Sveikas :) tā nu sanācis, ka šī gada dzimšanas dienu, kas nu jau ir pēc pāris nedēļām nesanāks diži nosvinēt, tāpēc plānoju ar draudzenēm doties paēst. Draudzenes būs kādas līdz 10. Un, protams, ka vienkārši nevaru samaksāt par viņām visām, lai arī man ir dzimšanas diena. Kā pateikt, ka katrai būtu jāmaksā pašai par sevi? Un negribu arī justies neerti, ahh
Rīko mājās pasēdēšanu, ja iznāk par dārgu restorānā. Uztaisi nelielu uzkodu un saldumu galdu, sagādā vīnu un tas neizmaksās 200eur. Vel variants labs variants ir šis
Nu šitādā variantā es drošvien darītu tā, ka pati paņemtu kādas uzkodu plates un kādu pudeli tajā kafejnīcā.
Parsteidz tas, ka vispar ir doma maksat par kaadu. Kad ar draudzenem ejam svinet kaadas dzimshanas dienu tad taas kuram nav dzimshanas diena maksaa par sevi un metaas visas kopaa un nosedz jubilares reekinu. Nekad nav bijis savadak
Vai tiešām tās visas 10 ir tik tuvas, ka nu obligāti jāaicina? :) Bet nu es arī noteikti sarīkotu nelielu pasēdēšanu mājās, galda izmaksas tad arī būtu visai simboliskas :)
Tad labāk nerīko dzīmšanas dienu, ja nevari atļauties. Nav taču vienmēr jarīko. Uzrīkosi tajā gadā, kad varēsi atļauties. Ja mani uzaicinātu uz dzimšanas dienu un prasītu pašai samaksāt par galdu, nu come on...
Vēl vari norādīt ielūgumā, ka dāvanas vēlies naudas izteiksmē (līdzīgi kā uz kāzām dara). Un samaksā par visiem. Bet sadāvinātais kaut daļēji atsitīs atpakaļ izmaksas.
Vēl varu ieteikt uzaicināt uz brunch kādā brīvdienas rītā. Tad varēsi iekļauties pat 100 eiro uz 10 cilvēkiem. Vakariņas restorānā noteikti būs vismaz 2-3x dārgāk.
Man būtu neērti pateikt tiešā tekstā, ka ejam uz kafejnīcu, bet katrai jāmaksā pašai par sevi. Var taču izdomāt lētākus variantus (kaut ko paatavot pašai, jau pieminētā picērija, kāda lētāka kafejnīca ar iepriekš izvēlētu ēdienu un ir vēl daudzi citi varianti ar iepriekš kaut ko pagatavotu, apvienojot ar kādu citu izklaidi utt.).