Sveiki, man ir neliela problēma!
Mums ar istabas biedreni vajadzēja pagājušās nedēļas laikā iztīrīt kopmītņu dzīvokli, bet mēs to neizdarījām, jo kaimiņi arī netīrīja, kad bija viņu kārta. Tagad visi brauc mums virsū par nekārtību, bet tā nav mūsu vaina! Ko pateikt kopmītņu vecākai? Varbūt var kaut kā samelot?.. Please, any idea... :'-(
Tā nav Jūsu vaina,ka Jūs neiztīrijāt tad,kad Jums to vajadzēja izdarīt??? Kā tad vaina? To arī pasaki tai vecākajai,ka tak tā nav Jūsu vaina.
Bērnudārzs.
Nē! Kāpēc kādam ir jātīra un kādam nav? Ja mēs esam 2 meitenes un ar mums dzīvo 6 džeki, kuri laikam domā, ka tik skraidīsim viņiem apkārt ar slotu, tad TĀ NAV MŪSU VAINA
Varbūt tie 6 džeki nemāk tīrīt, jo mājās to izdara, piemēram, mamma.? Nu tad iemāciet kaut vai kā maziem bērniem parādiet ,kur stāv slota, kā jāslauka un visu pārējo, un ar stingru balsi pasakiet, ka viņu vietā netīrīsiet.
Jā, iespējams, ir muļķīgs ieteikums, bet darbojošs, jo vienkārši viņiem paliks kauns, it sevišķi, ja to darīsi viņu draugu priekšā.
Manām paziņām bija kaut kas līdzīgs, tikai nebija tik daudz džeki, bet tikai 2. Viņas tā izdarīja, pēc tam sāka tīrīt.
Es jau gan iztīrītu. Rokas jau nenokritīs, ja to izdarīs. Nav jāskatās uz citiem, kas ko dara un ko nedara. Tad jau ieskaitēm arī vari negatavoties un pārrakstīt kopā ar citiem indivīdiem. Kāpēc tad jāmācās, ja citi nedara to. Tak jādara sevis dēļ, lai pašai prieks.
Es arī nevĀktu citu bardaku un uz sodu neparakstitos. Ar puišiem parunātu, ka iztīram šo bardaku kopā, jo netaisos te neko berzt kamēr šie čipšus ēd. Turklāt mums ir jādzīvo vienā telpā un lai cik dažadi mēs butu cienīsim viens otru un savāksim aiz sevis.
Vai arī. Varat pateik, ka puiši pagajušajā reizē neveica savus pienākumus, tāpēc arī šī nedēļa ir uz viņu pleciem. Tā teikt darbs nekur nav pazudis un gaida.