Dazi vegetariesi ir ar albatrosiem!

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
10.11.2015 14:14 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
koshka es nevis neko nezinu par vegāniem,bet pati esmu izbijis veģetārietis(veselības pēc izbijis,man kaut kā nesanāca un izvēlējos dzīvot kvalitatīvu dzīvi un neglābt tos nabaga lopiņus.Toties savam sirdsmieram maksimāli cenšos izvēlēties normālos apstākļos augušu lopiņu gaļu,nevis komerciāli audzētās vistas,cūkas un visu pārējo) un es lieliski pārzinu to virtuvi,jo savu laiku biju ļoti ciešā kontaktā ar šādu publiku un,piedodiet,bet tie cilvēki ir agresīvi!99% rada iespaidu,ka viņu samdzenes atmirst,jo viņi agresīvi metas virsū ik vienam,kas atļaujas ēst gaļu,tai pašā laikā sludinot,ka agresīvi esot tie gaļēdāji,jo redziet omītes mēģina viņiem iemānīt gaļu pa kluso un cilvēki kopumā pauž sašutumu par viņu izvēli.Bija arī tādas pašas diskusijas par veģetāru diētu plēsējiem,kur bija kāds,kas izteicās,ka priekškam sunim kaulu,viņa dodot viņam pagali kaula vietā,gaļas vietā zaļos zirnīšus un redziet gaļu viņš nemaz negribot,jo kad atstiepa mājās ceļmalā nosprāgušu jenotu, neesot ēdis. Es šobrīd personīgi pazīstu vienu sievieti,kas ir veģetāriete jau 12 gadus un viņa ir kolosāls cilvēks!Atspoguļo sevī visu,par ko vispār ir šis vegānisma un veģetārisma kults-viņa ir maiga,mierīga un nosvērta,bet viņai ir divi takši,kuri tiek baroti gar ar normālu sauso barību,gan ar jēlu gaļu,kā arī tiek vesti uz medību treniņiem,kur suns aprej dzīvu jenotu vai iet pa asinspēdu,kuras galā parasti ir kāda detaļa no tā meža dzīvnieka.Zinu vēl vienu veģetārieti ar kuru ir patīkami komunicēt,kurai ir kaķis,kuru viņai nav ienācis prātā mērdēt uz nepiemērotas diētas.
Vakar starp citu palasiju par šo veģetāro un vegāno barošanu suņiem un kaķiem.Kategoriski aizliegts šādi barot kucēnus un kaķēnus,un vaislas dzīvniekus.Bija arī vetārstu apstiprināts raksts,kur šādi barots kucēns,kurš tika barots ar it kā taču profesionāli sabalansētu vegāno sauso barību,gandrīz aizgāja pie tēviem,tas bija kucēns,kuram pāris mēnešus pēc šādas diētas atteica pakaļkājas,tam neattīstījās muskuļi,izveidojās anēmija un ienesot klīnikā tas kolapsējās. Kā arī daudz viedokļi no Amerikāņu vetiem,kuri visi kā viens saka,ka pieaudzis suns VAR IZDZĪVOT uz vegānas/veģetāras barības,bet tad tam ir jāgrūž iekšā nenormālas ķīmijas,ko dara Šeila un suns turpina izdzīvot,bet ne dzīvot,jo šī diēta nav un nekad nebūs piemērota gaļēdāja vajadzībām.Kāpēc kāds grib sev blakus redzēt dzīvnieku,kas velk savu dzīvību,man nav skaidrs.Man patīk blakus redzēt spēcīgus,aktīvus dzīvniekus,kuros kūsā enerģija,man patīk,ka dzīvnieks ēd ar prieku,nevis ar gariem zobiem kā to dara Rāma vakardienas Bez Tabu sižetā.Un es esmu 100% pārliecināta,ka manis izvēlētā diēta maniem suņiem rada sajūsmu,jo tie lec pa gaisu un dejo tiklīdz redz,ka no ledusskapja velku ārā maisiņu ar gaļu,ka tiek gatavoti svari un gaļas dēlis.Neredzēju tajā video tādu sajūsmu no suņa par salātiem.
11.11.2015 13:13 |

Reitings 23705
http://www.asbfabrika.lv/

http://www.straume.lv/lang/lv/produkcija/

ir ari LV razota sunu bariba. Bet kadai mulkei jabut lai ASV razotus maksligus vitaminus barotu sunim? Visu ko dara amerikani ir jaatdarina?
11.11.2015 13:21 |

Reitings 176
Reģ: 04.11.2015
Es savos komentāros iepriekš tik daudz nerunāju par Šeilu un viņas suni, cik par mākslu diskutēt un neapvainot pretējā viedokļa (un vispār cita dzīvesstila) piekritējus. Manuprāt, nevienam nav tiesību norādīt, ka 99% vegānu ir atsaldēti idioti. Pati esmu gaļēdāja, bet nevienam vegānam neko nenorādu, tāpat kā gaļēdājam, man neinteresē, ko citi cilvēki liek sev mutē.

Bet tagad par suni - ir tiešām daudz suņu lauku mājās, kas normālu gaļu vai dārgo pārtiku nav redzējuši, ēd putras, lēto Maximas barību, varbūt cīsiņus (kas nav laba gaļa, protams). Saimnieki nav sadisti, bet viņiem nav līdzekļu vai arī ir pie tā pieraduši, dzīvot šādi, paši jau arī neēd ikrus un katru dienu nevakariņo restorānos. Tā ir normāla, īsta dzīve cilvēkiem ar suņiem, kuri nav kaut kādi izstādes takši. Šeilas suns pat ir labākā pozīcijā nekā tie citi suņi, jo viņam dod kvalitatīvu pārtiku, vitamīnus, nevis kaut ko, kas paliek pāri. Es pati nebarotu savu suni ar ābolu mizām, bet, šķiet, ka Šeilas heitošana ir vnk modes lieta. Ja jums tiešām uztrauktu suņi, jūs vērstos arī pret citiem cilvēkiem, kas nebaro savus suņus ar tikko nokautu stirnu vai dārgo suņu barību, nemaz nerunājot par tiem suņu saimniekiem, kas sit savus suņus utt. vai par suņiem bez mājām, vai par tiem jorkšīras terjeriem, kurus atņēma kaut kad patversme un pati patversme turēja drausmīgos apstākļos utt. Ir kaudze ar lietām, pret ko var vērsties, bet protams stilīgāk ir nodirst Šeilu.

Reāli šums par neko, Šeilas suns ir daudz priecīgāks par ļooooooti daudziem citiem suņiem.
11.11.2015 13:28 |

Reitings 1997
Rīdziniece,nu nepeldēs tas suns tajā ūdenī,lai to varētu darīt ir jābūt ne tikai spēcīgai muskulatūrai,bet arī zināmam tauku slānim,kas pasargātu orgānus no aukstuma.Manējiem nevienam nesagādā nekādas problēmas janvārī pie -15 ielekt upē starp ledus gabaliem mēģināt kādu pīli noķert,pēc tam izlien un kūpoši skrien tālāk un par aukstumu nesūdzas,bet viņi uz ziemu dabīgi uzaudzē sev kaut kādu tauku slāni,kas tad viņus no tā aukstuma pasargā.
Pirms 3 gadiem oktobrī vienu no savējām dabūju bēdīgā stāvoklī,iepriekšējā saimniece bija viņu barojusi ar kaut ko stipri līdzīgu vegānai barībai,barība pamatā veidota no uzpūstiem rīsiem,vidū balta,poraina,nu kā jau uzpūsts rīs,apkārt kaut kāds brūns lipeklis,kur tad varētu būt bijuši tie 4% gaļas.Visā visumā ļoti tukša barība,viss,ko tā saturēja bija pamatā tie rīsi,nedaudz gaļas,augu eļļa un kaut kādas minerālvielas.Rezultāts bija suns tuvu nāvei,skelets gatavais,kas ieraugot gaļu to rija lejā aizgūtnēm,nevienu reizi nekožot,ēda pilnīgi visu arī rudens lapas,benčikus,izdemolēja miskasti un apēda pat kartupeļu mizas un kāpostu kacanus,apēda veselu baltmaizes kukuli,izdzēra 1/3 daļu cepamās eļļas,atrada burciņu ar satecinātiem taukiem un izlaizīja pa tīro.Tas,protams,pēc tam,kad viņa kaut nedaudz atlaba,jo pirmais laiks bija smags,tiekot pie normālas pārtikas viņas iekšas apstulba,rezultātā sākās problēmas,caureja,vemšana,NENORMĀLA,suns gandrīz atūdeņojās vienas nakts laikā,visu nakti ar karoti ūdeni mutē lēju,lai varam izvilkt līdz vetam.Nomākts garastāvoklis arī,protams,viss,ko viņa darija bija slēpās tumšās vietās un rūca uz savu māsu ar kuru kopā bija pusgadu pavadijušas pie audzētājas.Diagnoze enterīts,mazasinība,kalcija deficīts(par ko liecināja ar fakts,ka sunim gada vecumā bija nodrupuši zobi),svara atbilstība normai 3/5.Ziemā viņa bija grūti,jo kaut kāds tauku slānis sāka uzaugt tikai pēc tam,kad bija izdevies tikt galā ar enterītu un tas bija krietni pēc ziemas beigām,visu ziemu viņa staigāja kā skeletiņš ar ādiņu apvilkta un kratijās no aukstuma
11.11.2015 13:29 |

Reitings 23705
Jaa un afrikaa berni mirst badu! Arguments neiztur nekadu kritiku! :-P
11.11.2015 13:31 |

Reitings 23705
Rīdziniece,nu nepeldēs tas suns tajā ūdenī,lai to varētu darīt ir jābūt ne tikai spēcīgai muskulatūrai,bet arī zināmam tauku slānim,kas pasargātu orgānus no aukstuma.M
vinai jau tas nepielec! Cerams ar varu nemetis udenii!
11.11.2015 13:33 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Cik bezsakarīga un nejēdzīga diskusija 13 lpp garumā. Pfff
11.11.2015 13:34 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Pati neesmu ne veģetāriete, ne vegāne, ne svaigēdāja, bet es ļoti apbrīnoju tos cilvēkus. Cik esmu lasījusi un interesējusies par to visu, tiešām ticu, ka cilvēkiem labāk būtu dzīvot bez piena un gaļas. Diemžēl tas nav manos spēkos un šādu dzīvesveidu nepiekopju.
Par suņu fizioloģiju interesējusies neesmu, bet skaidrs ir viens, daudziem cilvēkiem ir ļoti aplams priekšstats par to, kas ir veselīgs un kas nav. Piekopjot veģetāru un vegānu uzturu, gaļu var lieliski aizstāt ar tiem pašiem pākšaugiem un citiem uzturvērtības ziņā ļoti augstvērtīgiem produktiem, bet tam ir vajadzīga ļoti liela apņēmība. Zinot Šeilu, es pieņemu, ka viņa minētos vitamīnus, ko sūta no ārzemēm, iegādās dabīgas izcelsmes un / vai bioloģiski sertificētus, jo arī ikdienā viņa lieto uzturā ekoloģiskus produktus. Attiecīgi šādi vitamīni pat var būt daudz noderīgāki kā cilvēkam, tā sunim, par antibiotikām pilno un krāsvielām sašpricēto gaļu, ko pērkat Rimčikā. Nemaz nerunāsim par tiem visiem konserviem un sausajām suņu barībām, kas ir pilnas ar konservantiem, krāsvielām, hidrogenētiem taukiem un citiem labumiem .
11.11.2015 13:36 |

Reitings 176
http://www.asbfabrika.lv/

http://www.straume.lv/lang/lv/produkcija/

ir ari LV razota sunu bariba. Bet kadai mulkei jabut lai ASV razotus maksligus vitaminus barotu sunim? Visu ko dara amerikani ir jaatdarina?

Sastāvu skatījies? Viss tevis ieteiktais satur gaļu.
Turklāt Tukuma Straume ražo barību Dogo, no kuras suņi mirst. Lielisks ieteikums Šeilas sunim. Skandālu neatceries? Protams, ražotāji noliedza faktu, ka viņu barība būtu vainīga, kāds tur brīnums, peļņa pirmajā vietā, bet fakti, ka visi suņi, kas saskārās ar veselības problēmām, lietoja šo barību, saka paši priekšā.
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dzive/45793905_lasitaja-iespejams-manam-sunim-baribas-del-ir-epilepsija

Jap, veselīgā, gaļu saturošā pārtika. (l)
11.11.2015 13:36 |

Reitings 158
Reģ: 31.10.2015
Harmony
Laikam jau visi vetārsti un kinologi būs idioti,kuces,daunes

Nē, visi vetārsti nav tādi, ir patiešām arī vetārsti, kas ir vienlaikus gan vispārīgi kompetenti veterinārijā, gan arī nopietni painteresējušies par konkrēto tēmu, gan arī ir godīgi un nav aizspriedumaini (kas ir nemazāk svarīgi par kompetenci). Te jau bija links uz godīga eksperta viedokli par šo tēmu: http://www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2014/jan/can-dogs-stay-healthy-on-a-vegetarian-diet-31188

Tāpat arī jau manis pieminētās Royal Canin veģetārās suņu barības sastāvu ir pārdomāti izveidojuši šīs nozares eksperti.

Tas, ka Latvijā ir aizspriedumaini eksperti, kas vēlas ignorēt faktu, ka barot suni veģetāri nenozīmē barot suni ar jēliem augu produktiem un sen jau tiek ražota tāda veģetārā barība, kas pēc analītiskā sastāva būtiski neatšķiras no dzīvnieku izcelsmes barības, tas mani nepārsteidz. Pat jautājumā par cilvēku veģetārismu ir bieži sastopami šādi aizspriedumaini ārsti, nav ko brīnīties, ka tādi aizspriedumi ir arī jautājumā par plēsīgajiem mājdzīvniekiem.

Tiesa gan saprotami ir tas, ka vetārsti var par šo jautājumu satraukties tā iemesla dēļ, ka nav jau nekādas garantijas, ka kaut kāda Šeila vai vēl kāds cits, kas iedomājies suni barot veģetāri, saprot, ko dara, un dos patiešām sunim pielāgotu veģetāru barību, bet šāds satraukums nav iemesls teikt, ka suni vispār nav iespējams veselīgi barot veģetāri, tad drīzāk vetārstiem būtu jāiesaka to darīt atbildīgi un veikt sunim veselības pārbaudes, lai būtu drošība, ka suns saņem pienācīgu barību.

Lai turās tas nabaga suncis,ceru,ka nenāksies vēlāk lasīt,ka modes mākslinieces suns Rāma pēkšņi sasirdzis un nomiris

Bet uz kāda gan pamata Tu varētu izirzīt pretenzijas, ja arī viņš sasirgtu un nomirtu? Tavprāt, ja viņu barotu nevis veģetāri, bet ar dzīvniekiem, tad šie izbarotie dzīvnieki nenomirtu un netiktu turēti neveselīgos apstākļos? Šiem izbarotajiem dzīvniekiem netiktu uzspiesta veģetārā diēta (tai skaitā cūkām, kuras tāpat kā suņi ir visēdājas)? Kādēļ Tev rūp tikai tas, kas notiek ar suņiem, bet ne ar tiem dzīvniekiem, kuri suņiem tiek izbaroti? Ir kāds racionāls pamatojums? Vai vari godīgi atzīt, ka Tu nevari atbildēt uz šo jautājumu, vai arī turpināsi ignorēt to un turpināsi moralizēt, ka suni obligāti jābaro ar gaļu par spīti visiem pretargumentiem?

Bija arī vetārstu apstiprināts raksts,kur šādi barots kucēns,kurš tika barots ar it kā taču profesionāli sabalansētu vegāno sauso barību,gandrīz aizgāja pie tēviem,tas bija kucēns,kuram pāris mēnešus pēc šādas diētas atteica pakaļkājas,tam neattīstījās muskuļi,izveidojās anēmija un ienesot klīnikā tas kolapsējās.

https://yourlogicalfallacyis.com/anecdotal
11.11.2015 13:37 |

Reitings 2062
koshka tikai nezin kāpēc tie kranči , kurus baro ar maxima cīsiņiem un putru bieži vien ir ilgdzīvotāji un neslimo kā tie izlutinātie ar sazin kādu izsmalcinātu royal canin pārtiku par 20 eur vai kā Šeilas gadījumā no Amerikas pasūtītie par dārgu naudu kādi vitamīni . Ar lētu un prastu pārtiku suni nomerdēt badā nevar , suns ir dzīvnieks , suņi klaidoņi izdzīvo arī no miskastēm izņemtiem pārpalikumiem un veseli gadiem dzīvo . Aizdomājies par to , pirms kritizē maxima cīsiņus un putru . Labāk padomātu , kāpēc pie visas izsmalcinātās barības tie dzīvnieki ir tik vārgi ?! (t) Āpāc kā besij tas snobisms .
11.11.2015 13:38 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
koshka, jā, laukos suņus baro ar putrām, bet nejau tikai putrām. Katrs lauku suns saņem laiku pa laikam gaļas gabalu, vakarā kauniņu, ko pagrauzt, lai uzlabotu zobus. Kā jau tika teikts, suns ir visēdājs, nevaig jau ieiet galējībās, ka sunim jāēd katru dienu tikai gaļa un nekas cits. Manos laukos suns ēd gan putru, gan zupu, gan gaļu un visu ko citu. Katru dienu kaut ko citu, nevis pupas un svaigas bietes. Par svaigēšanu es piekrītu Šeilai, gaļa nav jācep pirms pasniedz sunim, bet nuu,, te jau ir galējība

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Veģetāriešu vs gaļēdāju kariņi ir pārgājuši jaunā līmenī :D

Reitings 23705
Mākslinieci tas neuztrauc. Viņa tic, ka tādējādi spēs Rāmu pasargāt no savu iepriekšējo suņu likteņiem, kuri visi no dzīves šķirās tāpēc, ka bija smagi slimi.
un vinas suns esot SVAIGEDAJS! kuru baro ar kimiskiem vitamimiem un olu caumalam! atgadinu dazai !
11.11.2015 13:41 |

Reitings 1997
Kas tev liek domāt,ka es pret to visu nevēršos?Patvers turēšanas iemesls man ir skaidrs,zinu arī kā tie jorki dzīvo tagad un kurās patversmēs dzīvo.Es iestājos arī pret dzīvnieku sišanu un agresīvām apmācības metodēm,iestājos pret nekontrolētu vairošanu(un reāli esmu tādu arī apturējusi) un pavisam noteikti iestājos pret dzīvnieku turēšanu badā.Nav suns obligāti jābaro ar visu to dārgāko un ar svaigi kautām stirnām.Vairums lauciņieku savu suņu putrās iekļauj gan gaļu,gan kaulus.Fakts kā tāds,ka suns nevar pārstrādāt termiski neapstrādātus graudus,tas viņa iekšām nav pa spēkam un tas nevar pārstrādāt tos rīvētos dārzeņus,jo suņa gremošanas sulas nespēj sašķelt augu šūnu membrānas.Lai suns spētu uzņemt vitamīnus no augiem visi tie dārzeņi ir jāblenderē,bet graudi jāvāra.Pati arī to daru,mani suņi bez gaļas,kauliem un subproduktiem mēdz pa retam uzēst arī blenderētu ķirbi,ābolu,batātes,vasarā zemenes,avenes,kazenes,mellenes,bet viņi par to nebūt nav nekādā starā tāpēc šos blenderētos dārzeņus un ogas dodu ļoti reti un kad dodu jaucu kopā ar jēlu olu,citādi pati varēšu ēst.Tas vien,ka Tu un Šeila uzskata,ka viss ir ok ar to barošanu parāda,ka nav nekādu zināšanu par suņa gremošanas procesiem,jo pretēji netiktu apgalvots,ka tas suns tiek labi barots un man tas suns nez ko priecīgs neizskatās ne bildēs,ne video.Ķermeņa valoda par prieku neziņo.
11.11.2015 13:43 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Manuprāt, nevienam nav tiesību norādīt, ka 99% vegānu ir atsaldēti idioti. Pati esmu gaļēdāja, bet nevienam vegānam neko nenorādu, tāpat kā gaļēdājam, man neinteresē, ko citi cilvēki liek sev mutē.

+++

es šito tiešām nesapritu , kāda starpība ko dara citi cilvēki ar sevi un saviem dzīvniekiem , kamēr tas neapdraud viņu dzīvību ....

noskatījos to izslavēto sižetu , suns kā suns , savas domas nemainīju
11.11.2015 13:45 |

Reitings 176
Bija arī vetārstu apstiprināts raksts,kur šādi barots kucēns,kurš tika barots ar it kā taču profesionāli sabalansētu vegāno sauso barību,gandrīz aizgāja pie tēviem,tas bija kucēns,kuram pāris mēnešus pēc šādas diētas atteica pakaļkājas,tam neattīstījās muskuļi,izveidojās anēmija un ienesot klīnikā tas kolapsējās.

Nu un? Rekur pašmāju skandāls ar barību Dogo, kur veselības problēmas ieguva daudzi suņi-GAĻĒDĀJI
http://www.tvnet.lv/zala_zeme/dzivnieki/559070-veterinararsti_bridina_par_loti_bistamas_sunu_slimibas_uzliesmojumu
http://calis.delfi.lv/forums/tema/18296467-jauna-sunu-slimiba-lv/

Šo barību Rīdziniece iesaka Šeilas sunim. :D Bet jā, tas, ko gribu akcentēt, ka neviens dzīvesveids, ne vegānisks, ne gaļīgs, nenodrošina 100% veselību, tāpēc teikt, ka veģetārisms=taisns ceļš uz nāvi, bet gaļēdāji=veselīgums ir nu sekli!
11.11.2015 13:46 |

Reitings 23705
ieteikumi bija VAIRAKI! Ari vegetaro sunu sauso baribu te citas meitenes ieteica:-P
11.11.2015 13:49 |

Reitings 158
Harmony
Kas tev liek domāt,ka es pret to visu nevēršos?
Tas, ka tu saki, ka suni jābaro ar gaļu, kas praktiski nozīmē atbalstīt to, ka

1) tiek nogalināti dzīvnieki (pagaidām nemākam iegūt gaļu, nenogalinot dzīvniekus)
2) dabiski neveģetāriem dzīvniekiem tiek uzspiesta veģetāra barība (piemēram, cūkām)
3) šie dzīvnieki tiek turēti viņu veselībai kaitīgos apstākļos (komerciāli neatmaksātos viņu turēšana tādos apstākļos, kas atbilst viņu vajadzībām)

Tu nevari pret to vērsties un vienlaikus teikt, ka suni obligāti jābaro ar gaļu pat tad, ja ir pieejama cita barība, jo praktiski nav nošķirama gaļas došana sunim no kaitēšanas dzīvniekiem. Tik vienkārši!

Lai suns spētu uzņemt vitamīnus no augiem visi tie dārzeņi ir jāblenderē,bet graudi jāvāra.
Vieglāk un drošāk ir nopirkt speciāli pielāgotu veģetāru barību, nevis pašam kaut ko veidot.

Tas vien,ka Tu un Šeila uzskata,ka viss ir ok ar to barošanu parāda,ka nav nekādu zināšanu par suņa gremošanas procesiem
Es neko nezinu par kaut kādu Šeilu, es te diskutēju vispārīgi par iespēju barot suni veģetāri. Jā, varbūt Šeila nedod pilnvērtīgu veģetāru barību, un tas tādā gadījumā nav labi, bet no tā nevar izsecināt kaut ko vispārīgu par veģetāru barību.
11.11.2015 13:55 |

Reitings 176
koshka tikai nezin kāpēc tie kranči , kurus baro ar maxima cīsiņiem un putru bieži vien ir ilgdzīvotāji un neslimo kā tie izlutinātie ar sazin kādu izsmalcinātu royal canin pārtiku par 20 eur vai kā Šeilas gadījumā no Amerikas pasūtītie par dārgu naudu kādi vitamīni . Ar lētu un prastu pārtiku suni nomerdēt badā nevar , suns ir dzīvnieks , suņi klaidoņi izdzīvo arī no miskastēm izņemtiem pārpalikumiem un veseli gadiem dzīvo . Aizdomājies par to , pirms kritizē maxima cīsiņus un putru . Labāk padomātu , kāpēc pie visas izsmalcinātās barības tie dzīvnieki ir tik vārgi ?! Āpāc kā besij tas snobisms .

Tu laikam sajauci diskutēšanas frontes. Es tieši saku to, ka sunim var pietikt ar putrām un cīsiņiem, un Maximas pārtiku un lielākoties viņam nekas nekaitēs. Nav pamata uzskatīt, ka Šeilas suns nomirs, ja ēdīs citādāku pārtiku, jo suņi, kā tu pateici, var izdzīvot arī no miskastes pārpalikumiem.

Harmony ir tā, kas uzskata, ka suni jābaro ar 4 speciāli viņam nokautām stirnām un ekskluzīvo pārtiku. Un forši, ka tā uzskata, man prieks par viņas takšiem un neko sliktu par to nesaku, bet tad lai iemācās pieņemt, ka ne visi speciāli skries kaut stirnas (vai aks tur bija nokauts, tām bildēm ātri pārskrēju pāri, vispār neadekvāti tādas bildes likt forumā, manuprāt).
11.11.2015 13:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!