Studente-grūtniece

Reitings 348
Reģ: 02.11.2010
Sveikas meitenes! :)

Vairāk jau laikam uzrunāju māmiņas un topošās māmiņas, bet jebkurš viedoklis būs svarīgs :-)

Man ir sekojoša situācija - mācos maģistratūrā, iestājos šogad, tātad pirmais kurss. Mācības ir pilna laika klātienē, skola katru dienu, mācības ir nopietnā zinātnē, ar kvalifikācijas eksāmeniem galā un tādēļ īsti nav baigi daudz brīvā laika. Sākoties studijām, uzzināju, ka esmu stāvoklī. Attiecīgi mazulis gaidāms uz maija beigām/jūnija sākumu. Manā universitātē tas ir sesijas laiks. Īsti nezinu vai spēšu ar lielu vēderu un līdz pēdējam brīdim mācīties, kā arī izbraukāt (dzīvoju Pierīgā, skola centrā, mašīnas nav) + veiksmīgi nolikt sesiju. Ak jā, sestdienas grupa nav, ir tikai pilns laiks pa dienu vai pilns laiks vakarā. Tāpat, nākamajā septembrī jāsākas praksei, lekcijas nebūs, bet tas nemaina faktu, ka prakse ir katru dienu. Vīrs, mamma strādā, bet vīra ģimene dzīvo otrā Latvijas galā. Attiecīgi īsti nebūs kas bērnu pieskata tajā laikā.

Esošajā situācijā īsti nezinu kā rīkoties, jo varianti ir vairāki un iespējas arī, bet īsti nezinu kā būs, jo nākotni paredzēt nevar. (t)

Mani varianti:
1) Ņemt akadēmisko jau februārī. Neņemot vērā, ka studijas faktiski ilgst tikai 2 gadus, bet es tās paildzināšu uz 3 gadiem.
2) Nomainīt skolu, kurā ir neklātienes grupa. Respektīvi, turpināt mācības, iekavēt tikai pusgadu, apmeklēt visu grūtniecības laiku skolu, tomēr iegūt mazliet zemāka prestiža izglītību ( salīdzinājumam - tas ir tāpat kā juristus LU nomainīt pret juristiem RSU);
3) turpināt studēt un cerēt, ka viss saies. Tas ir - nebūs grūti apmeklēt skolu, viss noritēs skaisti, viegli un rožaini, kā arī dzemdības nesāksies eksāmena vidū :-D

No jums ļoti gaidu pieredzi kā bija pašām/māsām/draudzenēm/mammām, ieteikumus un viedokļus kā man labāk darīt, jo tiešām esmu ļoti apjukusi!(t)

Paldies jau iepriekš! :-)
23.10.2015 10:07 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Pati esmu LU studente un esmu ļoti apmierināta ar savu fakultāti, pasniedzējiem, skolasbiedriem un prasībām kopumā, kā arī studiju kvalitāti.

Protams, starptautiskā līmenī ikvienai augstskolai ir, kur augt, bet, ja man vēlreiz būtu jāizvēlas, kur studēt, es izvēlētos atkal LU.

LU ir tradīcijām bagāta universitāte, bet tā attīstās laikam līdzi.

No pieredzes varu teikt, ka man ir bijuši kursabiedri, kas pārnākuši no RSU, piemēram, un teikuši, ka LU noteikumi ir stingrāki, kas savukārt disciplinē gan mācīties, gan motivē :)
23.10.2015 13:48 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Gabija, nu jā, skaidrs, tad tas kaut ko maina. Bet nav tā, ka, ja Tu samaksā par šo gadu un, piemēram, novembrī paņem akadēmisko, tad nākamgad novembrī atsākot, vari nostudēt līdz jūnijam un par nākošo gadu nekas nebūs jāmaksā (jo būsi jau samksājusi iepriekš)?
Es vienkārši nezinu, gan es, gan manas māsas visas esam vienmēr tikai budžetā studējušas..
23.10.2015 13:49 |

Reitings 730
Man kursabiedrene dzemdēja Janvārī, kad sākās sesija. Viņa iepriekš sarunāja ar visiem pasniedzējiem, ka decembrī kārtos visus eksāmenus. Viss bija OK un vasarā visi kopā svinējām izlaidumu. Tā ka viss iespējams.
Varbūt līdzīgi var sarunāt arī ar praksi un otro mācību gadu, ka kaut ko vari izdarīt ātrāk/vēlāk. Viss atkarīgs no skolas un pasniedzēju nostājas.
Katrā ziņā novēlu izturību.
23.10.2015 13:53 |

Reitings 2982
Iesaku riskēt un mēģināt! ar mazo puncī nokārtoju bakalauru, uzrakstīju un aizstāvēju ( ar visu savu nenormālo toksikozi, vēmu nonstopā) un iestājos maģistros- pilna laika, baroju ar krūti līdz 8mēn, tagad tik jāraksta maģistra darbs. Bija nenormāli grūti ( vnm mazulis līdz pa āru ratos vai iekšā universitātē ar kādu no ģimenes locekļiem, starpbrīžos baroju ar krūti) - bet es tagad esmu tik priecīga, ka tik daudz izdarīju!

bet klausies pēc sajūta'm. ja teiksi sev, ka nevari, nevarēsi pat tad, ja patiesībā varētu...
23.10.2015 14:01 |

Reitings 1
Reģ: 23.10.2015
Smieklīgi ir tas, ka raksti citēju:"( salīdzinājumam - tas ir tāpat kā juristus LU nomainīt pret juristiem RSU)"
Tas gan būtību nemaina,bet pēc Tevis teiktā, esmu 99% pārliecināts, ka runa tieši arī iet par LU juridisko fakultāti. Kapēc to ir jāslēpj?
Par to liecina:1.mācības ir nopietnā zinātnē, ar kvalifikācijas eksāmeniem galā
2.sestdienas grupa nav, ir tikai pilns laiks pa dienu vai pilns laiks vakarā.
3.Tāpat, nākamajā septembrī jāsākas praksei, lekcijas nebūs
4.man ir nopietnas studijas, prakses ir 3 un tās tiek ļoti stingri vērtētas
5.Bet manas studijas ir saistībā ar Latviju, pabeidzot studijas citā valstī, tāpat nevar strādāt manā jomā Latvijā. Tieši tāpēc izvēle ir starp divām Latvijā atzītām universitātēm ar vienādu profesijas iegūšanu galā.
Nē es tomēr esmu 100% pārliecināts, ka runa iet par LU juridisko fakultāti.
ps. Praksi var arī sarunāt citās vietās, teiksim pie pazīstamajiem, nav obligāti jāņem LU piedāvātās prakses vietas.
23.10.2015 14:49 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
LU slikta augstskola, nu lol :-D:-D:-D

Es ieteiktu nemt akademisko un/vai tik tiesam pariet uz rsu neklatieni. Lai gan man tiesibas uz rsu negribetos iet. :) Atsakt paapesi vienmer, par to, kabernam vajag mammu loti piekritu.
Un, protams, apsveicu.:-)
23.10.2015 14:58 |

10 gadi
Reitings 13809
Grūtniecības laikā es būtu varējusi studēt, jo jutos ļoti labi līdz pat beigām, bet pēc bērna dzimšanas, ņemot vērā, ka man nav neviens kas palīdz pieskatīt, un vīram ir jāstrādā, tad es nekā nesavienotu studijas. Auklei atstāt tik mazu bērnu es nebūtu ar mieru.

Par barošanu - piena man bija pietiekami, bet atstlaukt es varēju labi, ka 20 ml un tikao no rīta. Nezinu, kāpēc tā, bet manas krūtis atslaukšanai nepadevās.
23.10.2015 15:09 |

Reitings 488
Reģ: 18.04.2013
Manā gadījumā, mums bija augusta sākums/jūlija beigas noliktais datums un mazais piedzima jūlija vidū. Augstskolu pabeidzu jūnija sākumā, izlaidums bija jūnija beigās.

Teikšu godīgi, nebija viegli, bet tā kā tas man bija pēdējais gads, pēdējie soļi, tad akadēmisko neņēmu. Prakse man bija online, tāpēc bija vieglāk savu laiku plānot un varēju arī atpūsties! Bet mums šeit arī sesijas ir daudz savādākas kā LV..
Tavā gadījumā, es gan jau ņemtu akadēmisko, jo tomēr sesija ir tieši tad, kad mazajam jādzimst.Stipri jāapsver, vai vari visu izdarīt, par sevi jāpadomā arī! :-)
23.10.2015 15:30 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
izlasīju happy komentāru-
ja vien tu apsver domu barot ar krūti un tev nebūs cilvēks, kas lekciju laikā mazo pieskata fakultātes tuvumā, tad tas var būt diezgan sarežģīti, jo, kā jau Annie teica, ne visām atslaukšana iet no rokas :)
23.10.2015 15:42 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Pabojāšu jūsu veikmes stāstus.
Es neko nepabeidzu, fiziski tas nebija iespējams, jo man nebija pilnīgi neviena, kas pieskata mazo. Vīrs uz darbu aizbrauca, kad es vēl gulēju, atbrauca, kad es jau gulēju. Uz lekcijām taču neietu ar zīdaini ratos. Un pirmos trīs mēnešus knapi atradu laiku, lai nomazgātos, kur nu vēl mācītos.
23.10.2015 18:39 |

Reitings 2982
začeits un paranoid- tieši tā, vajag palīgu- omi, māsu utt., manā gadījumā bija uz maiņām, pat draudzene eksāmena laikā ir pieskatījusi mazo. Tika iesaistīti visi man tuvākie, kam uzticos, jo loģiski, ka visi strādā un vienmēr nevar tikt. Un jā, paranoid, tas tiešām ir nenormāli grūti mācīties, kad mazais ir mazs...pat uz dušu nevar normāli tikt bez kāda... Bez palīdzības nekā.
23.10.2015 18:55 |

Reitings 29
Reģ: 25.08.2012
Izlasīju visus viedokļus un nenoturējos ielogoties un nokomentēt!

Šis būs absolūti mans subjektīvais viedoklis, bet vai tiešām mūsdienās sievietei IR jāvar un jāgrib varēt viss? Vai tiešām bērna piedzimšana un viņa pirmie mēneši, gadi nav viens no skaistākajiem notikumiem dzīvē, kuru neviens vairs neatgriezīs?
Un māmiņai taču būtu jābūt blakus- mierīgai un laimīgai, nevis skrienošai un stresainai.
Labi- teiksiet- ar mīlestību nepabarosi, bet sieviešķīgai sievietei, kas rūpējas par bērniem un mājas pavardu, vienmēr būs vīrišķīgs vīrietis, kas parūpēsies par visu pārējo.
Skan kā pasaka? Man šķiet pavisam pašsaprotami, mēs, sievietes šodien baigi ejam prom no mūsu dabīgā ceļa.

Es negribu teikt, ka izglītību nevajag, karjeru nevajag, jo gadās tiešām visādi, bet tā noteikti var pagaidīt un liekot uzsvaru uz pareizajām lietām dzīvē, viss likumsakarīgi sakārtojas.
23.10.2015 23:55 |

Reitings 418
Reģ: 08.12.2011
Ka tik Lienīte nebūs tas pats bēdīgi slavenais Kuğis :D
24.10.2015 02:34 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vienalga, kas ir Lienīte2, bet es piekrītu tam, ka sievietēm ir aizgājis ciet ar to karjeru. Nu nav maģistra grāds garants labklājībai. Un nevajag radīt bērnus, ja tas tikai ķeksīša pēc un pašai nemaz negribas bērnam veltīt laiku un rūpes. Tā nav nekāda varonība nogrūst bērnu radiem, draugiem, auklēm lekciju laikā. Tā drīzāk ir nespēja izvērtēt prioritātes, nespēja savu dzīvi organizēt tā, lai viena lieta netraucē otrai. Zīdainim vajag mammu un punkts.
24.10.2015 07:02 |

Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Piekrītu Teika Spolite, viens izlaists gads mācībās nebūt nenozīmē, strauju degradāciju un karjeras beigas.
Manuprāt, tas ir briesmīgi mazu bebīti vazāt pa skolu. Tas taču ir tikai viens gads, kad tas mazais ir mazs un viņam vajag to mammu ļoti, ļoti. Vai tiešām nevar paciesties ar to skolu? (t)
24.10.2015 09:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits