Tik pat labi no maza suņa arī ir jānovāc bīstamas lietas vai lietas kuras negribi lai saskādē, sakarā ar bērniem ir jādara tas pats.
Mans taksis kad bija maziņš baigi kāpelēja visur, vienu reizi uz gludināmā dēļa stāvēja gludeklis kuru tūlīt arī grasijos lietot, uz pus minūti aizgāju pakaļ blūzei kas jāgludina a tas šunelis uzrāpās uz gludināmā dēļa un nogāza gludekli karstu, protams pēc tās reizes vairs gludeklim nelīda klāt un domas par rāpšanos uz gludināmā dēļa arī nebija, bet suns tika sveikā cauri, bet uzreiz ir redzams tas ka jā, tādas lietas kas mums ir pieņemtas un liekas drošā attālumā nemaz nav tik drošā attālumā un ja jau tas mazais taksis tam gludeklim tika klāt tad bērnam tas būs vel vieglāk + vel bīstamāk.
Tā patās jāvāc no suņa prom viss graužamais, viņai patīk saplosīt mantiņas kurām ir tās pūkas iekšā, kuras tik tiešām nedrīkst ēst utt. bet iestāsti to sunim, tad nu jāņem viņas nost, bet bērns jau arī tādas mantiņas var saplēst un izdomāt uzēst.
Tā patās ka viss mīļākās lietas ir jātur uz augstākā plaukta, ka no suņa prom tā no bērna acīm. Tā es zaudēju savu 8 gadus veco mīļo pleijerīti kurš man ideāli kalpoja. Man pat neienāca prātā ka tas suns man pa galdu varētu staigāt, a vot izrādijās ka laikam tam sunim ir neredzami spārni ka tika tur un sagrauza to pleijeri jo lūk uz pus sekundi tas suns ieraudzīja to mantiņu man rokās un viņam to sagribējās. Un kur teikts ka tas bērns arī ko tādu neidomā darīt? Protams neies jau varbūt sagrauzt pleijeri, bet piemēram saplēst kādu ļoti nozīmīgu lietu/ vāzi vai ko tādu arī var un tad pēc tam sēdi un uztraucies vai tam sunim nekas slikts nenotiks, vai gadījumā nav ko asu apēdis un tieši tādas pašas domas ienāk prātā par bērnu - vai viņš gadījumā nav traki savainojies vai arī varbūt kādu vāzes stikla gabalu apēdis. .
Ir tās līdzības kā bērniem tā suņiem, nekad nelikšu viņus vienlīdzīgi jo tomēr ir ļoti atšķirīgi, bet ir tomēr tās īpašības konkrētā vecumā kuras ir ļoti līdzīgas vai pat vienādas. Jo domāšana viņiem ir līdzīga tajā vecumā - viņi grib visu izpētīt un izzināt, it īpaši ja ir ļoti ziņkārīgi :D