Nevajag to tiekšanos pēc naudas padarīt par savas laimes pamatu un dzīves jēgu.
Nerea, te jau viss ir atkarīgs no tā, kāpēc cilvēks grib to lielāko algu. Man ir tā algu kategorija, par ko šeit ir runa, man itkā pietiek, bet, ja ieraudzītu iespēju pelnīt vairāk, es to izmantotu. Kāpēc?
Tāpēc, ka ir divu veidu cilvēki. Vieniem vajag redzēt, kā aug cipars viņu kontos, otriem gribas realizēt sapni par mājiņu piepilsētā, vidusmēra klases, bet jaunu auto, un sērfošanu klusajā okeānā 4x gadā.
Kas tur pārcilvēcisks?
Ak mana mantkārīgā dvēsele, bet man patīk ieiet pārtikas veikalā un krāmēt ratiņos visu, ko vēlos, nestaigājot līdzi ar kalkulatoru un nerēķinot, vai šodien no kaut kā jāatsakās, jo var nesanākt. Man patīk, ka nav jādomā, kuru rēķinu šomēnes var atlikt, jo visam nesanāks. Man patīk, ka varu ieliet bākā benzīnu un doties, kur vien vēlos, pa ceļam apstājoties paēst, ja sajūtu izsalkumu. Patīk aiziet uz teātri vai koncertu, nedomājot, cik dienu pārtikas budžets ir noballēts vienā vakarā.
Tajā pat laikā, mēs 3 cilvēki dzīvojam divistabu dzīvoklī. Šobrīd pietiek. Kad paaugsies trešais, vajadzēs lielāku, jo viņam vajadzēs savu istabu, bet es netaisos atgriezties laikos, kad kādam bija jāguļ viesistabā uz dīvāna. Tāpat es gribu jauno cilvēku vest uz pulciņiem, kādus vien viņš pats gribēs, nedomājot, vai varu to atļauties. Negribu savam bērnam stāstīt, ka viņš to nevar darīt, jo citādi mums pietrūks kam citam.
Tagad pasaki man, ak mantkārīgajai maitai, ko es tik pārcilvēcīgu gribu? Kas būtu tas, no kā Tu man ieteiktu atteikties? Un kāpēc jāatsakās, ja ir iespēja pelnīt vairāk, lai to nodrošinātu?
Par tukšumu dvēselē liecina vēlme pēc mājas Floridā, miljoniem kontā un lamborghini. Ja tas ir dzīves mērķis, tad jāsāk domāt, ko savā dvēselē cilvēks mēģina aizlāpīt, ka tas ir nepieciešams? (Nerunāsim par gadījumiem, kad cilvēks ir piedzimis ģimenē, kurai jau tas ir).
Tāpat arī - ja cilvēks ir atradis iespēju pelnīt daudz un pirkt to māju un mašīnu, kas ir tas iemesls no tā atteikties?