Ar anoreksiju slimoju jau kopā skaitot kādus septiņus gadus. Pa lielam, ir bijuši vairāki pārtraukumi ~3 gadi, ir bijuši vairākas epizodes, kurās varu doši apgalvot, ka nesaprotu kas notiek (tā itkā tā nebūtu es), bet pašlaik viss itkā iet uz atveseļošanos.
Sākums bija 13 gados, kad skolā mani saukāja par resnīti (toreiz to nesapratu, ka tas bija domāts tieši pretēji jo biju skaliņš un klasē tās bija kā antonīmu iesaukas), kā arī neveiksmīgas fotogrāfijas uzņēmums, kurā sāniski pagriezos un bija redzama ādas kroka uz vēdera. Ar to viss sākās, lai "censtos būt labāka", ''lai beidzot mani pieņemtu un pamanītu". Zemākajā punktā bija 1,68cm un 36kg, kad vienas dienas laikā trīsreiz noģību (nerunājot, par to, ka man nebija ne gurnu ne krūšu, ne skaistu matu nekā), es sāku saprast, ka ja gribu būt tieva un dzīva tad tā turpināt nevar.
Pie dakteriem es neesmu gājusi, un nedomāju, ka iešu. Dīvainā kārtā esmu samierinājusies ar faktu, ka šīs domas man uzpeldēsprātā visas dzīves garumā- tā ir kāda daļa no manis.
Palīdzēja pārtraukt uz laiku iemīlēšanās. Puisis, kurš tā starpcitu izmeta, ka viņam patīk "ka ir dibens". Protams, tajā brīdī manī radās "man jāpatīk viņam, jābūt pietiekami labai" un tad nu es darīju ko spēju, lai iegūtu normālu ķermeni.
Pašlaik es spiežu sevi iemīlēt. Līdz šim man riebjas mana tumsnējā āda, manas garās rokas un iztiktais dibens. Bet es cenšos. Jāsaka, ka veiksmīgi ir sanācis turēties pusotru gadu.
Kādas iezīmes nāk klāt?
-Tu paliec kašķīgāka, jo visu laiku domā tikaipar ēdienu
-vizuāli nepievilcīgāka ne mati, ne āda, ne nagi skaisti
-bieži paliek vienalga par to ko uzvelk mugurā, jo nekas labi neizskatās
-kautrīga, nedroša, bezmērķīga, kā tāds rēgs, kuru neviens neievēro, kurš klīst fonā, jo baidās iznākt priekšplānā
-emocionāli vai nu ļoti izteikti histeriski jūtu uzplūdi, vai tukšums, dienām ilgs tukšums
-tieši anoreksijas "epizodē" vismaz man ir tā, ka es neatceros, kur ko daru īsti, viss ir kā tāds sapnis, kurā tiek skaitītas kalorijas un ēdiens.
- pazūd draugi, neviens tevi nevar paciest un tev arī īsti neviens nav vajadzīgs.