Jaunībā bērnus gribēju vienmēr. Plānošana ietvēra vispirms kāzas, tad padzīvošana kopā pāris gadus un tad jau arī piestrādāšana pie bērna. Īsti nebija tik svarīgi - darbs, nauda, dzīvojamā platība, jo tāpat tas viss dzīvē nāk un iet, ja uz to gaidīt, tad var nākties pārāk ilgi gaidīt.
Būtībā paliku stāvoklī ne tik ātri, kā domāju, ka palikšu stāvoklī. Līdz tam biju tā teikt baigi safanojusies par teorētisku domu kļūt par māti, taču, kad testā ieraudzīju šīs ilgi gaidītās 2 svītriņas, nevarētu teikt, ka sajutu baigo prieku. Drīzāk beidzot apjautu, ko esam sastrādājuši... :D Var teikt, ka tajā brīdī sapratu, ka negribu, bet bija jau par vēlu... :-P Abortus neatbalstu, atbildību uzņemties māku. Nu neko - gribējām taču paši un dabūjām ar'.
Tagad esmu laimīga, ka man ir meita. Būt par māti man ir grūti un nepatīk īsti šī loma kā tāda, kaut gan meitu ļoti mīlu kā cilvēku. Neskatoties uz šo visu - mums jau ir otrais mazulis nesen piedzimis un kaut arī vēl mēnesi atpakaļ biju ļoti kategoriska, bet domas jau virzās arī uz trešā bērna pusi (pagājuši tikai 4 mēneši kopš dzemdībām). Paradokss! :-) Taču tāda nu ir šī realitāte. Man kaut kādā veidā ir svarīgi tas, lai mums būtu bērni, lai viņi būtu laimīgi, labā ģimenē auguši, saņemtu labu audzināšanu un visas ekstras - bet tā pa īstam es neesmu tajā visā iekšā. Pavisma nejūtu sevī mātišķumu. Priecājos, ka vnk daru, kas jādara un daudz nedomāju par to visu.