šie mafini ir dievīgi
Ķirbja mafini ~ 12 gab.
- 250 g milti
- 250 g ķirbja mīkstuma (piem., šķirne moschus)
- 100 g siers parmigiano vai kāds līdzīgs cietais siers
- 100 g šķiņķis sagriezts kubiņos
- 2 olas
- 70 ml eļļa vai sviestiņš
- 80 ml buljons
- mazais iepakojums skāba krējuma 200 g
- 2 tējkarotes cepampulvera
- garšvielas pēc patikas, šķiņķis n siers dod jau labu sāļumu
+ mafinu cepamforma ( iesmērē ar sviestu vai ieliek papīriņus)
Miltus samaisa ar cepampulveri un uz smalkās rīves sarīvēto sieru.
Šķiņķi sagrieztu kubiņos pakarsē uz pannas, lai izdalās tauki un šķidrums, tad nosusina uz salvetes.
Ķirbi sagriež ļoti smalki. Ķirbi un šķiņķi iemaisa pie miltiem. Olas sakuļ ar eļļu, buljonu un krējumu. Un sajauc kopā miltu ķirbju maisījumu. Intensīvi visu samaisa kopā, lai izveidojas viendabīga masa.
Pilda formiņas, sakarsētā krāsnī 180 cep līdz zeltaini brūni, 25 - 30 minūtes.