1)Var apgrauzdēt mandeles, iemērkt plūmes/aprikozes uz pāris stundām kādā jaukā alkoholā (Baileys, aprikožu liķierītis, kāds rumiņš), tad ielikt mandeli plūmes vidiņā un visu iemērkt kausētā tumšajā šokolādē.
2) karameļu pamatrecepte- cukurs, sviests, drusciņ saldā krējuma, vaniļa un mazliet jūras sāls. Proprcijas apmēram tādas, ka uz glāzi cukura vajadzēs 2 ēd.k. sviesta un 1 ēd.k. krējuma. Katliņā visu uzvāra un karsē līdz karamele uz karotes, kas pabāzta zem auksta ūdens, viegli "atlec" un ko var sarullēt bumbiņā. Masu lej uz cepešplātes un atdzesē pirms sagriež gabaliņos. Recepti var variēt krējuma vietā lejot, piemēram, viskiju vai konjaku. Var pievienot pāris pilienus asās mērces (Tobasco, sriracha) vai masu uz cepešplātes pārbērt ar sakāpātiem sāļajiem zemsriektiem. Atsevišķās konfektītes var tīt papīrīšos vai arī pārbērt ar kukurāzas miltu un pūdercukura maisījumu, lai nelīp kopā. Glabā ledusskapī.
Šīs tehniski nav konfektes, bet tajā pat laikā ir gan :-D :
1) grauzdētas mandeles - katliņā ieber krūzi brūnā cukura, mazliet ūdens (var aizvietot ar šeriju vai brendiju) un garšvielas (kanēli, vaniļu, ingveru, muskatriekstu,... Ko nu sirds vēlas), šķipsniņu jūras sāls. Kad izveidojies sīrups ieber 2-3 glāzes svaigu mandeļu un maisot karsē līdz cukurs ap mandelēm ir sakristalizējies. Izliek un cepampapīra atdzist.
2) marshmellow popkorns - katliņā izkausē paciņu marshmellows kopā ar pāris karotēm sviesta un šķipsniņu sāls līdz iegūst viendabīgu, krēmīgu masu. Ja vēlies vari pievienot pāris pilienus konditorejas krāsvielas, lai masu iekrāsotu, piemēram, rozā. Katliņā uztaisa popkornu un pārber lielā bļodā. Virsū lej saldo masu un ar karoti maisa līdz popkorns vienmērīgi pārklāts. Pārvieto uz cepampapīra un ļauj atdzist.