paceļu! :-)
Vecāku dzīvoklī notika šausmu lietas jau kopš tur ievācāmies. Mantas krita no plauktiem, krēsli tika piebīdīti pie durvīm no istabas puses, kurā neviens neatrodas, soļi, ēnas ,kas iet garām , stāv pie gultas, iekšā- ārā slēdzošies tv, fotoaparāti, tvaika nosūcēji vispār bija ikdiena :-D
Vecāki sauca mācītāju ( 2 x) un vēl kādas 3 reizes dažādus " magus", " ekstrasensus" , tāpat arī paši meģinājām ar svētītu sveci staigāt pa dzīvokli, dedzināt kadiķus. Tā nu man ir mācība uz visu mūžu- vairs nekad! :-D TAS kļuva tikai agresīvāks. Izdzīt viņu nevarēja, bet visādi kadiķu pekstiņi viņu tikai sakaitināja, tad dubultā apjomā mantas no plauktiem lidoja lejā.
Visspēcīgāk atmiņā palicis šis gadījums:
1) Ta kā šī spokošanās bija, nepārspīlējot, ikdiena, pierasts bija, bet tomēr joprojām bailīgi, tad nu ar mammu bija vienošanās- ja nu kas traks notiek, lai viņai zvanu , nāks no savas guļamistabas glābt :-D - jo manā istabā bija tikai augšas lustra, kuru varēja ieslēgt tikai ārpus manas istabas,pie durvju stenderes. Tā nu vienu nakti visi jau guļ, es sežu pie datorgalda sava istabā un pēkšņi auksta roka apķeras ap potīti un saspiež. No bailēm lecu gultā, zvanu mammai, viņa nometa 3 zvanus un nenāca, jo esot domājusi, ka es pa miegam netīšām uzgūlos uz telefona un kaut ko saspaidīju ( paldies, mamm, lieliska palīdzība :-D:-D:-D ) kad beigās atnāca, pati arī nobijusies, atnesa man bībeli, ko palasīt pirms miega. Ļoti ticīgi neesam, bet, sak` sliktāk jau nebūs... No rīta bībele pazudusi.. Beigās atradās- iedzīta talākajā istabas stūrī- zem skapja.
:-/
Tā kā ne mācītāji, ne ta saucamie ekstrasensi nepalīdzeja, kādu 17 g vecumā nolēmu izmēgināt šķīvīša dancināšanu- un, sanāca arī. Par to , ka neviens cits nekustināja šķīvi esmu droša, jo darīju to viena. Un jautajumiem atbildēja, teica, kurā gadā miris, kur apglabāts, savus iniciāļus nosauca utt. Sarunājām , ka, ja pie viņa uz kapiem aiznesīsim svecīti, nomierināsies. Kātad! :-P Nākamajā dienā ar mammu sapirkām kaudzi sveču, salikām kapos pie katra, kam tādi iniciāļi un tiem ,kas tajā gadā miruši, bet- nekā, viņš solījumu neturēja un nenomierinājās :-D
:-/
Tagad jau vairākus gauds dzīvoju atsevišķi no vecākiem, arī šis tas notiek, bet ne tādos apmēros. :-) ik pa laikam kaut kas nokrīt, ar sānu redzi ēnu var redzēt, bet viss tā mierīgi, pat labvēlīgi, reiz, pēc tikšanās ar draudzenēm , mājās atgriezos diezgan vēlu, ienācu pa ārdurvīm, tās aizslēdzu, noģērbos, un ,kad taisījos iet uz istabu, durvis man atvēra :-D Tāpat vienreiz kaķis spēlējās ar , manā skatījumā, ļoti garlaicīgu un neizteiksmīgu mantiņu, tad nu viņam teicu- "Būtu labāk ar grabošo spēlējies!." Un ko Jūs domājiet? No blakus istabas izripo grabošā bumbiņa un apstājas tieši pie kaķa ķepām.
Vienīgās divas reizes, kad palika tā- ne visai ap dūšu bija-
1) ziema, āra tumšs, vāru griķus, ieeju virtuvē, viss logs norasojis un uz tā- 3 skaidri plaukstu nospiedumi, viens ta kā novilkts uz leju, kā karstakajā Titānika ainā :-D
2) guļu gultā, pēkšņi uz palodzes, aiz aizkariem baigā kustība, ta,ka aizkari " tuntuļ-tuntuļiem" iet, es, pilnā pārliecībā, ka tur abi mani minči sakāvušies, šiem uzbļauju, lai nomierinās. Un tad tikai pamanīju, ka viens kaķis man kājgalī, otrs uz skapja. Bet tā ņemšanās aiz aizkara ilga vairākas minūtes :-|