Manuprāt vienīgā pozitīvā puse notiekošajam ir tā, ka, ja sāksies karš (un, manuprāt, tas ir tikai laika jautājums), tad šoreiz Eiropa kopā ar Krieviju karos pret Islāmistiem.
Islāma valsts nešķiet visai apķērīgi, jo daudz lielāku postu viņi spētu izdarīt tad, ja censtos šķelt Eiropas Savienību un sarīdīt Eiropas valstis vienu pret otru. Manuprāt ES + Krievija kopā varētu izveidot tādu spēku, ka Islāma valsts teroristus ātri vien noslaucītu no zemes virsas.
Es tiešām ļoti ceru, ka ES un NATO nav tikai ķeksīša pēc un kopīgi šajā karā izdotos uzvarēt.
Kas attiecas uz bēgļiem, man viedoklis ir tāds, ka bēgļus ir jāuzņem, bet ir jāizvirza ļoti strikti noteikumi:
1) Ir nepieciešamas filtrācijas nometnes, kurās ļoti augstā līmenī (ES līmenī) tiek veikta bēgļu pārbaude un tālāk ES tiek laisti tiešām tikai kara bēgļi, kam nav ļaunu nodomu (jo ir saprotams, ka cilvēki bēg no tām šausmām, kas šobrīd notiek, piemēram Sīrijā).
2) ES valstīm ir jāizdod speciāli noteikumi/likumi, kas attiecas uz bēgļiem. Pirmkārt, jāparedz ļoti stingri sodi par noziegumiem, piemēram - izvarošanas mēģinājums - ķīmiskā kastrācija, izvarošana - nāvessods, slepkavība - nāvessods! Jebkāds mazāks noziegums - tūlītēja deportēšana atpakaļ uz viņu dzimto valsti! Otrkārt, bēgļu pabalstiem jānosaka dinamika - pirmos mēnešus bēgļiem maksā vairāk un nodrošina iespēju mācīties valodu, pēc tam ar katru mēnesi pabalsts samazinās - lai bēgļi ir ieinteresēti strādāt un integrēties sabiedrībā. Ja cilvēks ir darbspējīgs, bet pēc vairākiem mēnešiem joprojām nestrādā - tūlītēja deportācija uz viņa dzimto valsti! Treškārt, katrai Eiropas valstij jāturpina stingra bēgļu uzraudzība.