Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Melnā līnija dzīvē! Lāsts??? Mans Helovīns jau 6 mēnešus...

 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
Sveikas visas!
Īsti lāstam nekad neesmu ticējusi, bet tagad sāku aizdomāties.
Vēl gada sākumā man bija perfekta dzīve. - Vīrietis, kurš gribēja precēties, labi draugi, nauda, biju veiksmīga jebkurā jomā, veselība, vienvārdsakot bija viss ko gribu.
Darbs - viesmīle. Strādāju kafejnīcā, mans darba laiks bija 11:00-20:00, parasti darbā biju pirms 11:00 un prom ap 21:00 - 23:00! Strādāju labi. Sākās konflikti - Viss sākās ar to, ka mans priekšnieks pieprasīja man , lai 50% no savas dzeramnaudas dodu viņam :-D , viņš tā uzskatīja, ka man jādod, jo viņš redzot strādā par pavāru dažreiz tur. Vienmēr, biiju izpalīdzīga utt. - mazgāju traukus, uzkopu zāli, par banketiem man nepiemaksāja - neko neprasīju. Nākamais, kas nokaitināja, bija tas, ka ļoti bieži darbā nebija pavāra, un priekšnieks pats nāca uz darbu ap 14:00 dienā - es darbā biju viena. Zvanīju un teicu, ka pilns ar cilvēkiem, ka nav ko pārdot, ka nekas nav gatavs. Man atbildē kliedzot virsū - Tu, te jau strādā gadu, pati tiksi galā, un noliek telefonu. Tā bija kādas 4 reizes. Un pēdējais, ko neizturēju, kad gatavoju 2 latte, pie letes pienāk apmeklētāja, un pasaka, ka wc esot netīra. Un priekšnieks uzkliedz man virsū, lai eju sakopt, protams, mana atbilde bija - ka neko nekārtošu, jo neesmu apkopēja. Un, vēl viņš man nemaksāja naudu laicīgi, palika parādā 180euro, bet negribēju ņemties ar viņu, un lai aizrijās...
Mans draugs teica, lai aizeju no tā darba, ka pilnīgs bezsakars. Tā arī vienu dienu izdarīju, uzrakstīju atlūgumu , aiznesu. Sakrāmēju somu un aizlidoju pie drauga uz UK uz mēnesi atpūtos, ceļoju un vienkārši neko nedarīju! Tas viss notika februārī. Priekšnieks bija dusmīgs, zvanījās, rakstīja sms utt, ka vnk. aizbraucu prom! Teica, lai braucu atpakaļ, ka man būs problēmas utt. Neko neatbildēju - ignorēju.
Martā biju atpakaļ LV, mans draugs aizbrauca pie sevis uz mājām uz visu vasaru, viņam slimi vecāki. Sarunājām, ka viņš septembrī atgriezīsies UK, un braukšu pie viņa, lai neeju strādāt, bet atpūšos, ka sūtīs naudu 1000euro mēnesī, jo abi sapriecājāmies, ka uzzinājām, ka mums būs bērniņš. :-) Viss bija super, jau kopš Ziemassvētkiem mans draugs runāja, ka grib precēties un veidot ģimeni. Man 24 viņam 32 gadi.
Atbraucot uz LV, nekas īsti nemainījās, viss bija ok. Atkal rakstīja priekšnieks, tjipa mani redzēja centrā, un ka man esot nenokārtotas darīšanas ar viņu :-D ka nebūs tā , ka viņu kāds tā uzmet utt... Tālāk ignorēju!!!
Tātad aprīlī sākās problēmas! Manas labākās draudznes 3, visas dzīvo ārpus LV - vairs ar mani nekontaktējās, tikai čau, kā iet, un viss... ok, visām ir darbs, uni, un puiši, domāju, ka aizņemtas! Bet tagad kopš augusta nerunājam vispār, rakstu skypā, facebook, zvanu, tad vislaik aizņemtas vai vēl kas...
Arī aprīlī, mans mīļais vīrietis, man uzrakstīja, ka nedos man ne naudu, un nekad nebūs šī bērna tēvs! :-O:'-( es domāju, ka tas ir joks... bet tad sapratu ka nav!!! Kopš aprīļa neesam runājuši, arī neatbild ne telefoniski, ne skypā, nekur!!!
Mēģināju atrast darbu vismaz uz vasaru, jo man ir 5 gadu pieredze viesmīlībā, un esmu strādājusi labos restorānos, bet nekur nevarēju dabūt darbu! Biju uz kādām 15 pārrunām, bet nekāāā!!! Neviens neņem, kaut arī sludinājumos bija rakstīts, ka tikai uz vasaru. Vēders sāka augt tikai septembrī, kad meklēju darbu neviens pat nevarēja iedomāties, ka emsu stāvoklī.
Dzīvoju pie mammas, kur arī dzīvo mans pusbrālis viņam ap 40 gadiem, vientuļš, alkoholiķis dzer 5 dienas nedēļā, mammas mīlulis visu mūžu, mamma joprojām pērk viņam drēbes, gatavo ēst utt.... Mamma visu šo laiku mani uztur, pērk ēdienu, un kaut ko maksā pa dzīvokli, kopš jūlija. Vienu dienu pusbrālis sadzērās un vnk.teica, lai maksāju pa dzīvokli, vai vācos prom! Tad nekas neatlika, ka paņemt kredītu, iedevu 500euro mammai pa šiem mēnešiem, un teicu, ka drīz izvākšos, ka pat neiespējams ar viņiem dzīvot... Tā joprojām, te pūstu pie viņiem. Vēderu mēģinu slēpt, kaut jau 27.11. jādzemdē, jo 99% , ka ja viņi uzzinās, ka gaidu mazo izmetīs mani arī, un ka neuzturēs mani ar mazo. Visu šo laiku dzīvoju vienā depresijā, vieglāk saskaitīt dienas, kad neesmu raudājusi. Bērniņam, protams, arī nav nekas nopirkts, un vispār nezinu ko darīt!!! Tagad, jau jāatmaksā kredīts, kur jau nedēļu zvanās. Esmu bez naudas, bez mīļotā vīrieša, bez draugiem, vienīgais, kas man pagaidām ir, tas ir mans mazulis zem sirds!
Par lāstu iedomājos, kad redzēju sapnī bijušo saimnieku - viņš sēdēja man pretī un teica, nu kooo, tev patīk tava dzīve tāda?! un ļauni smējās. Pamostoties, atcerējos, ka viņš bieži apmeklēja kaut kādu zīlnieci, un runāja dažādas pretīgas lietas , pat , ka drīz viena sieviete nomirs - mums abiem pazīstama, jo viņa ar viņu sastrīdējās un aprunāja. Viņš bieži brauca pie tās zīlnieces, man piedāvāja braukt līdzi, bet teicu, ka neticu tādām lietām, un nekas neinteresē sakarā ar to!
Tas, tā īsumā mans stāsts. Ko jūs domājat lāsts vai es esmu pie kaut kā vainīga??? :'-(:-(
31.10.2015 20:29 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
meklēju, meklēju tajā stāstā `melno strīpu` un `lāstu`, taču tā arī neatradu.
no darba aizgāji, neatstrādājot ar likumu noteikto laiku, savu vārdu,uzvārdu iegooglēji? varbūt priekšnieks ielicis sliktu atsauksmi?
par tava drauga pasakām vispār pat negribas komentēt, kā var vienkārši mēnešus nerunāt, nekontaktēties ar cilvēku, kura bērnu tu iznēsā, jo PĒKŠŅI viņš pasaka, ka nemaksās neko un neaudzinās sīko? un tu tā rociņas klēpī salikusi čušss. te kaut kas smagi iztrūkst šajā daļā.
15 intervijas ir realitāte, darba meklēšana ir realitāte, sveicināta realitātē, tā ir ikdiena daudziem cilvēkiem.
ātro kredītu sagrābties nav liela māksla, īpaši esot bez pastāvīgiem ienākumiem (banka nedod kredītu, ja tev nav darba, starp citu).
VDI nevērsies, kad neizmaksāja algu, kad priekšnieks morāli pazemoja, kad lika pildīt pienākumus, kuri nav tavā līgumā...


kāda vēl melnā strīpa, mīļā sieviete?
31.10.2015 20:42 |
 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
Google, nav nekādas info par mani.
VID esmu bijusi, teicu, visu kas notika, un ka vienkārši aizgāju, neizturēju to visu, teica, ka viss ok, ka uz to uzņēmumu jau ir sūdzības! Uzrakstīju iesniegumu, bija ielūgums uz pārrunām pie viņiem, kur viņi man parādīja kādu algu esmu saņēmusi utt, kur esot mans paraksts, pateicu, ka tas nav mans paraksts un darbā neko tādu neesmu parakstījusi, tā arī viss beidzās, vairs nav sazinājušies ar mani. Teica, ka atbrīvota no darba pēc abpusējās vienošanās.
Par bērna tēvu - katru nedēļu rakstu, zvanu - neko neatbild man!!!
31.10.2015 20:54 |
 
Reitings 120
Reģ: 14.12.2012
Šaubos, ka tas ir lāsts. Lai ko tādu uzliktu, jābūt ļoti spēcīgam cilvēkam, maz ticams, ka tavs priekšnieks ir baigi ieinteresēts tajā visā. Īsāk sakot:
Darbs - ar to problēmas ir visiem un visur, vairāk vai mazāk. Šodien tev viņš ir, rīt var vairs nebūt. 50/50 situācija. Galvenais Tavā gadījumā - turpināt meklēt, iet uz intervijām, neuztraukties, jo vairāk iesi, jo lielāks rūdījums.
Bērna tēvs - arī ne pirmā un pēdējā. Viens no minējumiem, ka attālums varēja izjaukt jums visu, ne visi spēj ar to sadzīvot, daži jau atradinās pēc pāris mēnešu nebūšanas kopā. Šeit ieteikums par to šobrīd tik ļoti neiespringt, vairāk koncentrēties darba un pastāvīgu ienākumu meklēšanai. Paralēli, protams, mēģini ar viņu uzturēt sakarus, varbūt viss vēl mainīsies.
Par ģimeni - tas jau saistīts ar darbu un visu pārējo. Būs darbs, būs nauda, varēsi dzīvot atsevišķi, nebūs jādzīvo ar alkoholiķi pusbrāli un no mammas jāņem nauda.

Tā ka primārais ir darba jautājums manā skatījumā, daudzi cilvēki kaut ko zaudē sevī, kad pazaudē darbu, jo tad zūd pārliecība par sevi, rodas šaubas par nākotni,ja vēl uzreiz nesanāk atrast ko vietā un ir citas problēmas, tad vēl jo vairāk.
31.10.2015 21:05 |
 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
Laikam, esmu kaut ko sajaukusi vai nepierakstījusi klāt to visu rakstot.
Ar draugu bijām kopā gandrīz 2 gadus, jā attālums biija problēma, bet viss ok. Katru mēnesi lidojām viens pie otra, mēnesī redzējāmies 2 reizes, jo biļetes uz to pilsētu un atpakaļ ir ļoti lētas, kopā vienam cilvēkam max ko maksāju bija 160euro. Takā nebija nemaz , tik grūti.

Runājot par bijušo priekšnieku, viņš bija kā traks ar to visu maģiju. Un, kad vienu dienu atbrauca un stāstīja, ka tā sieviete nomirs, tad uzzināju, ka viņa ir smagi saslimusi!

Man nekad nav bijis problēmu atrast darbu. Esmu strādājusi steiku haoss, UK Taps restorānā - kafejnīcā, Skyline uz vasaras laiku, un vēl dažas vietas, man ir ļoti labs CV. Runāju brīvi - latviešu, angļu, krievu, vācu valodās un mazliet pārzinu spāņu valodu. Ir bakalaurs psiholoģijā.
31.10.2015 21:21 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Aigar, par kādu
Galvenais Tavā gadījumā - turpināt meklēt, iet uz intervijām, neuztraukties, jo vairāk iesi, jo lielāks rūdījums.
Tu tagad runā? Kā sieviete 9.mēnesī lai meklē darbu?

Es ieteiktu, pirmkārt, pateikt mammai, ka gaidi mazo. Otrkārt, līdz ko mazais piedzims, kārto alimentu jautājumu!
31.10.2015 21:25 |
 
Reitings 252
Reģ: 21.06.2015
kāda vēl melnā strīpa, mīļā sieviete?


++
31.10.2015 21:26 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vai kaut īslaicīgs risinājums nebūtu patvēruma meklēšana kādā krīzes centrā?

Uzturlīdzekļus jau tik ātri nepiedzīs. Tā kā nav precēti, jāsniedz prasība tiesā (tas atkal maksā naudu), lai vīrieti piespiestu veikt paternitātes testu. Diezin vai viņš labprātīgi piekritīs.

Par lietām mazulim - varbūt cosmo māmiņas būtu gatavas ar kaut ko padalīties? Tikai vajag kādu kurai būtu laiks un iespēja visas lietas savākt un nogādāt MoonPrincess.
MoonPrincess, kas Tev gaidāms?

Meitenes, ko domājat?
31.10.2015 21:48 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cilvēks ir strādājis, tātad, būs gan bezdarbnieku pabalsts, gan māmiņalga. Vai visu laiku, kamēr biji attiecībās ar vīrieti, turpināji dzīvot pie mammas? Kapēc?
31.10.2015 22:02 |
 
Reitings 122
Reģ: 27.04.2015
līdz ko mazais piedzims, kārto alimentu jautājumu!


Piekrītu šim teiktajam! Ja reiz nevēlas būt tēvs, tad lai maksā naudiņu, lai tu vismaz varētu uzturēt kautkā bērnu.
31.10.2015 22:06 |
 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
No darba aizgāju februārī, un stāvokī paliku, martā. Pēc papīriem, kas man uz rokas, es tiku atbrīvota no darba februārī. Māmiņalga nepienākās, bezdarbnieku pabalsts arī nē, jo šajā darbā oficiāli strādāju nepilnus 8 mēnešus. Sociālajā dienestā man teica, ka nekas nepienākās!!!
Mans bijušais, pats strādā un dzīvo UK, bet pats ir no Amerikas. Pirms aiziešanas no darba, īrēju istabu.
31.10.2015 22:13 |
 
Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
kāda vēl melnā strīpa, mīļā sieviete?

A es redzu - ir, un milzīga! Protams, tagad visi gudri - kāpēc darīji to, kāpēc šito? Bet vai tad tiešām ir neiespējami saredzēt izmisumu - bērniņš tulīt nāks pasaulē, tēvs pazudis, dzīves apstākļi (emocionāli) drausmīgi, sajūta, ka nav, kur likties, nevienam neesi vajadzīgs, bet pulkstenis tikšķ un grūtniecību jau neapturēsi. O, es zinu šo sajūtu un saprotu autori pilnībā - protams, naktīs rādās visādi murgi un cilvēks netop pie saprašanas, kāpēc ar viņu tā ir atgadījies.

Lāstiem es gan neticu un nedomāju, ka tie ir pie vainas. Drīzāk jau te pierādās senā patiesība, ka tikai grūtībās var saprast, kurš no tuviniekiem ir patiesi tuvs.

Es arī izgāju cauri ellei grūtniecības laikā, droši vari uzrakstīt man PM un padalīšos savā pieredzē. ;)
31.10.2015 22:13 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
MoonPrincess, pati saki, ka tev ir vairāku gadu darba pieredze. Tatad nav svargi, cik menešus tu nostradāji konkrēti pēdēja darba vietā.
31.10.2015 22:16 |
 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
Es biju uz sočiem, man pateica, ka man nekas no pabalstiem nepienākās.
31.10.2015 22:22 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Bezdarbnieku pabalsts tev pienākas. Māmiņalga gan būs tāda kā tām, kas vispār nav strādājušas 170. Bet labāk visu noskaidro attiecīgajās iestādēs.
31.10.2015 22:24 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Kā var mamma nepamanīt, ja esi 8. mēnesī?
31.10.2015 22:36 |
 
Reitings 120
Reģ: 14.12.2012
Visā garajā tekstā biju palaidis garām par grūtniecību, sorry. Tad tiešām manu komentāru var neņemt vērā, klausi, ko saka meitenes. Un jā, tādas lietas tuvajiem labāk nenoklusēt, bet pateikt un jo ātrāk, jo labāk, pašai vieglāk būs.
31.10.2015 22:37 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Nevar būt, ka nekas no pabalstiem nepienākas. Nestrādājošajām māmiņām arī kaut ko maksā.

Bērna piedzimšanas pabalsts (es saprotu, ka nav svarīgi, vai strādā): http://www.vsaa.lv/lv/pakalpojumi/vecakiem/berna-piedzimsanas-pabalsts

Bērna kopšanas pabalsts: http://www.vsaa.lv/lv/pakalpojumi/vecakiem/berna-kopsanas-pabalsts

Vecāku pabalsts laikam gan nepienākas.

Bet arī tie 2 pabalsti ir jau kāda nauda.
31.10.2015 22:40 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vai Tu esi no Rīgas?
31.10.2015 22:41 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Annie-Gadijuma,ja gaidama meitina,es velos ziedot dalju drebites. Ja so diskusiju gadijuma vairs neapmekleju,uzraksti pm.

Autorei-vispar jau ticu lastiem.var ari but tads.vai ari vajpratiga melna stripa. Kko ru sava dzive dari nepareizi. Kad.sadi notiek,vajag meklet pareizo celju,ka dzivot. Pati esmu daudzkart ar to saskarusies. Kaut kada bridi tu sava dzive izdariji kludu,tadelj tev ta tagad jalabo vai vispar kardinali jamaina sava dzive. Ja esi ticiga,uz baznicu ari par launu nennaktu aiziet
31.10.2015 22:42 |
 
Reitings 29
Reģ: 31.10.2015
Tikko vēlreiz palasīju par pabastiem. Pirmdien došos un jautāšu, jo kaut kas man it kā pienākās.
Esmu no Rīgas, jā! Runājot pār bērna dzimumu, tad nezinu. Vienīgais, ko ārstam prasu vai viss kārtībā??? Tas, ir viss ko gribēju šo visu laiku zināt, jo bija liela depresija. Droši vien jāsaņemās un jāpaskatās mātes pasē beidzot :-D, bet domāju, ka tas ir puisītis.

Un liels paldies meitenēm, kas raksta privāti un atbalsta, pat nebiiju domājusi, ka kāds nepazīstams man cilvēks varēs tā atbalstīt, un vismaz pateikt, kādu jauku vārdu.(l)
31.10.2015 22:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits