štrunta ar pareiz rakstību
1) tev jāapzin savs potenciālais klients , piemēram, prioritāte ir pusdienotāji (kompleksās pusdienas ) , vīnotāji, tējotāji vai kūkotāji ....
2) atkarībā no 1 pinkta ir jāatrod telpas pareizā vietā , kā arī jāizdomā cik tev vajag dariniekus un cik esi gatava tiem maksāt
3) ļoti svarīga ir telpu atbilstība PVD normām , tapēc vairāk kā vēlams būtu iemest aci viņu mājas lapā un sazināties ar viņiem ( viņu pienākums ir 1/2 gada laikā pēc atvēršanas apmeklēt tavu ēstuvi )
4) ēdienkarte + tev ne tikai ir jāuzraksta , ka būs kartupeļi ar kotletēm , bet virtuvē jābūt stingriem uzskaites materiāliem un darbību gaitai kā to gatavot un cik g no katras izejvielas sastāda kopā porciju
5) par dzēriem līdzīgi , kā ar ēdieniem ( es te domāju kokteiļus , ne tēju vai alu )ja tirgosi alko tev ir vajadzīga license
6) tev ir jāzin pašizmaksa ēdieniem un jātrod zelta vidusceļš uzcenojumā, lai klients apmierināts un pati nepaliec bešā ... tur klāt der ierēķināt arī tik vienkāršas lietas , kā gāze/elektrība ( uz kā gatavo ), ūdens lai nomazgātu traukus u.c tādas lietas
priekšmeti kuri noderēs vidusskolā , lai atvērtu ēdināšanas iestādi --- nekas prātīgs nenāk prātā , matemātika tev nepalīdzēs , jo ar grāmatvedību praksē tam ir maz sakara tik vien cik summa, starpība un % aprēķināšana... , bet tev būtu jāzin vairākas valodas , ne tikai latviešu .....
īsumā kaut kā tā , pieļauju, ka es ātrumā rakstot varēju arī ko aizmirst