daudz brīva laika, ir enerģija izvarošanai, laupīšanai un citiem noziegumiem. Ja par katru eiro ir smagi jāstrādā, nav fiziski spēka domāt par antisociālu uzvedību.
14.11.2015 19:07 |

Reitings 1761
Islamistiem vispar manas acis nav nekadu moralu un humanu tiesibu eksistet.
Ja rit uz vinu galvam uzmestu atombumbu es tikai priecatos, jo tas ir vienigais risinajums.
Vispar butu labi, ja puse musulmanu populacijas tiktu noslaucita no zemes virsas ar visu savu noladeto religiju. Ne visi musulmani ir islamisti , bet visi islamisti pavisam noteikti ir musulmani... Deretu to atcereties. Un tiem, kas sos cilvekus aizstav: kadel tie miljoni, kas apgalvo , ka vini ka musulmani ir pret radikalo islamu, nav ielas? Kur vini ir? KAPEC NAV MILJONIEM MUSULMANU, KAS IZIETU IELAS UN PROTESTETU PRET NOTIEKOSO EIROPA?

Par begliem.. Viens no teroristiem Parize , Francija ieradas ka kara beglis/ imigrants. Tas lielajam beglu aizstavem ko padomat.
14.11.2015 19:33 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Belgija ir aizturetie, pecdzivoklu parbaudes
http://www.spiegel.de/politik/ausland/belgien-mehrere-festnahmen-nach-attentaten-von-paris-a-1062858.html

viens no noziedzniekiem, ka zinasvesta, ir ieradies caur Turcij, tad Griekiju un talak uz Parizi. Vins bija pieregistrejies beglu Hotspot punkta, kur registrejas, ka beglis. Cik saprotu, runa, par to kurs bijis koncertzale.. Tas no Vacijas preses

http://www.spiegel.de/politik/ausland/paris-liveticker-mehrere-tote-bei-schiessereien-geiselnahme-explosion-a-1062784.html
14.11.2015 19:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispar butu labi, ja puse musulmanu populacijas tiktu noslaucita no zemes virsas ar visu savu noladeto religiju.

Intelekta nesamaitāts teksts... :D
14.11.2015 19:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits