es vienreiz biju pie ginekologa un tad ienaca neviss viens praktikants, bet vesels bars ar kkadu skolotaju. tad gan es pateicu,ka negribu vinjus visus, bet, ja pati nebuutu neko teikusi,man neviens nebuutu prasijis ko gribu ko nee.
pret vienu praktikantu iebildumu nebuutu
Valsts slimnīcās neviens neko nejautā, tas tur defaultā ir atļauts (universitātes slimnīcas).
Pati esmu medicīnes studente RSU, bieži tiek staigāts gan uz operācijām, gan pacientu pēcoperācijas blokiem utt.. un nevienam tur neprasa vai grib vai negrib, jo cik zinu ja ir klīniskā universitāte, tad tā esot, ka pacients daudz tur ietekmēt nevar
kā gan citādi iegūsim labus un spējīgākus ārstus, ja ne bez prakses?
Esot universitātes slimnīcā pacients īsti nevar protestēt, ka pie viņa nāk studenti. Esmu kā students daudzas slimnīcas izstaigājusi, lielāka problēma ir ka pēc tam transportā puse grupas apspriež konkrētus pacientus viņu slimības anamnēzi un citus sensitīvos datus.
Bet pirms anamnēzes ievākašanas, gan es tiešām pati prasīju vai nav iebildumu, ka jautāsim un pierakstīsim doto informāciju.
Pirms pāris gadiem gulēju Liepājas slimnīcā, kur palātā ienāca jauna meitene, stādījās priekšā, ka ir praktikante no 2.kursa un likšot man katetru. Ļoti akurāti visu izdarīja un aizgāja. Palika patīkama sajūta.