Nesaprotu to fobiju no baltmaizes , baigi moderni palika to noraidīt sakot ,ka neveselīga un uzbarojas ? Ha ha ha . kaut kā nepalieku par kuģi . Nevajag noēst veselu bageti uzreiz , tad arī nebūs jābrēc , ka kg nāk klāt .
Tak nomierinies. Reakcija tada itkaa par tevi kads runaa.
Jaa, mans organisms nepanes neko kas gatavots no baltajiem miltiem. Apedisu vienu baltmaizes skeli, nepaies ne minutes 10 kaa veders uzpusas, sak spiest un nedelu nevaresu aiziet uz wc. Zarnu liime ka mans arsts saka. Un jaa, man ir ari glutena nepanesamiba, ar analziem apstirpinata.
Man tomēr kopumā arī nav izprotama tā panika, kas valda ap maizi, piena produktiem u.t.t.,
IZŅEMOT gadījumus, kad ir medicīniski (vai reliģiskās u.tml. pārliecības) iemesli/motīvi. Vispār mūsdienās pēkšņi nāvējoši kaitīgs ir kļuvis viss, kas kādreiz mums visiem bija ikdiena, jo cita nekā gluži vienkārši nebija, bet man tomēr brīžiem šķiet, ka runa vairāk ir nevis par pašu produktu, kā par to, kas tajā tieši vai pastarpināti ir sapičkāts iekšā, tomēr ne visi šajā iedziļinās un tik brēc, ka maize ir kaitīga un maize ir slikta, mēs visi mirsim :-D
Kas attiecas uz mani - man garšo maize un miltu izstrādājumi kopumā, bet, protams, nav tā, ka dienā noēdu kukuli baltmaizes un izēdu paku makaronu :) Ir konkrētas lietas, kas man garšo tikai ar konkrētu maizi - piemēram, tepat jau minētais lasis - tikai ar baltmaizi, siers arī vai nu bez nekā, vai uz gaišas maizes.
Ikdienā pērku tumšo maizi vai kādu no daudzajiem lielvikalos pieejamajiem ciabatu veidiem., Tāpat arī dažādās maizes ar sēkliņām u.t.t. Tomēr, ja ir iespējams nopirkt maizi, kurai klāt nav raugs (kas, lūk, ir sliktā lieta maizē un veicina vēdera pūšanos), izvēlos tādu. Lielveikalos tādas ir reti atrodamas, tomēr ir un tas priecē. Bet tā, ka speciāli skrienu uz īpašiem veikaliem tādu meklēt, tā arī nav.